reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Och staram się wyluzować no ale zwyczajnie się nie da.... Ciągle powtarzam sobie "przecież każda ciąża jest inna"... w poprzedniej nic mi nie dolegało, a teraz przynajmniej te cycki mnie bolą.... więc de facto teraz może być zupełnie inaczej - tylko lepiej (innej opcji nie przyjmuje) no ale strach ciągle jest.....

w takim razie cierpliwie czekam do wizyty, nie ma co się już nakręcać.... zostały tylko 2 dni.... mam nadzieje, że nic złego się nie wydarzy... progesteronów w takim razie robić nie idę tylko czekam, czekam i czekam :p i o wszystko wypytam... chociaż znowu naczytałam się o śluzie płodnym w ciąży, że to może być niewydolność ciałka żółtego :-( och i jak tu nie schizować.... nie mam go ciągle... czasami się pojawi i to tyle....

ewa86 no to ładnie lekarze Cię nastraszyli.... dobrze, że dzieciaczki zdrowe

flower, mamatek witajcie!

mamusi synka jak wmiotujesz to podobno znaczy że ciąża się dobrze rozwija! Lepiej mieć objawy takie czy takie niż nie mieć ich wcale i się zamartwiać! Wszystko będzie dobrze, mówie Ci to!

reklama
Ewa, rozbawiłaś mnie z tym zjedzeniem połowy na raz D: No cóż, nie ma to jak ciążowe smaki ;) Ułożyło się w końcu?

Najgorsze, że to na pusty żołądek, bo ja generalnie prawie nic nie jem teraz, bo mi nic nie smakuje ;) Ale jest ok - gorzka herbata czyni cuda ;)

ewa86 no to ładnie lekarze Cię nastraszyli.... dobrze, że dzieciaczki zdrowe

To nie było straszenie tylko fakty niestety. Ale jak widać - nawet ciężkie fakty mogą się obrócić na dobre :) Chociaż co przeryczałam w poduszkę, to moje...:/

EWA86 - bardzo, bardzo Ci dziękuję za listę. Na razie tylko rzuciłam śpiącym okiem ale jutro do niej podejdę konkretnie. To naprawdę kawał dobrej roboty. Cieszę się, że mamy Cię w gronie marcowych mam. Taka pomoc ... bardzo dziękuję. Pozdrawiam i życzę kolorowych snów.

Witajcie
Czy przyjmiecie koleżanke która po przejściach i długich staraniach wkońcu ujżała swoje 2 kreseczki i rosnąca bete?? :). wg kalendarza wychodzi że mogę byc mamą kwietniówek 2014 ale mam nadzieje że usg pokaże że jednak marcówką i mam nadzieje że w dodatku na 30 marca co by się nakładało z moimi urodzinkami :)

Pinki, cała przyjemność po mojej stronie :)

Ewelajna, nic nie rozumiem z Twojego suwaczka, ale mam nadzieję, że oznacza on, że wszystko idzie ku dobremu :) Witaj :)

Witajcie dziewczynki.

Ja dzis pol dnia przespalam i nadal spac mi sie chce i zaraz ide lulu...nie moge sie doczekac piatkowej wizyty u gina , tak bardzo chcialabym uslyszec serduszko i zeby wszystko bylo dobrze.... Wierze ze bedzie dobrze ale strach jest i bedzie to normalne.

Witam nowe marcoweczki , super ze jest nas tak duzooo.

Spokojnej nocy :)

Dzien dobry juz po pobraniu krwi jestesmy i oddaniu moczu. Za tydzien wizyta u doktorki z wynikami. Mam ochote na kwasne ciagle. POZDRAWIAM

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

ewelajna witaj! Rozumiem ze po in vitro jestes? Z tad taki suwaczek? Bo sie tez nie znam :-)
u mnie spokojnie ranki codziennie takie same tzn budza mnie poranne potrzeby kilka wizyt w toalecie potem mdlosci i musze isc cos zjesc bo im bardziej glodna tym bardziej mnie mdli i dzionek rozpoczety.
milego dnia!

Hej Dziewczyny ! Jeden dzień nieobecności i tyleee zaległości :)

OneMoreTime bardzo mi przykro, ale na pewno jeszcze będziesz mieć dzidziusia, nie poddawaj się :)

Ja mam dzisiaj bardzo pracowity dzień i do tego dochodzi wizyta u ginekologa.. w sumie nie wiem czego się spodziewać bo już 2 razy USG miałam robione, serduszko widziałam. Chciałabym jednak potwierdzenia, że jest wszystko dobrze. Napiszę zresztą wieczorem.

W ten weekend będę miała I rocznicę ślubu :)Jak to szybko zleciało, pamiętam jak szykowałam się do ślubu.. heh

No i 8 tydzień ciąży mi stuknął :)

Miłego dnia Wam życzę, oby bez nudności i wymiotów a z dobry samopoczuciem !

reklama
Cześć ja również witam nowe przyszłe mamy :-)
Wizyta za 2 godz a ja mam znowu stresa - odezwę się wieczorem jak nam poszło, bo potem idę do pracy.
Jutro wyjazd nad morze mam nadzieję że przeżyję jazdę samochodem te 6,5 godz :baffled: i mnie nie będzie mulić
Dzisiaj trochę chłodniej i całe szczęście

Życzę Wam udanego dobrego dnia i optymistycznych wizyt bo widzę że dzisiaj jest ich trochę zaplanowanych :-)

Do góry