reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

marcia, to lactovaginal mogę brać bez żadnych obaw tak?ja nie biorę żadnego probiotyku, nawet jak skończyłam brac pimafucin to nic nie brałam...;/ piję actimele, jem dużo jogurtów, myślałam, że to mnie uchroni przed infekcjami.. od wczoraj jakby mniej mniej piekło, więc może to chwilowe takie i nic się nie rozwinie, mam nadzieję...

lactovaginal i provag bez problemu bo to kwas mlekowy wiec naturalnie:tak: te jogurty w sklepach nie sa wcale szałowo zdrowe.. niestety...

marcia tak mam tak czasem.. stosunki seksualne gdyby nie żele byłyby nie możliwe.. a czasem aż się ze mnie leje..

reklama
Hej dziewczyny :-)
U mnie dziś dzika noc, budziłam się co godzine, mój nie spał i jeszcze o 2 w nocy oglądałam z nim jakiś film i nie mogłam zasnąć.
W sobotę byliśmy po łóżeczko i już praktycznie mamy wszystko dla maleństwa :-)
http://www.pasaz.v10.pl/img/zdjecia/p/77/c3/77c31637d30a6e97a1636ba64fd06651.jpg

Mały ostatnio jakoś słabo się rusza :-( Nie wiem czy zmienił pozycje czy jak.
W środę usg, już się nie mogę doczekać!
Lece robić obiadek:-)
Trzymajcie się ciepło! :-)

Juszka moj maly tez ma takie dni ze malo sie rusza ale gin ostatnio mi mowil ze sie tym nie przejmowac bo dziecko ma jeszcze sporo miejsca w brzuchu wiec moze sie tak ulozyc ze nie bedziemy czuc.

mlodamama , kasiulek ja wlasnie biore provag i lactovaginal i ostatmio wypisala mi rowniez cicatridina to jest sol sodowa kwasu hialuronowego wspmaga proces regeneracji blony sluzowej i w przypadku suchoci tez jest ok ale dopiero zaczynam stosowac bo wczoraj wykupilam. Sa globulki i masc

juszka gdzie kupilas takie fajne lozeczko?

Ostatnia edycja:
Witam poniedziałkowo... Za oknem zimno 6 stopni , pochmournie zero slonca.
Ja się czuje ok, czasem kichne bądź kaszlne ale jest ok. Malutkiej z noska tak nie leci jak wcześniej, z rana ma brzydki katar ale w ciągu dnia już nie, czasem z rana tez brzydko kaszle ale tylko rano . Już mniej widać ze jest taka schorowana jak była w sobote czy w piątek ale z nia nie wychodzę nigdzie wole by do porządku wyzdrowiała bo w sobote idziemy na urodziny ....

Marcia30 fajna ta komoda i za rozsadne cene:)

Pinki zdrowka dla synusia zycze , oby ospa szybko mu przeszla

Mamusia synka ja urodzilam Madziulke w styczniu i w kwietniu bylo na tyle zimno ze spiworek kocyk byl potrzebny, uwazam ze gondola to dobra sprawa na spacery, nosidelko nie uzywalam nigdy na spacery tylko ewentulanie auto i do marketu na zakupy....Takze ja bym nie wyobrazala sobie zabrac dziecku tego komfortu , ale kazdego dziecko jest inne, moja corka w gondoli przejezdzila prawie 7 miesiecy,

Aneta doczytalam ze chodzilas cala ciaze na szpilkach nawet 15cm......szacun :)

Monisia ciesze sie ze wyniki masz dobre :) A co do znajomych fajnie miec takich co zaoferuja pomoc :)

Guziczek teraz to ksiazka kocyk i lezec :)) Nadrobis zaleglosci w ganianiu jak sie dzidzia urodzi:)

Juszka swietne lozeczko !!

Wy takie pyszności pichcicie ze wczoraj kupiłam sobie wzetke i sernik z beza :))

Wspominaliscie o wadze ja mam naprawdę duzy brzuch a od początku ciąży przytylam 1,5 pierwsze moje wazenie to było 65kg a teraz ważne 66,5. Z Madzia pierwsze moje wazenie to było 66,5 kg a w 20 tygodniu 69 kg ...(a wspomnę ze przed ciąża "gruba" nie bylam )

dziewczynki, a gdzie powinnam zmierzyć sobie obwód brzucha żeby było ok?na wysokości pępka?mi się wydaje, że brzuszek mam mały, ale jak mierzyłam ostatnio na wysokości pępką to miał około 100cm, więc to chyba niemało jednak,co?;-) ja zaczynałam z wagą 65kg, schudłam potem do 63,5kg, a teraz waga wskazuje 69kg.

Hej dziewczyny :) mu wstalysmy chwile po 9 :) moja corka zadziwia mnie ostatnio z iloscia jedzenia jaka pochlanka. Dzisiaj na sniadanie wsunela 1parowke indycza, pol jajka na twardo i pol kromki chlebka z maselkiem, i wypila szklanke cieplego soku z gruszki. Ta to ma apetyt :D a zaraz idziemy do ogrodu na sanki bo fajnie sniegu napadalo, mrozu az takiego nie ma bo 3stopnie
:)
ImageUploadedByForum BabyBoom1384169459.993735.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1384169459.993735.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1384169459.993735.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 36
Witam.
Ja dziś miałam kiepską noc, brzuch mnie bolał i nie mogłam leżeć, musiałam siedzieć to było lepiej.
Mam wrażenie że mały się przekręcił bo ruchy czuje niżej i subtelniej i rzadziej :-(.
Juszka fajne łóżeczko, ja bym chciała takie z komodą, ale one drogie są.... My kupimy zwykłe i do tego przewijak na łóżeczko i jakoś to będzie.

Idę kurczaczka wstawiać, bo głodna jestem.
Miłego poniedziałku.

reklama
Aneta to pięknie je twoja coreczka :) No i jaka macie już zime :-)

Japis myśmy tez używali przewijaka na lozeczko, i powiem ze dla mnie super sprawa :-) A o ruchy się nie martw no czasem dzieciatko nasze się przemieszcza wiec ruchow czujemy mniej, Niektorzy maja tak ze jak lozysko jest na przedniej scianie tym ruchy dziecka mniej czuc Glowa do góry,,,,

Do góry