reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewula tak moje dzieci 3jezyczne beda :) polski, norweski i angielski. Mam wrazenie ze angielski mala najlepiej rozumie. Oczywiscie jak sie do niej cos powie w kazdym z 3 to wie o co chodzi. Domana chcialam po polsku uczyc zeby miala wbita od malego pisownie bo pozniej to bedzie ciezko jak zacznie sie szkola i norweski i zamiast ę,ó,ą,ś itd bedzie miala ø,å,æ. Jest tez duzo slow ktore tak samo brzmia w polskim i norweskim. Jak pytam ja o cos to zamiast "tak" odpowiada "ja", zas po norwesku "takk" oznacza dziekuje. Nie moge tez do niej mowic ze idziemy "papa" czy zeby zrobila "papa", musze mowic dokladnie ze idziemy na spacer albo zeby pomachala, bo papa to mowi do taty :)
Zrob najpierw sama kilka kart i sprobuj czy maly sie zainteresuje. Bo szkoda kase wydawac odrazu na zestaw. Fajne sa tez pozniej opcje naklejek np. na telewiozor naklejasz napis "telewizor" a na okno-"okno" :)

reklama
gaga p u nas tak samo drugie imie po rodzicach :) Olka ma po mnie, to syn będzie miał po mężu.... tylko dla syna jeszcze imienia nie mamy wybranego :( mój A uważa, że te co ja wybrałam to są dziwaczne.... a jemu podobają się takie co... co drugie dziecko na osiedlu tak ma ....

Ania ja tez wybralam jedno z tych co inni uwazaja za dziwaczne bo dlaczego nie moze byc poprostu Dominik zamiast Dominique. Z tatuskiem dlugo wymyslalismy imie , a jako ze Michelle jest francuskie to syn tez bedzie mial :) jak bym mieszkala w Polsce to tez bym dala tak samo na imie dzieciom :)

Moja Patrycja szczesliwa bo dostala dwa kopniaki od brata :-) tak jej oczy urosly jak trzymala reke na brzuchu i poczula kopniaczki i byla zachwycona.

ja dalej mam niemoc chyba ta zmiana godziny to mi nie sluzy ....

Mlodamama a jak robisz lazanki? mam makaron, kapustę kwaszona i grzyby i co jeszcze potrzebuje i jak to połaczyc wszystko?

kapustę musisz sobie przepłukać pod wodą by odkwasić... potem możesz zmielić badz poszatkować..podsmażasz na zeszklonej cebulce wszystko.. Makaron zagotuj sobie pomieszaj i będzie:) pieprz i sól wystarczy do smaku..

ja to łazanki ze zwykłej kapusty robię.. i mięska i cebulki:) wszystko mielę i smażę tak porządnie by wszystka woda wyparowała i się "przypaliło" ;-) tzn dobrze zarumieniło.. i dodaję ugotowane łazanki.. najlepsze są zapieczone jeszcze na patelni na margarynie..

reklama
Do góry