reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam was weekendowo! :-)

nieznajoma1991 Witaj u nas! :-)

Jesli chodzi o pasy to ja tez zawsze zapinam. Staram sie tak zapiac, zeby pas miec pod brzuchem. W Szwecji robili badania jesli chodzi o bezpieczenstwo przy roznych wypadkach i dla dziecka i dla matki jest bezpieczniej jak matka w ciazy jest zapieta! A przez to, ze mialam kiedys sama czolowe zdezenie w zimie, bo bylo tak slisko, ze mi auto obrucilo i juz nic nie moglam zrobic, to wole dmuchac na zimne. Bo mimo to, ze jechalam wolno, bo bylo slisko to i tak byly obydwa auta do kasacji ale na szczescie nic powaznego sie nie stalo i gdybym nie miala pasow, pewnie by sie gorzej skonczylo.

Ale mnie wczoraj naszla ochota na jakies jedzenie z grilla.:-p Chyba dzisiaj zrobie w piekarniku na kolacje. :laugh2:

reklama
AnetaNorwegia ja chyba zrobie szaszlyki z piersi z kurczaka w takiej marynacie z sosu sojowego, czosnku i miodu i do tego upieke taki turecki chlebek pszenny. :tak: Tylko dla 2 osob mi sie nie za bardzo oplaca to robic, wiec chyba kogos zaprosimy ;-)

Kiedys swysiadłam z tramwaju w Łodzi i jechała auto oczywiście na czerwonym, przywaliło w ww jadącego prawidłowo i facet z tego ww wyleciał przez szybe przednią i upadł bardzo daleko, nie mogłam się otrząsnąć tym bardziej ze koleś zginął bo potem kumpel jechał i mówił ze zginął bo ciało w worku lezało jak przejezdzał tramwajem :-( pop prostu miał pasy nie zapięte :-(

WItam nową mamę!!!!

Biore się za maluśkie sprzątanko .........ale tak bardzo z grubsza :-)

Witam nieznajomą mamę Anię :-)

Ja pasy też zapinam ale tylko ten górny- a na dolnym siadam... nie wiem czy tak można. Tłumaczę sobie, że ten górny jednak coś tam daje a ten dolny tak mnie ciśnie, że nie daję rady :/ na szczęście dosyć mało jeżdżę. Do pracy to tylko 5 min autem, w weekend jakieś zakupy.

A my dziś jedziemy po farbę do pokoju dla Małego :-) i do ikei po jakieś drobiażdżki. A za tydzień może będzie malowanie :-)

tez mieliśmy jechać dziś do Ikea do Lodzi ale jakos mi się nie chce, chciałam jeszcze przy okazji jechać do sklepu wózkowego w Lodzi ale jakos tak sil mi brak bo do popołudnia zejdzie...................

Katrine, tak nie wolno! Pytalam specjalnie o to policjanta, powiedzial cos w stylu, ze lepiej nie jezdzic w ogole, albo zapiac pas, albo bez pasow, tylko trzdba miec karte ciazy przy sobie, bo za takie zapinanie pasow daja normalny mamdat i punkty karne.

Ja jeżdżę w pasach i tak jak w poprzedniej ciąży mam zamiar do końca zapinać. Co prawda znów mam brzuch wysoko, więc jest mi wygodnie. Ale tak czy tak bym zapinała, bez pasów jest niebezpiecznie w razie jakiegoś wypadku, a u nas ludzie jeżdżą jak wariaci. Co z tego, ze my z mężem powoli i bez szaleństw...

My dziś wybieramy się do decathlonu po jakieś buty dla mnie na zimę i śniegi (oby były tej zimy), bo kozaki to na mokrym się tylko niszczą :/

Witam nową mamę :)

reklama
a ja czasem sie zapinam a czasem nie.. ale też przytrzymuje ręką, żeby nie naciskało na brzuch.
ojj też muszę się wybrać po buty na zimę bo mam tylko z tamtego roku takie na wysokim obcasie.

i przy ostatniej wizycie wykazało,że prawdopodobnie będzie chłopczyk- Aleks :))

a pytanie z innej dziedziny:
czy któraś z mam miała nisko łożysko? podniosło się po czasie?
mi w 18 tyg ciąży, pani ginekolog powiedziała ze mam nisko.. ale może się podniesie wiec na razie nie mam panikowac..

Pozdrawiam Was dziewczyny :)

Do góry