reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam was weekendowo! :-)

nieznajoma1991 Witaj u nas! :-)

Jesli chodzi o pasy to ja tez zawsze zapinam. Staram sie tak zapiac, zeby pas miec pod brzuchem. W Szwecji robili badania jesli chodzi o bezpieczenstwo przy roznych wypadkach i dla dziecka i dla matki jest bezpieczniej jak matka w ciazy jest zapieta! A przez to, ze mialam kiedys sama czolowe zdezenie w zimie, bo bylo tak slisko, ze mi auto obrucilo i juz nic nie moglam zrobic, to wole dmuchac na zimne. Bo mimo to, ze jechalam wolno, bo bylo slisko to i tak byly obydwa auta do kasacji ale na szczescie nic powaznego sie nie stalo i gdybym nie miala pasow, pewnie by sie gorzej skonczylo.

Ale mnie wczoraj naszla ochota na jakies jedzenie z grilla.:-p Chyba dzisiaj zrobie w piekarniku na kolacje. :laugh2:

reklama
AnetaNorwegia ja chyba zrobie szaszlyki z piersi z kurczaka w takiej marynacie z sosu sojowego, czosnku i miodu i do tego upieke taki turecki chlebek pszenny. :tak: Tylko dla 2 osob mi sie nie za bardzo oplaca to robic, wiec chyba kogos zaprosimy ;-)

Kiedys swysiadłam z tramwaju w Łodzi i jechała auto oczywiście na czerwonym, przywaliło w ww jadącego prawidłowo i facet z tego ww wyleciał przez szybe przednią i upadł bardzo daleko, nie mogłam się otrząsnąć tym bardziej ze koleś zginął bo potem kumpel jechał i mówił ze zginął bo ciało w worku lezało jak przejezdzał tramwajem :-( pop prostu miał pasy nie zapięte :-(

WItam nową mamę!!!!

Biore się za maluśkie sprzątanko .........ale tak bardzo z grubsza :-)

Witam nieznajomą mamę Anię :-)

Ja pasy też zapinam ale tylko ten górny- a na dolnym siadam... nie wiem czy tak można. Tłumaczę sobie, że ten górny jednak coś tam daje a ten dolny tak mnie ciśnie, że nie daję rady :/ na szczęście dosyć mało jeżdżę. Do pracy to tylko 5 min autem, w weekend jakieś zakupy.

A my dziś jedziemy po farbę do pokoju dla Małego :-) i do ikei po jakieś drobiażdżki. A za tydzień może będzie malowanie :-)

tez mieliśmy jechać dziś do Ikea do Lodzi ale jakos mi się nie chce, chciałam jeszcze przy okazji jechać do sklepu wózkowego w Lodzi ale jakos tak sil mi brak bo do popołudnia zejdzie...................

Katrine, tak nie wolno! Pytalam specjalnie o to policjanta, powiedzial cos w stylu, ze lepiej nie jezdzic w ogole, albo zapiac pas, albo bez pasow, tylko trzdba miec karte ciazy przy sobie, bo za takie zapinanie pasow daja normalny mamdat i punkty karne.

Ja jeżdżę w pasach i tak jak w poprzedniej ciąży mam zamiar do końca zapinać. Co prawda znów mam brzuch wysoko, więc jest mi wygodnie. Ale tak czy tak bym zapinała, bez pasów jest niebezpiecznie w razie jakiegoś wypadku, a u nas ludzie jeżdżą jak wariaci. Co z tego, ze my z mężem powoli i bez szaleństw...

My dziś wybieramy się do decathlonu po jakieś buty dla mnie na zimę i śniegi (oby były tej zimy), bo kozaki to na mokrym się tylko niszczą :/

Witam nową mamę :)

reklama
a ja czasem sie zapinam a czasem nie.. ale też przytrzymuje ręką, żeby nie naciskało na brzuch.
ojj też muszę się wybrać po buty na zimę bo mam tylko z tamtego roku takie na wysokim obcasie.

i przy ostatniej wizycie wykazało,że prawdopodobnie będzie chłopczyk- Aleks :))

a pytanie z innej dziedziny:
czy któraś z mam miała nisko łożysko? podniosło się po czasie?
mi w 18 tyg ciąży, pani ginekolog powiedziała ze mam nisko.. ale może się podniesie wiec na razie nie mam panikowac..

Pozdrawiam Was dziewczyny :)

Do góry