reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzien doberek:-)

gratuluje udanych wizyt i witamy synka i nowe dziewczynki tez;-)

moja wizyta 30.10 dopiero....ale mam nadzieje, ze sie dowiem plci tez w koncu.:baffled:

co do wagi, to ja normalnie przy wzroscie 172 , 58-60kg zawsze wazylam, przez te moje " przejscia i problemiki" przed ta ciaza przytylam i startowalam z wagi 66kg, a teraz 69 kg, wiec na razie w tej ciazy 3 kg.

Co do tej baby, to az nie do wiary...tutaj duzo rodzin ma 3 i wiecej dzieci!

U mnie dzs juz 33C , jeszcze ok, ale lato ma byc gorace, nie za bardzo fajnie w ciazy przy 40C:baffled: no nic, bede w klimie dupke chlodzic- juz dzis wlaczylam:tak:

milego dnia Wam zycze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny. Dawno nie pisałam bo jakoś weny brak a może to trochę stres. Ale wczoraj o 19:30 byliśmy na takim dodatkowym USG połówkowym bardzo dokładnym. I powiem Wam że bardzo mnie to badanie uspokoiło bo okazało sie że Sebastian zdrowiuśki i śliczniuśki. Waży 419 g i ma 12 cm długości. Dostaliśmy filmik i już wczoraj puściliśmy go mojej mamie i siostrze. stwierdziły że Sebastian nosek ma po babci :-). Oczywiście pierwsze co nam Sebastian pokazał to siusiak :-) Za tydzień mamy wizytę planowaną u naszej gin i to będzie badanie połówkowe ale już na pewno bez stresowe.
Wszystkim Wam gratuluje pozytywnych wizyt, córeczek i synków i mocno trzymam kciuki za kolejne wizyty.
Teraz czekam w laboratorium na badania krwi i moczu a później jade załatwić sobie nową położną środowiskową no i do pracy.
Miłego dnia wszystkim życzę.

pinki, widzę, ze wszystko pięknie po usg, super :)

Ja idę we wtorek i mam nadzieję, ze wszystko będzie ok i że potwierdzi się dziewczynka. Chcę wziąć Adaśka, więc poproszę ginkę, zeby od usg zaczęła, żeby później chłopaki mogli iść na plac zabaw w pobliżu, bo inaczej Adaś zrobi jej przemeblowanie w gabinecie :D Oby nie padało, bo jak pogoda nie dopisze to lipa.

U nas dzisiaj 15 stopni od rana :O zaraz się ubieramy i wybywamy z domu, najpierw zakupy, później spacer wózkiem, a na końcu latanie po podwórku pod domem :)

Co do tych durnych komentarzy, to ja tego u nas strasznie nie lubię. Za granicą z tego co się orientuję jest to nie do pomyślenia, a tutaj, to ludzie bez żadnych skrupułów radzą komentują i co tylko... Najgorzej właśnie tak jak Ewa pisze, jak dziecko już zaczyna doskonale rozumieć co taka jedna z drugą miała na myśli i to mama później odkręcać musi...

Malo tego, ze nie mozna ewula tutaj, mysle nie jedna by piszla do adwokata i wniesc sprawe o znieslawienie, ublizenie( czy jakos tak to sie tlumaczy) i odszodowanie taka baba by zaplacila raz, to by sie nauczyla!:tak:

pinki ​to super, ze po wizycie wszystko gra;-)

Ostatnia edycja:
ozila zazdroszczę pogody!

gratuluję i syneczków i córeczek;-) ja pewnie będę mieć 2gą córeczkę bo gin coś napomknął, że pasuje mu druga dziopka u mnie więc nie wiem czy coś widział i nie był pewny czy tylko tak mówił... a chciałabym syneczka.. no cóż córcia też się sprzyda:-D i ubranka już będą w pełnym komplecie..

nie opowiadałam Wam!:-D bo mąż mnie zawiózł do gin i on z córeczką zostali w poczekalni.. i córcia zaczęła za mną marudzić to ten do niej, że pan doktor bada mamę i patrzy na dzidziusia czy jest zdrowy i wgl..a ta wrzask obraca się na pięcie i chce oglądać dzidzia.. "choć dzidzia choć!" całą drogę nie mogła przeżyć, że nie widziała:-D dopiero jej na zdjęciach pokazałam i był spokój..

ja kupiłam takie spodnie CIĄŻOWE CIEPŁE SPODNIE Z KIESZENIAMI WYGODNE XL PL (3574624128) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i czekam aż dojdą:-)

17 tydzień!!!!

Hej dziewczyny
Gratuluje wszystkim mamom udanych wizyt i trzymam kciuki za nawtepne

Niestety takkie glupie komentarze sa na poziomie dziennym, jak w sredniowieczu doslownie, ktos zjadl grzyba halucynka i palili go na stosie za odprawisne czary. Moj znajomy mial podobnie, kilka lat temu majac 19 lat poszedl z rodzenstwem 5 i 6 lat do sklepu, komentarze szly od razu, taki mlody a juz dwoje dzieci ma...

Moja sytuacja byla podobna, poszlam oststnio z moim tatem do sklepu, kupil dla wnuczki ladny ciuszek, to dalam mu buziaka w policzek za to, kometarz od baby z tylu: boze taka mloda z tskim starym i w ciazy! Kiedys to bylo karygodne ja mam super wychowane dzieci, moje dzieci maja po 30 lat a dopiero niedawno zostalam babcia, moje dzieci tskiegoczegos nie robia....Mooja odpowiedz: przepraszam pania bardzo, ale bog tutaj nie ma nic do tego, po prostu przyszlam z moim tatem do sklepu gdzie kupil wnuczce kocyk aze rodzicow kochsm to bylo naturalne zachowanie dajsc mu buziaka w policzek i dziwkujac. A i prosze wybrac sie do okulisty, jest pani wielkim krotkowidzem, bo nie widzi pani dalej niz czubek wlasnego nosa! I po sprawie:)

Dziewcxyny, nie wyobrazacie sobie ile moja Lena ma juz cioc, wujkow, babc i dziadkow:D oczuwiscie moi sasiedzi:D mam na przeciwko znajome blizniaczki ktore sa no ciociami juz i obydwie szaleja z ciuszkami dla Leny:D ta w niemczech co jest, to szalu dostaje tam bo nie moze sie opanowac i czegos nie kupic, ich brat to samo:D a ich rodzice ciagle tylko i jak tam moja wwnuczka":) dzieki temu nie bede miala duzo wydatkow, ciuszkow kocykow i recznikow bede miala po dziurki w nosie, dla mnie bedzie tylko posciel i rzeczy do pielegnacji i pampersy, lozeczko bedzue od mojego brata cxyli chrzestnego a wozek kupie za becikowe:D to jest mile jak kazdy pyta sie mnie jak sie czuje itp wiem ze kazdy chce mi pomoc i czuje sie naprawde lubiana i szanowana, to mile ucxucie:)

reklama
dzien dobry:-)
,dawno nie pisalam,wpadalam na chwilke tylko poczytac:-) jakos nie mam weny ostatnio.
ciesze sie ze wizytki udane ,gratuluje zdrowych dziewczynek i chlopaczkow;-)
moja mała zwiekszyla swoja ruchliwosc,nie moge wieczorem zasnac,dzisiaj od rana to samo:-)
wybralismy wstepnie imie bedzie MILENKA:-)

Do góry