reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzien doberek:-)

gratuluje udanych wizyt i witamy synka i nowe dziewczynki tez;-)

moja wizyta 30.10 dopiero....ale mam nadzieje, ze sie dowiem plci tez w koncu.:baffled:

co do wagi, to ja normalnie przy wzroscie 172 , 58-60kg zawsze wazylam, przez te moje " przejscia i problemiki" przed ta ciaza przytylam i startowalam z wagi 66kg, a teraz 69 kg, wiec na razie w tej ciazy 3 kg.

Co do tej baby, to az nie do wiary...tutaj duzo rodzin ma 3 i wiecej dzieci!

U mnie dzs juz 33C , jeszcze ok, ale lato ma byc gorace, nie za bardzo fajnie w ciazy przy 40C:baffled: no nic, bede w klimie dupke chlodzic- juz dzis wlaczylam:tak:

milego dnia Wam zycze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny. Dawno nie pisałam bo jakoś weny brak a może to trochę stres. Ale wczoraj o 19:30 byliśmy na takim dodatkowym USG połówkowym bardzo dokładnym. I powiem Wam że bardzo mnie to badanie uspokoiło bo okazało sie że Sebastian zdrowiuśki i śliczniuśki. Waży 419 g i ma 12 cm długości. Dostaliśmy filmik i już wczoraj puściliśmy go mojej mamie i siostrze. stwierdziły że Sebastian nosek ma po babci :-). Oczywiście pierwsze co nam Sebastian pokazał to siusiak :-) Za tydzień mamy wizytę planowaną u naszej gin i to będzie badanie połówkowe ale już na pewno bez stresowe.
Wszystkim Wam gratuluje pozytywnych wizyt, córeczek i synków i mocno trzymam kciuki za kolejne wizyty.
Teraz czekam w laboratorium na badania krwi i moczu a później jade załatwić sobie nową położną środowiskową no i do pracy.
Miłego dnia wszystkim życzę.

pinki, widzę, ze wszystko pięknie po usg, super :)

Ja idę we wtorek i mam nadzieję, ze wszystko będzie ok i że potwierdzi się dziewczynka. Chcę wziąć Adaśka, więc poproszę ginkę, zeby od usg zaczęła, żeby później chłopaki mogli iść na plac zabaw w pobliżu, bo inaczej Adaś zrobi jej przemeblowanie w gabinecie :D Oby nie padało, bo jak pogoda nie dopisze to lipa.

U nas dzisiaj 15 stopni od rana :O zaraz się ubieramy i wybywamy z domu, najpierw zakupy, później spacer wózkiem, a na końcu latanie po podwórku pod domem :)

Co do tych durnych komentarzy, to ja tego u nas strasznie nie lubię. Za granicą z tego co się orientuję jest to nie do pomyślenia, a tutaj, to ludzie bez żadnych skrupułów radzą komentują i co tylko... Najgorzej właśnie tak jak Ewa pisze, jak dziecko już zaczyna doskonale rozumieć co taka jedna z drugą miała na myśli i to mama później odkręcać musi...

Malo tego, ze nie mozna ewula tutaj, mysle nie jedna by piszla do adwokata i wniesc sprawe o znieslawienie, ublizenie( czy jakos tak to sie tlumaczy) i odszodowanie taka baba by zaplacila raz, to by sie nauczyla!:tak:

pinki ​to super, ze po wizycie wszystko gra;-)

Ostatnia edycja:
ozila zazdroszczę pogody!

gratuluję i syneczków i córeczek;-) ja pewnie będę mieć 2gą córeczkę bo gin coś napomknął, że pasuje mu druga dziopka u mnie więc nie wiem czy coś widział i nie był pewny czy tylko tak mówił... a chciałabym syneczka.. no cóż córcia też się sprzyda:-D i ubranka już będą w pełnym komplecie..

nie opowiadałam Wam!:-D bo mąż mnie zawiózł do gin i on z córeczką zostali w poczekalni.. i córcia zaczęła za mną marudzić to ten do niej, że pan doktor bada mamę i patrzy na dzidziusia czy jest zdrowy i wgl..a ta wrzask obraca się na pięcie i chce oglądać dzidzia.. "choć dzidzia choć!" całą drogę nie mogła przeżyć, że nie widziała:-D dopiero jej na zdjęciach pokazałam i był spokój..

ja kupiłam takie spodnie CIĄŻOWE CIEPŁE SPODNIE Z KIESZENIAMI WYGODNE XL PL (3574624128) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i czekam aż dojdą:-)

17 tydzień!!!!

Hej dziewczyny
Gratuluje wszystkim mamom udanych wizyt i trzymam kciuki za nawtepne

Niestety takkie glupie komentarze sa na poziomie dziennym, jak w sredniowieczu doslownie, ktos zjadl grzyba halucynka i palili go na stosie za odprawisne czary. Moj znajomy mial podobnie, kilka lat temu majac 19 lat poszedl z rodzenstwem 5 i 6 lat do sklepu, komentarze szly od razu, taki mlody a juz dwoje dzieci ma...

Moja sytuacja byla podobna, poszlam oststnio z moim tatem do sklepu, kupil dla wnuczki ladny ciuszek, to dalam mu buziaka w policzek za to, kometarz od baby z tylu: boze taka mloda z tskim starym i w ciazy! Kiedys to bylo karygodne ja mam super wychowane dzieci, moje dzieci maja po 30 lat a dopiero niedawno zostalam babcia, moje dzieci tskiegoczegos nie robia....Mooja odpowiedz: przepraszam pania bardzo, ale bog tutaj nie ma nic do tego, po prostu przyszlam z moim tatem do sklepu gdzie kupil wnuczce kocyk aze rodzicow kochsm to bylo naturalne zachowanie dajsc mu buziaka w policzek i dziwkujac. A i prosze wybrac sie do okulisty, jest pani wielkim krotkowidzem, bo nie widzi pani dalej niz czubek wlasnego nosa! I po sprawie:)

Dziewcxyny, nie wyobrazacie sobie ile moja Lena ma juz cioc, wujkow, babc i dziadkow:D oczuwiscie moi sasiedzi:D mam na przeciwko znajome blizniaczki ktore sa no ciociami juz i obydwie szaleja z ciuszkami dla Leny:D ta w niemczech co jest, to szalu dostaje tam bo nie moze sie opanowac i czegos nie kupic, ich brat to samo:D a ich rodzice ciagle tylko i jak tam moja wwnuczka":) dzieki temu nie bede miala duzo wydatkow, ciuszkow kocykow i recznikow bede miala po dziurki w nosie, dla mnie bedzie tylko posciel i rzeczy do pielegnacji i pampersy, lozeczko bedzue od mojego brata cxyli chrzestnego a wozek kupie za becikowe:D to jest mile jak kazdy pyta sie mnie jak sie czuje itp wiem ze kazdy chce mi pomoc i czuje sie naprawde lubiana i szanowana, to mile ucxucie:)

reklama
dzien dobry:-)
,dawno nie pisalam,wpadalam na chwilke tylko poczytac:-) jakos nie mam weny ostatnio.
ciesze sie ze wizytki udane ,gratuluje zdrowych dziewczynek i chlopaczkow;-)
moja mała zwiekszyla swoja ruchliwosc,nie moge wieczorem zasnac,dzisiaj od rana to samo:-)
wybralismy wstepnie imie bedzie MILENKA:-)

Do góry