reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Moniqa jak coś znajdę to dam znać:)

Mamusia synka ja mam ten problem ze niska dosć jestem 162 cm i w większych rozmioarach ze zwykłych sklepów czy lidla wyglądam nie bardzo bo topie się rękawy za długie itp. Myślałam ze kupię jakieś 42 i dam potem mojej mamie ale nie ma nic takiego co by w miarę wyglądało. Dlatego szukam czegoś ciązowego a potem najwyżej wystawię na allegro to choc część kasy odzyskam.

reklama
Jo_asia to mamy tak samo. Ja mam 160cm, tak więc też topie się we wszystkim :crazy: Do tego startowałam z 45kg wagi tak więc śmiali się, że rozmiar dziecięcy... Spodnie ciążowe na szczęście dostałam w H&M, bo nawet małe rozmiary mają a ja w swoje już od dawna się nie mieszczę (9kg na plusie).

Mi jak Mamusi Synka szkoda kasy na kurtkę "na raz" ale raczej nie mam wyjścia... chyba, że Kobietki podsuną jakieś fajne rozwiązanie :tak:

PS. Właśnie mi przyszło do głowy H&M jak już o nim pisałam...
Musze się wybrać i popatrzeć :-)
Jo_asia tu kolekcja dla mam: Ona | Mama | H&M PL

Ja mam płaszcz ciążowy z firmy Sawana.
Od koleżanki pożyczyłam.
Na allegro jest teraz chyba jeden używany na sprzedaż za 50 zł. Bardzo polecam. Jest niby jesienny, ale z grubym swetrem i na zimę się nada :)

hej dziewczynki.
Ja po obiadku, ale się najadłam, że chyba zaraz usnę....
Gratuluję udanych wizyt i aby te gorsze wieści szybko znikły.

Ja ostatnio kupiłam sobie płaszczyk jesienny bo w nic się nie mieściłam a przed ciążą nosiłam rozmiar 34, ten płaszczyk mam w rozm. 36 z bershki Bershka Polska - Płaszcz Bershka wełniany
ale na tej modelce wygląda gorzej niż na wieszaku.
Ma spore luzy na brzuszek, ale nigdzie nie wisi i nie odstaje i dodatkowo można przeszyć dwa guziki i starczyłby na dluuuugo, ale w duży mróz może być za zimno (no chyba że plus ponczo). No i najważniejsze przyda się i po ciąży.
A na zimę pożyczę coś od teściowej, bo szkoda mi kasy na coś czego już nie założę.

Aneta, a mi się podoba takie podejście, takie bardziej naturalne patrzenie na ciąże. Ja się sama czasem zastanawiam po co mi to kolejne USG (prócz tych właśnie trzech ważnych). Mam wrażenie czasem ze to bardziej dla mnie żebym podglądnęła maluszka niż dla jakiejś wiedzy lekarz. Przecież gin sprawdza wielkość macicy itp. Mnie babka bada tylko ręcznie ;) choć w listopadzie muszę mieć cytologię zrobioną, więc znów ten paskudny wziernik użyje :/
Choć moze mam takie podejście dzieki temu, że brak za mną przejść, długich starań i generalnie problemów.
W Polsce też jest możliwość prowadzenia ciąży przez położną, ale właśnie nie wiem jak to wtedy wygląda z USG, zwolnieniem itp.

cześć,
my po okuliście, Ignac widzi znakomicie, kolejna wizyta za dwa lata. Za chwilę kolejny wymarsz z domu, a pogoda okropna więc nie chce mi się okrutnie, ale co zrobić.
ewula, ja się z tobą zgadzam, chociaż poprzednia ciąża była z przejściami, tylko dodatkowe usg poproszę tuż przed porodem, żeby wiedzieć czy stwór znowu się pępowiną nie okręcił. A tak to przyzwyczaiłam się, że nie mam usg na każdej wizycie i jakoś żyję, słucham serduszka, a skoro bije to jest ok. A z doświadczenia wiem, że i tak wszystkich nieprawidłowości usg nie wykryje, no i chyba dobrze, bo stres ciąży nie sprzyja. Teraz 30.10 mam połówkowe i zobaczę dzidziolca po ok 6 tygodniach i to i tak prędko, bo przez krwawienie miałam dodatkowe usg, a tak byłyby przeszło 2 miesiące.

reklama
Witam w deszczowa ponura srode , pada u nas od rana .... Jak u was tez tak jest to przesylam nam wszystkim trochę slonca

Troszke zaczyna mnie gardełko bolec wiec herbata z miodem poszla w ruch, poza tym u mnie ok troszkę jezdzenia mielismy do południa ale udało nam się wszystko pozalatwiac wiec mam już z czapki...
Mąż jeszcze noga w gipsie na kolejne dwa tygodnie :/
Udalo mi nadrobić zaleglosci wiec troszkę Wam poodpisuje ...

Ewula M czemu sie w szpitalu na kapiel nie zgodzisz? U nas w szpitalu od porodu kapiel byla codziennie , pielegniarki kapaly maluszki zawsze kolo 19 , ja nie bylam przy tym bo nie bylo takiej potrzeby ,a jak wrocilam z mala do domu to kapalam mala od drugiego dnia

Kulka84 trzymam kciuki zeby sie to wchlonelo, lekarz powiedzial ci ze poki co to wszystko jest w granicach normy wiec glowa do gory , zobaczysz bedzie dobrze, poki co staraj sie tym niedenerwowac

Farfalla88 oj to kiedy slub??

Ewa86 gratuluje udanej wizyty no i przede wszystkim 100%synusia :)
Moze Franek goraczkuje bo zabki wychodza?? Moja mala ostatnio goraczkowala bo jest 5 wychodzily....zdrowka zycze dla synusia.
A co lekarz mowi na ta goraczke??

Monisia0605 rowniez gratuluje udanej wizyty

Ozila miec taka tesciowa to skarb :)

Mlodamama domowe wyroby sa najlepsze :)

Juszka gratuluje ruchow malesntwa :))

Nikusia czasem juz tak jest ....ze idziesz na L4 a ciagle z pracy dzwonia:) hehe ciuszkow niezle podostawalas, fajnie wlasnie jest takie cos ze ktos ciuszki ci daje wiedzac ze nowe troche kosztują

Aneta nie ma co porownywac kraje zagraniczne do naszego kraju

Secreto trzymam kciuki za obrone..... a co do kregoslupa to tez mnie pobolewa ale bardziej brzuch boli jak wiecej opochodze czy duzej posiedze

Mmka1978 urzadzenie mieszkanka oj meczy my pamietam ze nawet dwa razy dziennie do castoramy sie jezdzilo

Mamusia synka ja na usg na nfz bylam juz 3 razy i co miesiac jak chodze do lekarza robi mi usg , poza tym raz w miesiacu chodze za 50zl do szpitala ale tez do tego samego lekarza

Guziczek gratukuje udanej wizyty

Joasia ja kupilam kutrke na zime na czas ciazy w C&A , ma kurtka jeszcze sznureczki po to by jak brzuszek rosl wtedy mozna kurtke popuscic a cena ok 160zl ale widzialam tez w H&m ...

Pozdrawiam wszystkie i zdrowka zycze

Do góry