reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

znowu wcinam budyń z jagodami, przestanę chyba dopiero jak wyżrę wszystkie jagody jakie mam w domu

umówiłam się na jutro dodatkowo na prywatną wizytę do lekarza, do którego chodziłam jak byłam w ciąży z Ignacym, pomyślałam że to rozsądne, bo on pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić

trzymam kciuki za wizyty no i połówkowe (ja mam dopiero 30.10, no chyba, że jak pójdę jutro do lekarza to zarządzi inaczej, chociaż 5 lat temu to on nie robił usg na każdej wizycie)

reklama
Jejku głowa mnie boli i jakaś zamulona jestem :-( chyba muszę herbatkę z cytrynką wypić.....
Jolcia Ja od 13 tygodnia mam usg przez brzuch, ostatnio tylko na chwile dopochwowo miałam bo mierzyl szyjke...

kciuki za wszystkie wizyty, ale ich dzisiaj duzo :szok:

Dziewczyny ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! Jeeej już macie połówkowe- szybko! Ja dopiero 22.10- jeszcze 3 tygodnie... I idę na 3d/4d bo na te 3 dodatkowe chodzę prywatnie-na lepszy sprzęt więc tak czy siak muszę zapłacić to już niech będzie full wypas ;-) a wizyta dopiero w poniedziałek. Tak mi się dłuży przez tą chorobę mojego gina i odwołaną wizytę :-(

Dziewczyny z Krakowa gratuluję udanego spotkania. Miło czytać, że forum żyje! :-)

MMka jak z Warszawy i okolic to ja jak najbardziej chętna na spotkanie. Może ktoś jeszcze się znajdzie?

No bylam dzisiaj u ginki na NFZ ale oczywiscie na swoim usg to ona nie wypatrzyla tego polipa a ja sie nie przyznalam bo uznalam ze i tak to nie ma znaczenia diagnostycznego bo tego polipa sie nie leczy. Ale co sie dziwic ze nic nie zobaczyla jak jej sprzet ma ze 20 lat a ekran usg jest maly ze moj ipad ma wieksza przekatna. W kazdym badz razie potwierdzila ze wszystko jest ok zrobila mi czystosc pochwy ( robi mi na kazdej wizycie) i mam same paleczki kwasu mlekowego, cytologia tez ok. Dala mi dodatkowo lek ktory ma uszczelnic naczynia krwionosne i zatrzymac ew. Krwawienia takze jestem zadowolona. Trzymam kciuki za wizyty ktore jeszcze sa przed wami dziewczyny a reszte dopiero doczytam

Ja mialam robione usg w 9 tygodniu dopochwowo, tak samo mialam w 12 tygodniu, ciekawe jak w piatek bede miala. Ale rzeczywisce docipnie lepiej widac, vo bratowa ma zdjecia przez brzuch i ciezko odroznic co jest co

witam Was Kochane, przepraszam,ze w weekand milczalam, ale wiadomosc, ktora napisalam dopiero teraz sprawdzialm,ze nie doszla wogole ;/ a tak aldnie wtedy sie rozpsialam I mysle,ze nie pominelam nikogo ;/
ja dzis mam wolne od szkoly bo jakies narady czy cos maja, ale za to jutro 2 testy I w czwartek jeden jestem w czarnej dupie, wstalam o 6 poscieralam kurze, wypralam zlozylam uczylam sie godzinke, teraz Was w nagrode doczytalam I chyba sie kimne na chwilke.... fajnie tak ezec sobie rano sama w domu. m. zawiozl Julka do szkoly, bo szedl biegac a dzis ma wolny dzien, ammy jechac po jakies biurko.... zobaczymy szczrze to mi sie nie chce.... nawet jakbym miala dzis dostac cos o czym marze to kurde wybieram dzis lozeczko..... w niedziele pislaam-ale nie doszlo, co mis ie przytrafilo.... ale mialam stersa zreszta mam do teraz.... wzielam po Kosciolku Julka do kina I nasza sasiadke, z ktora sie bawia.... Daiana poszla do domku na chwle po gry jakies, Julek siedzial w oknie z przodu domu a tu nagle takie dup dup dup po drzwaiach szklanych... ja wolam zeby przestali tak robic (od wewnatrz mamy normalne drewniane drzwi, ktorych dzieciaki nie zamknely, a od zewnatrz takie szklane) a Julek do mnie ,ze to jakis pan.... no to ja sruuu na dol.... gostek mowi do mnie,z musi z tylu domu cos sprawdzic ze jest z firmy telefonicznej- my domowego wogole nie mamy,ani zadnych skrzynek na naszym ogrodzie-to nie wyglada jak ogrod nawet...- nie ma... ale chcal wejsc przez dom, a ja mowie wiesz poczekaj owtorze z boku, I szybko sruuu na gore I telefon do m. dzieki Bogu mogl odberac, bo nie wiem co bym zrobila.... I opowiadam mu,ze przyszedl gosciu auto zaparkowal na aszym bloku,ale po drugiej stronie I pare domow dalej I jakis dziwny mi sie wydawal, takie oczy mial jakies dziwne, nie nacpane ale jakies takie..... wiec dalam gostkowi sluchawke I m. powiedzial,ze nie mamy zadnych skrzynek I ze nie ma potrzey,zeby tam wchodzil,ze z tego co wie to sasiedzi za name maja skrzynki ale nie wie z czym. gosciu jak rozmawial to patrzyl mi a brzuch caly czas I pozniej oddal sluchawke I powiedzial thx u I poszedl, po drodze kopnal 2 razy w liscie.... stalam woknie I patrzylam I nie pojechal do sasiadow za name wcale.... ale sie przestraszylam.... mieszkam na dobrym spokojnym osiedlu, ale wjechac tu moze kazdy... a psycholi w tym kraju naprawde nie brakuje... po roznych historiach, ktore mialy tu miejsce to naprawde sie boje, Julek tylko jak sa dzieci moze sie bawic na polu przed domem, mojej kolezanki synowie bawili sie pare blokow dalej ode mnie I podjechalo auto I gosciu chcial ich wciagnac.... ale przestraszyl sie , bonagle ona wyszla I zwial,zadzwonila na policje I podala jakie auto bo miala na kamerach ipowiedzieli jej tylko,ze nie moga nic zrobic, bo nic jeszcze nie zrobil, a juz bylo kilka zglszen- czujecie musi stac sie cos strasznego,zeby zainterweniowali.....

Marcia super,ze sie uspokoilas po tej wizycie I ze dostalas jakie slekarstwa zapobiegawczo.... co do sprzetow to ja w PL jak bylam w pierwsej ciazy to nie moglam narzekac....ale jak robilam 3d to mialam tak czarnobiale a nie kolorowe bo nie mial glowicy jeszcze tej.... buciki super... u nas aldo nie jest az tak drogie jak w PL, tzn koszyej tyle samo ale przelicznik jest inny I zarobki sa inne, tak wiec juz mam 2 pary kozaczkow z aldo :)

mloda mama wspolczuje kataru, dla mnie to cos najgorszego co moze mnie spotkac, mie moze wszystko bolec, moge miec biegunke wszystko wszystko,ale jak mam katar to jest ze mna dramat.... niestety nie wiem co mozesz na katar wiem,ze ja robilam czasem inchalacje,ale nie wychodzilam pozniej z domu...

baby gg gratuluje sprzedazy mieszkania:)

izka_sz z tego co pamietam na gardelko jak bylam w ciazy to moglam septolete ale pewna nie jestem.... a teraz jk mozesz plukac to plukaj sola albo woda utleniona- tutaj tak szyscy robia....

mamusia synka mnie tez bardzo muli cos teaz I zaraz sie poloze na chwile, ja zawsze wstaje o 6, w sobote mieslimy pospac dluzej I Julek mowil,ze do 14 nie wstanie, bo po amerykanskiej szkole ma w piatek polska i konczy ja po 9 wieczorem tak wiec jest wykonczony.... jak sie obudzil w sobote i mnie slyzla to wolal mama przeciezumawialismy sie,ze spimy do 14 a Ty gadasz juz.... co do palca Kurczaka mam nadzieje,ze juz lepiej, az mnie ciarki przechodza biedaczek.... moj Julek tez obgryza paznokcie, a zaczal tyko dlatego,ze widzial ze kuzyn i moj m. to robia a nie chcial,zebym mu obcinala paznokcie bo nie lubi strsznie,a le musze mu kupic tez zel napaznkocie....

AnetaNorwegia ja do tej pory tez mialam 1 usg, ale w przyszyly wtorek ide na wizyte i mam dostac skierownaie do szpitala na polowkowe usg, bo tutaj w szpitalu ,wktorym sie rodzi robia, inny sytem..... a pozniej gdzies po 30 tyg zabiore moich chlopakowi wezme ich na 3d.... tutaj tez nie chca ingerowac ja mialam jedno usg w 5 tyg i wtedy mialam badanie a tak to do ej pory nie, ale mam andzieje,ze wszystko jest dobrze.....

mause23 fajny sen... ja najczesciej ostatnio mam koszmary...nie wiem czy Wam pisalam,ze snilo mi sie,ze smierc za mna chodzila.... jakas paranoja....

Jagna25 ja to z pamietaniem zawsze mialam problem ,ale teraz juz przesada od czwartku nie ma cukru w domu, a wystarczy wziasc z kanjpy tyle,ze ja naprawde zapominam.... ciagle cos... keidys wchodzilam na gore w knajpie pozsotawiac kasy i rachunki , to bylo jak jeszcze pracowalam, i mialam klucz od biura w jednej rece w a drugiej od auta i co klikalam zeby mi sie same drzwi otowrzyly..... zrobilas mi smaka na mandarynki ale tutaj nie widze jeszcze, narazie mamy sezon na sliwki itp, zreszt atu wiekszosc owocow jest caly rok.... np jak sa maliny mrozone to z europy czy broowki bo tu to troszke inaczej smakuje, tak mniej intetsywniej niestety.... ale nie wszystko...

Kasiulekk uwazaj na siebie, co do boli brzucha to jest normlane bo macica sie roziaga, mnie wiecznie cos pobolewa ale zauwazylam ze coraz mniej..... odpukac

alesia co do bolu w pachwinach, macica jest przyczepiona sciehnami, ktore sie roziaaja i to wlasnie jest ten bol, ja mialam tak samo,ze w nocy mnie bolalo tak okropnie, jak szlam szybciej i stawalam to po chwili bolalao jak nie wiem.... teraz juz rzadziej tak mam..... ale wczesniej plakalm przez to.... ja mam dodatkowo po pierwsej ciazy rozstep spojenia lonowego ale narazie nie ma duzo, mowilam na osatniej wizycie mojej lekarce to poweidzial,ze jak bedzie bolalo dalej o mnie wysle na fizykoterapie i maaze- ceka e jakby to mialo w tamtym miescu wygladac:baffled:

Joasia zycze duzo zdrowka i zazdrszcze weekandu w gorach....

Secreto 3mam kciuki za polowkowe i trzymam za slowo z tym pozytywnym mysleniem i zazrazaniem nas....

19ania90 ogorkowa to ja akurat wczoraj jadlam :))
:)

piniki1980 trzymam kciuki za polowkowe :-)

Jocia wspolczuje takiego gbura lekarza, ja sie martwie bo ide w przyszly wtorek i mojej doktorki nie bedzie za to bedzie jakis stra polski ginekolog.... ktory maponoc wszystko w dupie :angry:

monisia0605 bardzo fajnie sie Twoja lekarka zachowala, bardzo profesjonalnie :):-)

MMka zycze powodzenia i spokoju w budoie domu, zobaczysz czas szybko przeleci i zaraz bedziecie juz na swoim :-)

Ewula_m Kochana mi tez tak zimno.... u nas pogoda raz upaly a raz zimno.... u mnie wszkole jest zawsze zimno wiec jestem na ubierana wczoraj dwie cieple bluzy a widzialm dziewczynew sukience bez ramiaczek i klapkach na korytarzu, ale ja mam naprawde niskie cisnienie.... i nie moge sie doczekac goracej kapieli :)

Ewa86 brawo gratuluje,ze w koncu zrobilas cos ze zswoim uszkiem, wiem jak to jest, dom dzieci praca i ogarnij jeszcze siebie, a to myslenie... amoze przejdzie samo.... mi nigdy wtedy nie przechodzi.... zycze zdrowka dla Ciebie i Franka a Nusce mozesz sprobowac nie dawac smoczka, tylko czy w tym tyg masz sile na walke... nie bierz za duzo na siebie Kochanie :)

alesia robisz mi caly czas smaka z tym budyniem z jagodami, dzis zrobie na 100 tylko musze jechac po owoce bo zostaly nam tylko jablka i kiwi i jakies sliwki....

a teraz zmykam na chwilke bo m. zaraz bedzie zjemy sniadanko i sie poloze albo wroce do Was....
przyznam sie bez bicia ,ze piszac i czytajac Was zjadlam prawie cala milka z duzymi orzechami.......
milego popludnia i ejsli kogos pominelam to przepraszam, trzymam kciuki za wszystkie Wasze Nasze wizyty :)

Ostatnia edycja:
hejka spróbuje Was nadrobić... Fakt wizyt dużo trzymam kciuki i już gratuluję udanych wizyt. Ja odebrałam dziś wyniki z piątku, TSH 1,5 :-D:-D:-D:-D:-D juuuuupi za to mam erytrocyty w moczu :szok: jutro mam wizyte to się dowiem co i jak, ale połówkowe to to nie będzie... jeszcze, no zobaczymy,

Któraś miała taki przypadek??

hejka spróbuje Was nadrobić... Fakt wizyt dużo trzymam kciuki i już gratuluję udanych wizyt. Ja odebrałam dziś wyniki z piątku, TSH 1,5 :-D:-D:-D:-D:-D juuuuupi za to mam erytrocyty w moczu :szok: jutro mam wizyte to się dowiem co i jak, ale połówkowe to to nie będzie... jeszcze, no zobaczymy,

Któraś miała taki przypadek??

tak ja... miałam też dużo fosforanów więc to od tego..

reklama
masiosia dla mnie katar to dramat zwłaszcza nocą.. wgl już nie mam na nosie skóry i boli jak nie wiem.. psikam euphorbium bo to homeopatyczne i ponoć wolno.. i solą morską córki:-D ledwo żyje bo czuje jakbym miała głowę ważącą 30kg:sorry2: nie mówiąc o tym, że mało co spałam w nocy

co do gościa to bym się chyba posiusiała jakbym była sama w domu...

karolinusia ja miałam furaginę a teraz mam urosept.. erytrocytów juz nie ma ale fosforanów i bakterii jest jeszcze duuuzo.. duzo pić wody jana, sok żurawinowy i badania moczu raz w tyg..

a u mnie robi się lazania:) juz się nie mogę jej doczekać.. jeszcze 15min!

Do góry