reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jak by mi Celina wstała o 6 to bym chyba ja ubiła, kazałabym jej iść z powrotem spać;-)
Lece spać, tak na godzinkę, później obiadek zrobię

reklama
19ania90 - mam ciążę wysokiego ryzyka chyba przede wszystkim przez przeciwciała przeciwjądrowe ANA:-( biorę na to Clexane i Acesan, coś ostatnio lekarz przebąkiwał o sterydach, ale nie wiem.. (zmieniłam lekarza ostatnio, dojeżdżam 70km do Lublina na wizyty, mam nadzieję, że będę pod dobrą opieką...:-)). Do tego mam nadczynność tarczycy, ale na razie endokrynolog odstawiła mi leki, bo ft3 i ft4 spadły do prawie dolnej granicy, mam po 3 tygodniach zrobić badania i zobaczymy czy znowu będę je brać czy możę tarczyca się uspokoiła. Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich zmartwień wszystko będzie dobrze i w marcu będziemy mogli cieszyć się zdrowym maluszkiem:-)

Dziewczyny, a usg połówkowe robicie normalne czy 3d?? :-)

to chyba lepiej widac na normalnym a 3d czy 4 d to takie bardziej dla radości rodziców, moj lekarz wszystko sprawdza na normalnym a potem pzrełącza na 4 d i fotki mi drukuje :-)

Pamięć? Jaka pamięć? ;) Mnie też zdarza się zapomnieć ;) Ale z tą benzyną, to faktycznie niezła historia ;)

Trzymam kciuki za pierwsze połówkowe :D Ja też się nie mogę doczekać swojego :) Może w końcu dowiem się, kto tam mieszka :)

No to ja Wam powiem że tez mam dziś wizytę i USG połówkowe - no chyba że Pani gin stwierdzi że jednak przełożymy na kolejna wizytę. Ciekawe to tam dziś zobaczymy i czy poznamy już płeć. Wizytę mamy na 17:00 więc do tego czasu też będę się niecierpliwić.

A z tymi naszymi przeziębieniami to mam nadzieję że szybko i bez problemu wszystkie pozbędziemy się tych dolegliwości. Życzę wszystkim zdrówka.

I trzymam kciuki za koleżanki które również dzisiaj mają wizyty. Samych dobrych wiadomości !!!

kasiulekk u mnie jest tak samo lekarz dokonuje pomiarów na normalnym a żeby było przyjemnie to pokazuje dziecko w 3D, ale to tylko w celach uciechy :p

a mi lekarz powiedział, że połówkowe to kolo 21 tygodnia najlepiej wykonać, a widzę że Wy macie wcześniej. To może i mi się uda wcześniej... w czwartek się okaże co i jak:-) ja po usg w 14 tygodniu dowiedziałam się, że będziemy mieć córeczkę:-) ale wiem, że to sie może jeszcze zmienić. Najważniejsze żeby zdrowe:-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!

ja robię usg w luxmedzie i tam się zapisuje albo na normalne usg albo na usg 3d/4d, więc jeśli zapiszę się na normalne, to lekarz nie przełączy mi na te 3d;/ ale skoro piszecie, że wszystko się sprawdza w normalnym trybie, to zrobię normalne te połówkowe, a może następne koło 24-25 tygodnia zrobimy 3d:-)

reklama
dziewczyny, macie czasem takie bóle brzucha jak na okres? mnie dzisiaj tak boli:-( biorę magnez, ale martwię się za każdym razem jak mnie coś zaboli:-(

Do góry