reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
ja jeszcze moze od siebie dodam w kwestii "dobrego czasu" na dziecko/kolejne itd ze w zasadzie kazdy czas jest dobry a nigdy nie bedzie "idealnego" patzrac na to pod katem pracy/finansow/war bytowych zawsze znajdzie sie "cos" ale wszytsko da sie przezwyciezyc a rodzina najwazniejsza

Dzień dobry :)
Upiekłam wczoraj szarlotkę i sama zjadłam już pół blachy. Chciałam zrobić do tego domowe lody i podawać na ciepło, ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo jestem takim żarłokiem. :) Muszę wam powiedzieć, że czekam z taką niecierpliwością na pierwsze ruchy. Mam na to jeszcze dużo czasu. Podobno po dwudziestym tygodniu mogę się spodziewać pierwszych ruchów, więc czekam.

A jak to wygląda u was? Czujecie już coś?

Witam was :-)

Gingerka...trzymam kciuki za amnio i za to,żeby wszystko bylo dobrze!!!

Mrowkaa mi się tez taki model rodziny podoba, ale nie wiem czy ja będę mieć tyle odwagi i sily, żeby od razu próbować z drugim dzidziusiem. Czas pokaze :tak:

malpawzoo dobrze, ze wszystko jest dobrze!!! Teraz tylko duzo odpoczywac i się nie martwic!

izka_sz oby twoja corka szybko wyzdrowiala! I oczywiście powodzenia na wizycie!

Ja dzisiaj sie wzielam troche za siebie i bylam zrobic sobie paznokcie :-D A wieczorem mam wizyte u gin w medicoverze, trzymajcie kciuki.

Jesli chodzi o ruchy to ja jeszcze nic nie czuje, a ze mam lozysko na scianie przedniej to pewnie przez to bede czula troche pozniej... No ale juz nie moge sie doczekac, bo wtedy przynajmniej ma sie takie poczucie ze wszystko jest ok z dzidzia.

hej

straszny ból głowy mnie dopadl ale dzis bez rzygania przynajmniej tyle dobrego............

zgadzam sie z flower ze jak człowiek tak planuje i kalkuluje to zawsze jest zły czas na dzieci..........

jagna pamietam karaluszki z akademika okropieństwo brrrrr

dolga ja znam plec od 13 tygodnia, w 17 potwierdzona :-)
farfalla ja czuje jeden dzien potem nic i schizuje potem cos puknie a za chwile cisza, osiwieć mozna.....daj szarlotki :-)

Ostatnia edycja:
Farfalla, ja jeszcze nie czuję, ale ja na szarym końcu jestem :D

Też bym coś upiekła, ale mam słodkowstręt cały czas ;) W weekend zrobiłam ciastka warszawskie i wszystkie rozdałam :/

Mamusia już nie mam na szczęście:-D:-D
Co do kalkulacji i planowania, to patrząc na to co się dzieje w kraju, to wcale nie powinno być dzieci;-)

reklama
Robaki w sensie karaluchy? Brrr
U mnie w bliku są rybiki, na szczęście nie jakieś wielkie ilości, ale czasem coś się pokaże w łazience, wiadomo, tam jest wilgoć. Na początku roku planujemy generalny remont, to może uda się je przepędzić, choć pewnie w ścianach łażą sobie po całym bloku gdzie chcą...

Ja ruchy czuję od kilku dni, takie łaskotanie od środka. W poprzedniej ciąży poczułam w 18 tygodniu.

Farfalla, ale mi smaka zrobiłaś!! Ale nie mam tyle masła w domu, za to jabłka owszem. Może pójdę dziś do reala po zakupy??

Ostatnio z mężem oglądaliśmy film pt. "Dzień Kobiet" o pracy w Biedronce, za czasów głośnej afery w mediach... Polecam. Ciekawe jak jest teraz?
I w ogóle, ze też nam się udało obejrzeć, bo ostatnio godzinę od położenia młodego pora spania...

Mamusiu, to ciężki dzień przed Tobą :( No ale w brzuchu nowa dzidzia. Trzymaj się

edit: Zapomniałam się pochwalić!! Upolowałam dziś w lumpeksie czarne dżinsy ciążowe H&M za 21 złotych w dobrym stanie :D

Ostatnia edycja:
Do góry