reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Koreczek, dopiszę do marci, ze w 20 tygodniu sprawdzają jeszcze czy wszystkie organy prawidłowo się rozwijają.
Oj nie przesadzaj, w ciąży hormony szaleją, czasem można mieć wymówkę :p

Co do pieluch, to tutaj można przeczytać jakie są rodzaje Rodzaje pieluch wielorazowych - Dzidziusiowo.pl no i forum które poleciła alesia jest skarbnicą wiedzy w tym zakresie. Na babyboom w podforum ekorodzina też jest temat o pieluchach. Tetry też można używać, ale dla mnie to składanie itp to jakaś czarna magia ;)

To teraz Wam pokażę część moich pieluszek, jak się suszą :)
IMG_9540.JPG

Załączniki

• IMG_9540.JPG
    IMG_9540.JPG
    69,5 KB · Wyświetleń: 53
reklama
No ja mam oprócz krwiaka jeszcze odwarstwioną kosmówkę. Dziś w nocy znów byłam na IP ale wszystko jest w porządku. ile ja się strachu najem:(
Duże miałyście te krwiaki? jak ma 5x3 cm.
Mogę się już dopisać do czujących ruchy dziecka. na razie od czasu do czasu. Moze z tego powodu że moje maleństwo bardzo się rusza.za każdym razem na usg lekarze narzekają że nic nie mogą zobaczyć i zmierzyć bo się wierci. dziś w nocy to samo było:) w pierwszej ciąży też bardzo wcześnie czułam.

cześć dziewczyny nie nadrobię zaległości bo za dużo tego

niestety mnie rozłożyło jakieś przeziębienie i z łóżka nie wychodzę przeszło pół dnia przesypiam teraz jest już trochę lepiej choć katar nie odpuszcza

za tydzień wizyta już nie mogę się doczekać podglądnąć moje maleństwo :) może już zobaczymy czy dziewczynka czy chłopaczek :)

miłego dnia życzę

za tydzień wizyta już nie mogę się doczekać podglądnąć moje maleństwo :) może już zobaczymy czy dziewczynka czy chłopaczek :)

miłego dnia życzę
Ja tez sie doczekac nie moge do nastepnej wizyty, a zostslo mi jeszcze 16 dni, moze tez... musze wiedziec jaka plec jest, bo juz bym chciala cos chlopiecego, albo dziewczecego kupic. Powodzenia, no i oby dziecko wspolpracowalo:)

Miałam krwiaka dosyć dużego prawie polowe dziecka na tamtym etapie nie pamietam dokładnie ale leciały ze mnie prawie tydzien żywa krew pózniej taka ostro brązowa a ilości były jak po porodzie było to przerażające . Pomoglo mi lezenie w łóżku nie ruszylam sie wcale tylko do toalety.
Ja moze dowiem sie płci 30 września przy Mateuszu wiedziałam juz w 12 tygodniu jajka jak widać to cieżko zeby sie zmieniło chociaż znam przypadek ze na marcowych dziewczyna pojechała rodzic miał być chłopak i w szoku bo urodziła dziewczynka :) i ma parke teraz bo pierwszy był chłopak

zjadłam pol słoika klopsów :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:takich sklepowych, wiem świństwo :crazy:

Moj Kurczak zakwalifikował się do opieki logopedycznej w przedszkolu bo ma kłopoty z wymową sz,c,z i dz............

ewa gratuluję udanej wizyty i chłopaczka :)

Babygg widzę, że gusta wózkowe mamy bardzo podobne. Mój drugi wybór- po xlanderze właśnie, to też mutsy ale chyba evo. Dużo się nie różnią ale w tych kolorystyka mi bardziej odpowiada-myślę o takim chabrowym :-) o xlanderze właśnie słyszałam dobre opinie, w necie jedynie czytałam o tych rączkach...

A ja wczoraj miałam dużo energii a dziś padam. Wróciłam z pracy i leżę... Dobrze, że nagotowałam i na dziś :-) tylko czy zjem-dziś mnie mdli od rana. Rzygawki też zaliczyłam ehhh. W dodatku odebrałam wyniki i moczu mam złe. Pewnie jakaś infekcja :-(

nika leż i wypoczywaj;-)zdrowka zycze, u mnie 13 dni i tez odliczam:-)
koreczek ja kupuje i dla chlopca i dla dziewczynki narazie w lumpku wiec duzo nie wydaje:) choc mam i nowy zestawik dla dziewczynki:-)
mammusia synka widocznie organizm potrzebowal tych klopsikow:)a ja wciagam slodycze i tez sobie tak mowie:-D

Mouse, jesli chodzi o lumpki to ja mam dzikie szczescie. Wczoraj bylam, byl nowy towqr, to kupilam rozowy pluszowy kombinezonik ma 9 moesieczne dziecko, dalam 12 zl za npwy ciuszek, ktory mial jeszcze oryginalna metke z cena;D czuje ze bedzie syn, wiec kombineon dam bratowej, w sam raz bedzie na pazdziernik 2014 r bo na styczen 2014 ma termin

Wczoraj rzucilam sie na schabowego z duza iloscia pieprzu, a popilam lejacym siw j nudyniem;> zaczyna sie ciazowe menu ;p

Jej, przepraszam za te literowki, pisze z telefonu a mam drobna klawiature:(

reklama
Napisalam smsa do mojej ginki o tych plamieniach bo wczoraj bylam prywatnie ale jesli chodzi o ustawianie leczenia to zdaje sie na ginke na nfz zobaczymy co odpisze . Ja sie znowu poryczalam bo juz od rana troche sie uspokoilo a teraz znowu sie babrze takie ciemne wrecz czarne uplawy. Nie ma tego jakos strasznie duzo ale jest. Jak nie przejdzie do jutra gora piatku to pojade do szpitala bo umre ze strachu

Do góry