reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mrowkaa - a czemu do nowego lekarza idziesz? I oczywiście&&&&&&&&& za wizytę :tak:
malpawzoo - ja tam na nic już ochoty nie mam :confused2:...pogoda dobija... chociaż była mega susza... no ale jak dla mnie już ok. Niech przestanie padać.
Ewa86- skąd ja to znam...u nas nie ma czegoś takiego jak pierwszeństwo dla kobiety w ciąży :no:
Aga85- ja też liczę na to, że z drugim będzie łatwiej ...urodzić znaczy :sorry: bo ja w wodzie rodziłam i jak weszła przed 12 wdzień tak o 15:55 dopiero urodziłam...więc lekko odmoczona byłam. Teraz liczę na szybsze rozwiązanie :-p
Marcia - może progesteron leci na łeb na szyję. A bierzesz duphaston albo Luteinę? &&&&&&&&&&&&& ŻEBY BYŁO DOBRZE!!!!
Mamusiasynka- u nas to samo... moją gwiazdę odebralismy ze szkoły akurat jak najmocniej lało :confused2:

reklama
Marcia trzymam &&&&&&&&&&&&& napewno będzie dobrze.

Jeny pogoda masakra śpie na siedząco.

jak wy dyskutujecie o poradach i szpitalach to siecieszę że ja już wiem że cc i u mojej pani dr w szpitalu uff o jedno zmartwienie mniej byle spokojnie doczekać a to tyle jeszcze czasu.

marcia trzymam kciuki

no i wynik 101 z kawalkiem...
czemu ciaze tak bardzo sie roznia u tych samych mam..

a forumowe mamy wiekszej ilosci pociech jak sie wypowiedza o tym ze 2 porod latwiejszy?
ja widzac ze tu wszystko ciezej idzie zaczynam sie bac, ze porod tez bedziee gorszy.

teraz czekam do jutra na wizyte, usg prenatalne i ten cukier. no i przytyc mialam 2 a schudłam 1. No ale moje problemy sa zadne w porownaniu z niektorymi z was wiec juz nie narzekam.

pozdrawiam

ja o porodzie bede myslec dopiero jak wody mi odejda:D w sensie, ze boli itp, ale przygotowac, to sie w miare przygotuje wczesniej:) teraz nie mysle o tych zlych stronach medalu:)

no i na czym polega to badanie prenatalne? Wiem, ze jest inwazyjne i bezinwazyjne, moze mi któraś mama to wytłumaaczyc?

Ostatnia edycja:
mrówka - kciukasy!
ewula - ano troche lepsze ale bardziej chodzilo mezowi o rozwoj. teraz troche wywalimy na remont bo mieszkanie jest w slabym stanie po 20 latach wynajmowania no a tu 2 dzidz w drodze ale jakos damy rade
pierwszenstwo w ciazy?- buahahah chyba tylko w teorii. pamietam jak bylam tuz przed porodem w sklepie i jakas baba sie bezczelnie jeszcze pzrede mnie wryla (wtedy to kasjerka ja z****la chociaz)
marcia - liczymy na dobre wiesci ale faktycznie cos nie daje ci spokoju ta ciaza
mamusiasynka - no to mnie "pocieszylas" z tym drugim porodem gorszytm od 1...:p

Dziewczyny,
drugie porody są łatwiejsze (statystycznie) i tego się trzymajmy!!!
Ja mam nadzieję, że mój poród z 16 zmniejszy się do 6:) od momentu rozpoczęcia akcji.

Marcia, kciuki!

Flower, ja ostatnio stoję w sklepie w kolejce. Aniela za rękę, oczywiście kręci się w kółko jak bączek, Franek na rowerku, ledwo ustoi w miejscu, do tego miałam dość wąską bluzkę, więc brzuch widać. Kobieta przede mną odwraca się, patrzy na moje dzieci, na mój brzuch i mówi: "Tam w drugiej kasie jest mniejsza kolejka" :/ yyy...

Co do drugiego porodu to mój był dwa razy szybszy (pierwszy 5 godzin, drugi 2,5 godz.), ale bardziej bolesny. Ale to też dlatego, że ja obydwa porody miałam z oksytocyną i za pierwszym razem mogła się ruszać, chodzić, skakać na piłce itp., a za drugim musiałam leżeć pod ktg, bo wyszło rozporządzenie, że przy porodach z oksy musi być pełny monitoring :/
Za to urodziłam na 3 partym, bez nacięcia, na luzie. A z Frankiem 20 minut się męczyłam i na koniec mnie nacięli.

reklama
Do góry