reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Heja ...DOTARŁAM....:-)
Mam dziś cholernie słodyczowy dzień :-( i już zła jestem... :cool: ale chcica silniejsza :tak:
8 LAT TEMU RODZIŁAM W ŚW. ZOFII!!!
Polecam ten szpital, opieka na najwyższym poziomie. Poród w wodzie, położna nie wynajęta a mimo to przemiła i prze sympatyczna...OT LUDZKA!!!!
Leżałam tam też w czasie ciąży, opieka była doskonała, co chwila pielęgniarki przychodziły pytały czy coś trzeba itd. Czułam się tamrewelacyjnie a mąż często siedział do 20- stej aż do obchodu.
Nie wyobrażam sobie porodu w innym szpitalu. Chociaż mam znajome, co narzekają na św. Zofię. Ot co człowiek to opinia. Mówi się, że warto rodzić tam, gdzie ma się lekarza prowadzącego ale co z tego jeśli go nie ma bo nie ma dyżuru a warunki opłakane a położne mają pretensję, że w ogóle do pracy przyszły???
Nie ma reguły. Może być tak, że się trafi i wszystko będzie dobrze a może być tak, że w najlepszym szpitalu tak Cię potraktują, że pójdzie w pięty.
Zresztą opisywałam Wam kiedyś historię kobiety, która zapłaciła tam ok 5000 tyś za poród, pobyt w jednoosobowej sali po porodzie itd a kilkanaście dni później wróciła bo źle ją zszyli :-( masakra co ona opowiadała... TAKŻE NO...

No akurat jest różnica, bo św. Zofii jak powiesz to możesz sobie i na czworka rodzić... dadzą radę... może nie będą zachwycone (bo to jatrudniej taki odebrać), ale ... focha nie bedzie

Chodziło mi że nie ma różnicy w tym przypadku pomiedzy starynkiewicza a bielańskim. mi akurat na fotelu nie przeszkadzało bo samych partych miałam 15 min i szybko poszło i w ogóle cały poród i ciąże miałam rewelacyjne. czego teraz o ciazy nie moge powiedziec przez ta kosmówkę i krwiaka co mi spędzaja sen z powiek:-(

Niestety nie znam się na warszawskich szpitalach. U nas w mieście są dwa bardzo dobre. Oba mam niedaleko domu - jakieś 10 minut samochodem. Rodzić będę chyba w tym w którym pracuje mój lekarz. I tam też zapiszę się do szkoły rodzenia.

Zbieram się na wizytę. Idę do nowego lekarza na NFZ...ciekawe jaki będzie...

Kulka, mój też nigdy mi nie poradzi co na obiad, a jeśli już to sobie wymyśli jak wczoraj: hamburgery, a u mnie ani ochoty na zjedzenie, ani na taplanie się w surowym mielonym mięsie.... Więc będzie gulaszowa ;)

Ewa, w ciąży powinnaś do lekarza wchodzić bez kolejki, takie jest prawo w naszym kraju.

secreto, no to niezłe pomysły ma rodzinka :D

Flower ale ceny :O Ale pewnie i zarobki lepsze, bo pewnie bez powodu się nie przeprowadzacie?

Alesia, ale chusta to trochę co innego niż wózek i faktycznie musi pasować do mamy, wózek to już do dziecka.
Mój Adaś jest na wielorazowych od 5go miesiąca, uwielbiam :)

pinki, zdrówka dla synka!

Babygg, witaj z powrotem :)

A mnie mdli właśnie po kisielu :|

Ewa, w ciąży powinnaś do lekarza wchodzić bez kolejki, takie jest prawo w naszym kraju.

Taa...:/
Byłam kiedyś na pobieraniu krwi w innym miejscu niż zwykle. Kolejka na - lekko licząc - 40 osób. Podchodzę do okienka, że w ciąży jestem, a tam mi mówią, że u nich dużo kobiet w ciąży i dzieci krew pobiera, więc nie mają zwyczaju przepuszczania w kolejce :/

Kto mi dziecko odbierze z przedszkola? Ale leje...:/

Eh jednak dziecko podlapalo katar i oboje jestesmy pociagajacy, w nocy pewnie bedzie ciezko. A pogoda faktycznie beznadziejna, jak szlam rano na krew, to bylo 10 stopni, lalo i wialo. Mam nadzieje ze cukier przynajmniej wyjdzie mi dobry, ostatnio mialam podwyzszony, ale lekarz powiedzial ze to przez soki i owoce, ktore faktycznie wtedy duzo pilam i jadlam. Jednak jak teraz wyjdzie taki sam to przyspieszy mi krzywa obciazenia.
Co do porodu to ja serio nie rozumiem czmu nie wykorzystywac sily przyciagania i nie rodzic w jakiejs innej pozycji tylko na lezaka. Ale podobno za 2 razem jest latwiej, prawda to?
Zmykam do lozka w ktorym juz maluch spi.
Zdrowka:)

Dziewczyny ja juz mam dosyc....znowu mam jakies plamienie tym razem brazowawe. Po pobrzebie wrocilam do domu a te plamienie juz rano sie pojawilo i myslalam ze ustalo a tu guzik wiec siedze czekam na wizyte. Trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze... Ja juz psychicznie wysiadam czy ja nie moge normalnie przechodzic tej ciazy bez plamien i innych takich :-(

reklama
marcia kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
aga moja sis mówi ze pierwszy poród miala lepszy niz drugi :crazy:

u nas leje i jest 9 stopni :-( przyjechalismy z Kurczakiem z przedszkola brrrr

Do góry