reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

rafalla - dobrze przeczytać, że u Ciebie lepiej :)
alesia no a co ze starym łóżeczkiem skoro się sprawdziło?
ja pojutrze mam usg prenatalne więc mam cykora
a w ogóle to podłapałam katar i ogólnie rozbita jestem.
Zdrówka dla maluszków:)

reklama
Mrówka podwyższone leukocyty w ciąży to normalne, nie masz się czym martwić.
A co do reszty to dostaniesz pewnie żelazo, także spoczko, będzie dobrze. Powodzenia na wizycie.

Widzę, że znowu było o zębach, więc podepnę się pod temat z pytankiem. Czy w ciąży można wyrywać zęby? Chodzi o zdrowe zęby (dokładnie cztery ósemki). Pytam, bo chciałabym założyć aparat, jak nie teraz to nigdy :(.

A mi się tam czarne wózki podobają :cool2:.
Ja wyrywałam 8 w ciąży, obyło się bez prześwietlenia i cięcia. Trwało to aż 3 minuty, ja aż zdziwiona pytałam głupio czy to już;-):-D. Trzeba znaleźć dobrego specjalistę;-) Mamy takiego jednego leczy kiepsko ale rwie ekspresowo:tak:

usnęłam na filmie, teraz jestem rozbita
aga, starego łóżeczka dawno nie mamy, dostał je Kostek, syn znajomych i oni już też się pozbyli, stare mamy dzieci, w dodatku Ignacy szybko zaczął spać w dorosłym, pełnowymiarowym łóżku. A o turystycznym pomyśleliśmy bo u mojego kuzyna się sprawdziła taka opcja. I tak pójdę jeszcze do sklepu wybrać najlepsze, no ale już wiem, że tym razem nie będzie to drewniane.
ewula, pamiętam że 5 lat temu bardzo byłam napalona na teutonię, no ale ceny są powalające. W końcu mieliśmy coś mało popularnego (kurcze, nie pamiętam nazwy, może mi się jeszcze przypomni), nie psuł się i jeździł też ładnie, no ale jak pisałam, ja czułam się źle z wózkiem. Na pewno spacerówkę mieliśmy inglesiny. COś takiego, tylko inne kolory http://inglesina.pl/products/view/1...&panel4-1&panel5-1&panel6-1&panel7-1&panel8-1 była bardzo fajna, bo można było ją rozłożyć na płasko no i była lekka.

cześć

ale sie nie wyspałam, kurczak sie rzucał pół nocy a mnie żołądek bolał :-(

Kurcze fajna ta teutonia ale chyba ma troszkę za małe te kółka przednie, chyba wolałabym większe........

spicie?????????????????????

Hej:-)
ja tez nie spie, bo u mnie juz 3.40 po poludniu hihi;-)

co do wagi, to ja wazylam zawsze ok 57-58kg przy wzroscie 172, przez czas poronien przytylo mi sie do 65:baffled:, bo sie wazylam tak gdzies na poczatku tej ciazy to bylo 65kg, a jak mialam genetyczne to mnie wazyla i bylo 66kg, to wynika tak ze 1 kg przytylam.

wozek u mnie dalej ten co przedtem wiedzie prym, bo ma mala kubelkowa spacerowke i jest lekki, ale jeszcze uwazam mam czas i nie zastanawialam sie doglebnie, tak Was poczytuje, to bede wiedziala na co zwracac uwage:tak:

Ja bylam dzisiaj na dodatkowej wizycie, poprosilam przy okazji wynikow badan, wszystkie wyniki super no i tetno sprawdzil, kochany jest ok 140:-D:-))))
powiedzial, ze drugi trymest, wszystko na medal, pora sie zrelaxowac-
takze juz mu obiecalam, ze nie bede uzywac dopplera dopiero pozniej

i nawet nie zaplacilam za wizyte, tylko mnie zeskanowal z medicare karty tylko!

weny tworczej na obiad dzis brak....hm, ale moi chlopcy sa biedni, bo ani smaku ani weny...na szczescie moj m cos czasem pichci, albo po prostu sie pytam co chca na obiad i to im staram sie robic:-)
ja dzisiaj w....lam zielone greckie oliwki jak oszalala z serem zoltym mniam mniam:cool2:

Milego dnia kobietki:-)

Ostatnia edycja:
Ja też już nie śpię ale u mnie tak leje... daję słowo, że dzisiaj z łóżka nie wychodzę :no::no:
Rano z psem stłukliśmy lusterko i mam nadzieję, że nie czeka mnie 7 lat nieszczęść, zresztą gdyby tak było to pewnie byłabym wiecznie nieszczęśliwa bo już chyba na sumieniu mam z 10 takich lusterek :p

Co do wózka to ja nie mam pojęcia jaki kupimy, będziemy się za trochę rozglądać i pewnie kupimy jak się urodzi dziecko.. czarny może odpada ale bardziej podobają mi się stonowane kolory, nie podoba mi się np. jasno niebieski.

Ja właśnie wczoraj byłam kolejny raz u dentysty, gdyż mam powtórne leczenie kanałowe zęba.. niestety nie jest to proste bo mam tylko jedno RTG tego zęba i teraz nie możemy sprawdzić jak dalej się miewa ząb więc póki co mam co miesiąc udrażniane kanały i zakładane lekarstwo... bez znieczulenia i to nic boli.. bo ten ząb już chyba martwy jest .. w każdym razie wczoraj wieczorem wypadło mi trochę tego lekarstwa i pewnie czeka mnie niedługo powrót do dentysty:-(

Ostatnia edycja:
Niektórzy wstają a u niektórych popołudnie już :)
Ozila fajnie Ci z tym gotowaniem bo ja zawsze jak pytam mojego męża na co ma ochotę i co by zjadł to odpowiedź jest ta sama "nie wiem, wymyśl coś Kotku" :/ no i ręce opadają :)
Nie wiem jak u Was dziewczyny ale u mnie pogoda jak ja to mówię "burdelowa". Nic tylko się zaszyć w łóżku i nie wychodzić z niego cały dzień....

reklama
Do góry