reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia, jak się bardzo martwisz, to w aptece można kupić paski do rozpoznawania wód płodowych. Ale nie wiem, na ile to jest skuteczne.
Chociaż wydaje mi się, że u Ciebie to na pewno od luteiny. Tym bardziej że wody miałaś badane przecież.

reklama
Farfalla, cholercia no. A dźwigałaś czy coś w tym stylu? Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.

Ewa, uparte to Twoje ucho. Nie daj się ;-)

Nikusia, ja też mam czasem wilgotną wkładkę, ale to raczej śluz, bo mówiłam o tym ginowi i nic tam złego nie zauważył. Zresztą wiem, że to dość powszechne, że w ciąży pojawia się śluz. Czasem nawet dość sporo. Nie wyszukuj więc u siebie żadnych złych objawów.

Mamusia synka,iImię śliczne. Też nawet kiedyś myślałam o Anielce, ale stanęło póki co na Aleksandrze :-)

Marcia - bardzo mi przykro:-(
Farfalla - oby wszystko było dobrze, leż, odpoczywaj, staraj się nie stresować (wiem, łatwo powiedzieć). Koniecznie daj nam znać, co się dzieje! I nie waż się wychodzić ze szpitala bez zwolnienia! Trzymam kciuki za maleństwo!:tak:

Rany, co za weekend:-( Ja poproszę o same dobre wiadomości od teraz, bo już też mi się stres udziela i wczoraj wieczorem analizowałam jakieś kłucia w prawym boku. Ale mam nadzieję, że wszystko jest ok:tak:

Ewa - a robiło ci się wcześniej słabo? Mnie się robi ostatnio bardzo często słabo, tak, że muszę natychmiast usiąść. Wystarczy, że przejdę kilkaset metrów, postoję chwilę i padam, nie wiem o co chodzi:eek:

Ostatnia edycja:
farfalla, oj to się porobiło :( i co to za szpital, że nawet USG nie zrobili... Mam nadzieję, ze z maleństwem będzie wszystko dobrze, a lekarze opanują sytuację. Tylko nie myśl więcej o powrocie do pracy.

Marcia, wyrazy współczucia.

Kotti, dobrze, ze zdecydowałaś się pójść do specjalisty, mam nadzieję, ze Ci choć trochę pomoże.

Farfalla jezu chryste! dziewczyno oby wszystko było dobrze trzymam mocno kciuki!!!

co do śluzu to ja w pierwszej ciaży nie miałam wcale, a w tej to majtki mokre non stop miałam..

mój maż się przepracował cały tydzień robił, i jeszcze w wekeend do 16.00 pracował(sobota i niedziela) dziś go tak plecy i szyja plus głowa bolały że nie był wstanie samochodu prowadzić.. dostał leki , nasmarowałam go maścią rozgrzewającą i śpi bidulek.

Czesc dziewczyny!

dzieki za wyrazy wspolczucia.....czeka mnie dwa dni bieganiny i zalatwiania bo my wszystko organizujemy ( miedzy innymi dlatego ze to 5 pogrzeb od 2010 r ktory przypadlo nam zrobic) ale jakos dam rade.

farfalla mammnadzieje ze wszystko bedzie dobrze i okaze sie ze to nie wody i ze ich poziom jest bez zarzutow...pisze tak bo moja siostra cioteczna w tamtym roku jak byla w ciazy z drugim synem to miala podobna sytuacje ze cos sie jej sonczylo ,trafila do szpitala i w sumie nie wiedzieli co to bo wod bylo bardzo duzo, z dzieckiem wszystko ok, szyjka szczelnie zamknieta....a nie byl to mocz to kazdy wie jak wyglada ipachmie mocz a ona tak biedna byla zdesperowana ze nawet probowala i bylo bez smaku zapachu ani barwy. Takze wierze ze wszystko bedzie ok. Poza tym zaczyna sie nowy tydzien i przyjmujemy tylko dobre dobre wiadomosci :-)
milego dnia!

USG mają dzisiaj zrobić dopiero. Dzisiaj pobrali mi krew i zrobią reszte badań. Czuję, że tak szybko mnie nie puszczą mimo, że już wkładki mam suche. Według badania ginekologicznego szyjka jest zamknięta, macia prawidłowo położona. Każą mi tylko leżeć. A jedzenie w szpitalu jest paskudne i jest go zdecydowanie za mało. Do tego łóżko miałam dostawione, więc problem jest naładowaniem telefonu i trzymaniem swoich rzeczy, bo nie mam szafki ani kontaktu przy łóżku. Szpital rzeczywiście ma nieciekawe warunki... i pomyśleć że chciałam w tym szpitalu rodzić..

reklama
czesc dziewczyny
marcia wspołczuje:-(
farfalla omg trzymaj sie kochana,ale ze nawet usg nie zrobili przed wekend,przeciez to bardzo wazne...bedzie dobrze;-)
mamusia synka śliczna masz coreczke i imie tez bardzo mi sie podoba:-)
slyszalam tez ze imie mozna wybrac po porodzie bo podobno jak sie zobaczy dziecko to odrazu wiadomo jak bedzie sie nazywac. my tez mamy juz wybrane imie dla dziewczynki,jesli sie potwierdzi:-)
ewa do lekarza marsz;-) oby nie rozwinelo sie z tego cos powaznego,wiec zawsze wartro sprawdzic

zauwazylam ze jakos od 2 tyg zaczelam bardziec stresowac sie ciaza niz cieszyc.boje sie doslownie o wszystko...

do tego w sobote dostalam slabego brazowego plamienia,trwalo kilka godzin z kazda godzina coraz mniej. wiec wczoraj nie bylo juz nic.zadzwonilam do mojego gina,powiedzial ze najprawdopodobnie po badaniu dzien wczesniej...
przeciez ja nie doczekam porodu,padne wczesniej na zawal...

16!!!!!!:-)

Ostatnia edycja:
Do góry