reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Cześć:) No ja sprzątam mieszkanie, co prawda mąż coś tam ogarniał, ale ścierania kurzy czy mycia podłóg nie uznaje więc mam co robić po 1,5 miesiąca;) Ale nie przesadzam, porobię do południa póki mam opiekę nad małym (moja mama przychodzi) a potem już maluch itp. Generalnie u mnie chyba już przesżło (mdłości, wymioty itp), ale ciągle się boję że to chwilowa zmyłka więc jeszcze nie świętuję ;) Jestem 4 kilo na minusie, od wizyty schudłam kilo a lekarz mówił śmiało może pani przytyć 2 kilo;) Choć jak patrzę jak mi apetyt wraca to i może przytyję wręcz za dużo;)
Moja szwagierka jest w ciąży 3 miechy bardziej zaawansowana, ale nie wie jaka płeć bo " w szpitalu za stary sprzęt i nie widać". Co za beznadzieja.
Pozdrawiam:)

reklama
Właśnie Kurczak dostał zaproszenie na urodzinki, będą na jakiejś sali zabaw, no zobaczymy co będzie ale mam mega problem z kupowaniem prezentow dziewczynkom................

ewula
masz już łożysko???? bo ja w na moim genetycznym nie miałam jeszcze tylko kosmowke i mnie to zmartwilo................

gratki udanych wizyt!!!!

Mamusia a jaki wiek, dla 4latki tak jak Kurczak. To polecam jakąś lalkę, puzzle z jakąś księżniczką albo Hello Kitty, np
3450247487

Ale się cieszę z dobrych wieści z wizyt:-D:-D:-D

Jagna 6 lat, to nasza mała sąsiadka w tamtym miesiącu był na urodzinkach jej siostry :-D oj będzie się u nas działo w maju jak trzeba będzie wszystkie dzieciaki zaprosić..............:-)

Mamusiu, tak czytam tutaj Łożysko - WIEM, darmowa encyklopedia i chyba moja lekarka przy pacjentkach stosuje zamiennie łożysko/kosmówka. Jak ją zapytałam gdzie jest łożysko nim jeszcze sama zdążyła dojść do tematu, to mi po chwili pokazała granice itp, ale na wyniku USG faktycznie jest wpisane kosmówka.

Jagna, dziwię się mamie która organizowała te urodziny, ze nie przywróciła tej kobiety do porządku...

W ogóle to mi ginka dziś nawet gardło obejrzała jak mnie zobaczyła/usłyszała :p

Ostatnia edycja:
O rany, heloł kiti, brrr... Nie lubię :)

Ja teraz szukam dla 5-latki prezentu, ale już wiem, że to będzie jakaś planszówka. Najlepiej nie tylko rzucanie kostką i przesuwanie pionków, tylko jakieś zadania po drodze. Dużo takich gier teraz, muszę się rozejrzeć.

Dziś się dowiedziałam, że Franek się dostał na piłkę! Ma treningi z Tatą w czwartki o 18 :) Kupiliśmy dziś trampki, Franek lata po domu i się drze: "Leeeeeeeeeooooooooooooo Messi!!!!!!!!!!!!" ;)

Witajcie, gratuluję udanych wizyt, ja też dziś po wizycie.
W pierwszej kolejności napiszę że pani gin zapomniała mnie wpisać do swojego kalendarza i 1,5 godziny czekałam kiedy mnie wywoła a tu nic, w końcu wstałam i się o siebie dopomniałam i od razu weszłam. dobrze że w karcie ciąży miałam wpisaną datę dzisiejszej wizyty i pani gin przeprosiła za błąd. Dobrze że po tym ciśnienie wyszło mi dobre :-) ogólnie cała wizyta ok. i znowu widzieliśmy naszego maluszka kochanego. i już za tym widokiem tęsknię. pani gin jakaś dziś roztrzepana bo zapomniała wziąć moje wyniki badań, ale powiedziała że są ok (hm... czy je wogóle przejrzała ??? mam nadzieję że bez rzucenia na nie okiem nie powiedziałaby mi że wszystko jest ok).

I ja dołączam do nieśpiących dzisiejszej nocy :-( stres przed wizytą, głód, sikanie !!! no mam nadzieję że wszystkie się tej nocy wyśpimy !!!

A i trochę gardło mnie piecze.

Ale mam przed oczami swojego maluszka i mi lepiej :-)

Śpijcie dobrze !!!

hejjj

Ale dziś spałam....obrazowo to jakby mi ktoś położył płytę chodnikowa na brzuchu a ja nie mogłam się ruszyć tak mi jakoś ciężko w środku.........................

Wczoraj moi chlupcy pojechali na chwile do lasu bo Julek dostał nowe kalosze i chciał na grzyby i byli może z 40 min. i przytargali pol wiaderka wiec dziś na obiad sosik grzybowy i kluski śląskie :-)

Pinki
moj lekarz niektóre wyniki wpisuje do karty ciazy, białe krwinki, czerwone i hemoglobinę......

Ewa mój tez piłkarz codziennie z m chodzą na piłkę, musiałam mu kupić halówki i getry piłkarskie .......

reklama
Dzien dobry!

nie mialam sily wczoraj pisac i poszlam wczesnie spac. Ja wczoraj poszlam do ginki na nfz i ta z koleji powiedziala ze nie mozemy ryzykowac jesli chodzi o moje wyniki moczu i te nablonki wieloboczne bo jak jest infekcja to moze bardzo szybko sie rozwinac i dala mi antybiotyk :no: No ale chyba wie co robi i nie chce ryzykowac , poza tym zrobila mi czystosc pochwy i pobrala cytologie po ktorej podkrwawialam ale szybko sie uspokoilo. Pytam ja o ilosc usg a ona oczywiscie ze trzeba sie ograniczyc do minimum a sama majac usg z poniedzialku gdzie gin priv zrobil mi chyba z 7 zdjec kazala sie polozyc bo ona chce sprawdzic i robila usg:confused: nie wiem po co i na co. No dla mnie fajnie bo ja widzialam dziubaska ale skoro ma czarno na bialym ze wszystko ok i sama mowi ze trzeba sie ograniczyc z usg ? A poza tym to dzisiaj mnie brzuch pobolewa wyzej tak kluje po bokach jakby mi jelita wypieralo na boki moze macica wedruje do gory i rozpycha wszystko na boki jak myslicie?
dobra ide Pati budzic do szkoly milego dnia!

Do góry