reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Monika, na tych ryzykach się nie znam, ale jeśli reszta w normie, to chyba ok :D Aż nudno ;)

Ech, Nuśce dziś wybija miesiąc od roczku, a dalej nie łazi, leń paskudny. Staje na nogach, chichra się, buja w przód i w tył, a potem leci na czworaki :/

wiesz co z chodzeniem to moja miała podobnie i załapała w jeden dzien i kolejnego dnia już biegała jak szalona:) u nas mąż ją jakoś zachęcił jak stała przy meblach chyba czymś co się jej bardzo spodobało i nawet nie wiedziała kiedy się przeszła do tego:)

reklama
Flower, tak mówisz? To Nuśka będzie miała jakieś mega mocne te połączenia między półkulami ;)

Młodamamo, ja się na nią "wściekam", że leń, bo jak 2 tyg. temu byliśmy u Dziadków, to już ładnie chodziła - pół pokoju sama przeszła. A w domu ma swoje trasy po ścianach wyznaczone i w ogóle jej się nie che próbować, mimo że ją zachęcam itp. ;) No ale co zrobię? Na siłę jej przecież nie nauczę ;)

Kotti sto lat!

flower ja wczoraj mialam i tak i tak usg najperw wprowadzil sade do pochwy popatrzyl zostawil mi w srodku i przelaczyl na sonde i patrzyl przez brzuch i tak na zmiane

Moniqaa wyniki idealne :)

Marcia to cie wymęczyli :|

Dziewczyny będziecie brały kwasy DHA?

o rany a u mnie już 13 tydzień, za tydzień kolejna wizyta i nie wyjdę z gabinetu dopóki ginekolog nie powie mi czy to chłopczyk, czy dziewczynka :) dziecko jest trochę starsze .. i być może urodzę w lutym :|
Mam wrażenie, że odkąd biorę Prenatal to pryszcze mi znikają, a już w pewnym momencie byłam przerażona bo takiego wysypu jeszcze nigdy nie miałam.. tym bardziej, że nie mogę używać żadnych środków p/ trądzikowych :)

Ostatnia edycja:
a jeśli chodzi o usg dowcipne to jeszcze stres przy synku ok ale przy mężu? :-D
mój był już 2 razy i przezył.. jak mówi miał iść ze mną do porodu więc widziałby więcej... mówi, że przecież skoro ja to przeżywam to on od patrzenia nie padnie..kobiety drogie to nam majdają w środku jakąś głowicą, my to czujemy! mamy znacznie gorsze położenie:)

Mouse, wszystko zależy od wielkości malucha. Wynik 2,1 jest jak najbardziej prawidłowy, co zresztą potwierdził lekarz. W Polsce norma jest do 2,5. Więc bez nerwów, wszystko jest ok.

młodamama21 jak miałam dopochwowe to swojego P nie brałam :p myślę, że dziecka też bym nie wzięła, chociaż z drugiej strony chcę rodzić z moim mężem więc tam to się napatrzy :D mam nadzieję, że jeśli nawet będę miała cesarkę to uda mi się załatwić, żeby był przy mnie.

mlodamamo-hehe fakt ale dla dziecka moze to byc dziwny widok i moze lepiej poczekac na to przezbrzuszne.a podczas porodu to stoi przy twoim ramieniu tatus wiec nic tam nie musi ogladac - moj boi sie krwi i mdleje a dzielnie sam poprosil czy moze pepowine pzreciac(z boku oczywiscie) a njgorzej z calego porodu to wpsomina jak lekarz poprosil go o podanie octaniseptu ktory lezal na szafce naprzeciwko moich rozlozonych nog ale bardzo sie skupil zbey nigdzie tam nie spojrzec chocby przypadkiem:-D
mouse - nie szukaj problemow gdzie ich nie ma - norma jak nic
secreto- ja wymiennie bede brala prenatal z pregnaplusem a regnaplus ma dha
ewa - to bedzie bardzo inteligentna dziewczynka (zwlaszcza pod katem logiki, matematyki):tak:
pinki - ucaluj synusia od ciotek z BB

Babygg - Wasz ślub? Sto lat!!!

Kotti - wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin :)

Moniqaa - gratuluję! wygląda na to,że Twoje wyniki są super :)

Zazdroszczę Wam,że jesteście już po szczegółowym USG. Ja mam dopiero za tydzień w piątek. Z jednej strony nie mogę się doczekać,a z drugiej stres czy wszystko wyjdzie dobrze. Poza tym martwi mnie,że wg mojego lekarza(prywatnego,do krótego mam zaufanie) wychodzi,że dzidziuś mniejszy o prawie 2 tyg...a wg super pani dr na NFZ dzidziuś starszy o jakieś 5 dni:szok: zgupiałam już z tego wszystkiego....

reklama
Secreto, ja kwasy biorę cały rok (z wyjątkiem wakacji), więc teraz też łykam. Do tego na razie folik (jeszcze mam 30 tabletek), a potem femibion 1 albo jakieś inne podstawowe witaminy.

Mojego Męża dopochwowe nie rusza ;) W szpitalu mi krew po nogach spływającą wycierał, jak spod prysznica z partymi skurczami wychodziłam, czopki aplikował, nic go już nie złamie ;) Jak sam mówi: "samo życie" ;)

Ale 3-latka na dopochwowe nie zabiorę. Nie chcę się potem męczyć z pytaniami i dociekaniami ;P

Do góry