reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja dlatego nie będę robić tego testu z krwi.. Skoro w.usg jest ok to po co? czytałam jakieś forum i tam dużo dziewczyn robiło test wyniki nie były dobre mimo że w usg nic nie wychodziło. Potem robiły amniopunkcje i okazywało się że dziecko jest zdrowe.. Ten test jest mocno zawodny szczególnie u młodych kobiet.. Szkoda niepotrzebnego stresu. Mmka głowa do góry!

Wczoraj byłam na tych targach dziecięcych na krakowskich błoniach i powiem.że jestem bardzo zawiedzona..pełno ludzi, nic się nie dało obejrzeć ale w sumie też było mało stanowisk .. Spodziewałam się czegoś bardziej wow.

Ostatnia edycja:
reklama
Jak tak czytam Wasze posty to się znów zaczęłam stresować.
Najpierw się stresowałam, czy dzidzia przetrwa tym razem w moim brzuszku dłużej niż poprzednio ;( a teraz nie wiem, czy wytrzymam w stresie do piątku do usg genetycznego.
I mimo, że wszyscy mówią, żeby się nie denerwować tylko cieszyć to ja jakoś nie umiem. Ehh... gdyby to mogło być tak, że 2 kreski na teście a następnego dnia dzidzia w domu... Pięknie pomarzyć...

Mmka na pewno będzie dobrze! Kość jest nt w normie... U dzieci z zespołem Downa kości nie widać. Ja bym sie na aminopunkcje nie zdecydowała bo jest ryzyko poronienia... A dzidzia na pewno jest zdrowa.... Zastanów sie, dla mnie ryzyko byłoby za duże, nawet jeśli tfu tfu dzidzia miałaby być chora.
Ozila czyżby to był wspomniany przeze mnie quinny???

Witam nowe mamy!!!
u nas leniwa niedziela

karlinusia nie,firma nazywa sie Joolz , model earth-ma takie fajne wstawki ze skory;-) i sa swietne opinie, ale popatrzylam na quinny, podobny styl-na pierwszy rzut oka- tez fajny, ale juz nie to chyba, patrzac zwlaszcza na wykonczenie nawet na zdjeciu....ten swietne opinie tu ma, regulacje, material itp, ja zwracam uwage bardzo na detale w wykonczeniu zawsze i praktycznosc-mamy inny klimat tez, bez zimy, wiec ja jestem zwolennikiem lekkich nowoczesnych konstrukcji ,mozna tez kupic uzywany- ale jeszcze na"zywo" nie widzialam i kupe czasu mam, wiec pewnie jeszcze cos wymysle:cool2:

Ostatnia edycja:
Też uważan, że aminopunkcja jest zbyt ryzykowna. Robię wszystkie badania z mojej krwi itp, ale więcej nie.
Dziewczyny chcecie karmić piersią swoje maluchy?

A dlaczego?? No wlasnie co to kubelkowe-Ja nie wiem, dawno wozilam swojego;-)ale pamietam tylko tyle, ze sie mordowalam z ciezka spacerowka malo skretna, pozniej sprzedalam i kupilam zwykla skladana spacerowke lekka i chce lekki na pewno, ktory sama zloze do auta- m duzo pracuje i pozno wraca w tygodniu:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Już sie przypatrzyłam na googlu;) dla mnie to jakieś nienaturalne ;)
Co do składnia wózka do auta... ile ja się naskładałam za 1 razem, z 3 piętra dziecko w nosidle, rozłóż wózek z auta, bo na korytarzu miejsca nie było, przełóż, dziecko, po powrocie to samo. Wózek ciężki, ja nie kupowałam, dostałam w pożyczkę. Teraz muszę kupić wózek, ale jeszcze nie wiem jaki, zostawiam sobie ten problem na później :)

Do góry