reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

niestety mi do gwiazdy hollywood też sporo brakuje. Myślałam, że w ciąży chociaż zacznę ładnie, kobieco się ubierać, ale jak myślę o wydatkach związanych z dzieckiem to raczej nic sobie nie kupię...

aha co do biżuterii dla niemowlaka, moim zdaniem to jest bardzo zły pomysł. Ja od swojej chrzestnej do bodajże 8 roku życia dostawałam kolczyki... mam 27 lat a dziurek w uszach brak... Teraz dostaję naszyjniki i branzoletki itp. To co jej się podoba...
Niestety moda się zmienia, jak patrzyłam kiedyś na te rzeczy, które dostałam 20lat temu, to nigdy ich bym teraz nie ubrała...
więc w moim przypadku, stwierdzenie, że jak urośnie to zacznie nosić było złym pomysłem.
Choć moja matka i babcia mojej chrześnicy na chrzest kupiły po wisiorku z inicjałami małej. Tak więc ma aż dwa wisiorki z literką K. Ładne, srebrne z cykoriami...

Ale odnośnie biżuterii to tylko moje zdanie:baffled:

reklama
Cześć! rzadko się udzielam, bo piszecie strasznie dużo i nie daję rady was czytać. Ale dziś przejrzałam wasze wypowiedzi. Jedna z was napisała, że badanie na hiv zrobi później, bo to chodzi przecież o to, żeby zajmować się dobrze dzieckiem po porodzie. BZDURA! Kobieta w ciąży mająca hiv powinna przyjmować leki, już w ciąży, dla bezpieczeńśtwa maleństwa. Dlatego robi się to badanie wcześnie. tu macie jeden z tekstów Testy na HIV w ciąży to obowiązek przyszłej mamy - Kobieta - WP.PL. JEżeli czegoś nie wiecie, np, dlaczego leakrz przepisuje badania wtedy a nie później , to go zapytajcie. Szukajcie odpowiedzi, a nie wprowadzajcie innych kobiet w błąd.
Swoją drogą, jak lekarze nie dają skierowań to źle. Jak dają, to sobie wybieracie, co zrobicie a co nie. Wiem, że to koszty, bo to moja 2 ciąża i wcale nie zarabiamy dużo, a jednak wszystkie badania robię dla dobra dziecka.
Powodzenia.

witam .zgłaszam się po wizycie maleństwo jest ma 2.64cm serduszko bije ciąża zdrowa dzidzi większa trochę bo na 9t5d strasznie się cieszą wstawie fotke na odpowiednim wątku. pozdrawiam

Kotti ciuszki to dobry pomysł. Dla takiego rocznika to już spory wydatek. Szybciej brudzi i trzeba ich więcej. Dobrym pomysłem jest wózek. Dzieci bardzo lubią coś pchać. Pchacz też. Fajnie jakbyś znalazła sklep z drewnianymi zabawkami i kupiła jej taka zabawkę do pchania na patyku . Mój Tadzik ma peliakana i bardzo lubi z nim chodzic. Szczeniaczek jest ok, ale bardziej dla dwulatka. Roczniak chwilę się zajmie i tyle.

Co do farbowanie i obcinania to ją całą ciążę robiłam jedno i drugie. Obecnie farby nie mają takich składników jak kiedyś i naprawdę warto o siebie zadbać.

Co do rozstepow to ją smarowalam całą ciążę Mustela. Droga ale można trafić na sporo promocji. Warto o brzuch zacząć dbać już teraz zanim zacznie rosnąć. Żadnego roztepu po pierwszej ciąży nie mam.

Megi Pegi a gdzie można kupić te kosmetyki? Polecisz jakiś dokładnie z Musteli?

Secret to jest Mustela krem na rozstepy. Moimi źródłami zaopatrzenia była mama kolezanki. Miała zniżkę w aptece jako pracownik i mi kupowała. Ale mnie też dwa razy udało się kupić na allegro . Dwie kubki w cenie jednej. Mustela bardzo dobrze się rozsmarowuje i starcza na ok. 5tygodni. Ale jak pisałam jest droga. W promocjach kupowała ją za ok. 50 zł.

Megi Pegi dzięki za link, fakt krem drogi, zobaczymy jeśli nie znajdę jakiegoś dobrego tańszego odpowiednika to może się skuszę.
Dziewczyny a wy używałyście jakiś kremów?

Secreto ja używam ziajki dla mam. Poleciła mi go znajoma kosmetyczka, a do kąpieli stosuję płyn do kąpania dla kobiet w ciąży. Jest fajny bo bardzo nawilża skórę.
Dziś mąż kupił mi paski przeciwwymiotne. Boziu co za ulga :)

reklama

Martuszka jakie paski przeciwwymiotne, daj nazwe, linka cokolwiek plisssssss

secreto ja smarowałąm brzuch oliwka w zelu nie mam ani jednego rozstępu, to chyba kwestia genow a nie smarowania....

Do góry