reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

nie wolno scinac wlosow? chyba pierwsze slysze? wlasnie jutro ide do fryzjera:)
a mam pytanie moze wiecie co moge chrzesnicy kupic na roczzekk? pomocy!

reklama
Chyba jakiś zabobon był, że jak się w ciąży ścina włosy, to rozum dziecku się skraca. Czy jakoś tak ;)
A ponoć jak się farbuje, to dziecko urodzi się rude. Ot, takie mądrości ludowe ;)
Ja farbowałam i obcinałam... Nie dajmy się zwariować.

Kotti, w zależności na jakim etapie maluch jest i jaką kwotę chcesz na to przeznaczyć. U nas na topie były: pchacz, szczeniaczek uczniaczek, robot Tobi, klocki drewniane, laptopy dziecięce. Jeśli to dziewczynka, to może jakiś malutki wózeczek?

A ja dziś idę do fryzjera :D Zapuszczam z krótkich i jakbym nie podcinała co miesiąc czy dwa, to bym wyglądała jak zombi ;)

Ja słyszałam, że nie wolno dziecku przed roczkiem ścinać ;) Nuśka jeszcze ma całe swoje, ale Franek miał pierwsze spotkanie z maszynką w 11 miesiącu :)

Co do prezentu na roczek, to u nas Frankowi chyba najbardziej się podobały instrumenty :) Aniela dostała lalkę i kasę, więc nie mam porównania...

na roczek laptopy?? nie za szybko? To dziewczynka ale jeszcze nie chodzi wiec wozek z lala tez raczej odpada:( co to jest "szczeniaczek uczniaczek" musze koniecznie sprawdzic. A co myslicie o jakichs ciuszkach oczywiscie do zabawki?

Ewus chrzesnika roczek mam za 2 miesiace wiec pewnie wtedy beda instrumenty. Swoja droga fajnie mi sie trafilo ...chrzesniaki z jednego roku az strach pomnyslec co bedzie na komunie:O

z tym obcinaniem to jakiś straszny zabobon:-D co do farbowania to jeszcze jakoś się mogę zgodzić bo hormony buzują i może nie wyjśc tak jak chciałyśmy (za mocno/za sałbo), może uczulić bo wrażliwsze jestesmy ale wiekszosc farb jest bez amoniaku i nie szkodza dziecku
ja to jeszcze od swojej teściowej słyszałam ze mam korali/naszyjnikow nie nosic bo dziecko pepowina bedzie owiniete albo zebym nog nie depilowala bo dziecko bedzie łyse!!! heheh swoja droga to Karola za duzo wlosow do roczku nie miala wiec moze jednak cos w tym jest :laugh2:

reklama
Do góry