reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

MewaŚmieszka dziękuję :tak:

Jeszcze żadna nie miała pierwszej wizyty, ale może znajdzie się ktoś kto miał, więc zapytam: czego można się spodziewać na tej wizycie, a dokładnie jakich skierowań na jakie badania?
Myślę czy nie iść jednak prywatnie, ale nie wiem jakiego kosztu się spodziewać dlatego tak wypytuję ;-)

reklama
napiszę Ci, co ja pamiętam z mojej poprzedniej ciąży. Na pierwszą wizytę do gina poszłam z wynikami mojej Bety (właściwie nie wiedziałam czy to potrzebne), lekarz zerknął, zapytał o datę OM, ilość dni w cyklu, takie podstawowe informacje, czy mam jakieś objawy ciąży... potem poprosił na badanie ginekologiczne, no i wtedy już stwierdził, że jest ciąża. dodatkowo usg dopochwowe. miałam czarno na białym, kropeczkę na zdjęciu :-D
założył mi kartę ciąży, zapytał o pracę, czy potrzebne zwolnienie, itd.
mój gin jest specjalistą, ufam mu w 100%, no i dodatkowo ma umowę na NFZ, więc chodziłam bezpłatnie.
aaa, jeszcze badania: no to dostałam skierowanie na krew, mocz, OB. dopiero przy kolejnych wizytach musiałam robić hiv, toxo i te inne poważniejsze, a na początek standardowe :happy:

jak już się umówisz, to daj znać koniecznie :tak:

i pojawił się już marzec 2014. Witajcie mamusie. Pamiętam sama jak rok temu 27.06 dowiedziałam się że będę mamą. Ile szczęścia! ile radości i to się nadal nie skończyło :) gartuluję wam mamy i życzę udanych i pięknych 9 m :)
mama marcowa 2013 :)

hej sorki za spoznienie ale tak piekny dzien wykorzystalismy na grillowaniu w parku,ja oczywiscie jak dama pod parasolem hahahah Moje pociechy syn ma 7 lat a corka 4.Jutro kolejny poranek w pracy,ciche zmaganie sie z porannymi mdlosciami:confused2:zeby tylko niktnie zauwazyl,zycze milych porankow w nadchodzacym tygodniu

reklama
witajcie mamusie:)wczoraj odbyla sie moja pierwsza wizyta,pecherzyk bardzo ladny,lecz zarodka nie bylo jeszccze widac.... lekarz powiedzial ze 5 tydz i jeszczce czas. ja bylam caly czas przekonana ze juz 6.nastepna wizyta dopiero za miesiac nawet ponad bo w 10 tyg. przeciez ja tyle nie wytrzymam w niewiedzy:)cos czuje ze nawiedze innego lekarza za 2 tyg :D dostalam skierowanie na badania morfologia mocz toxo i cos tam jeszccze,zalozyl mi tez karte ciazy:) gratuluje patkaa! jak bylo u lekarza?jak sie czujesz?

Ostatnia edycja:
Do góry