reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mówi, że do końca 3 mca jest większa szansa na poronienie i ze sex w tym momencie może je wywołać
i nie wierzy, ze lekarz gin powiedział, że jedynym przeciwwskazaniem dla mnie jest w tym momencie zapalenie pęcherza... i z tego powodu musze do czwartku wytrzymać. Nie wiem jak z sexem analnym jeszcze, bo może sie wydam dziwna, ale wole anala od klasyka;p

reklama
Pęcherz... Ja się budzę na siusianie po 23 po 1 , a potem mały po 4 głodny i wtedy też kibelek zaliczam :p No ale z dzieciem to jestem przyzwyczajona i jak tylko wejdę do łóżka to zasypiam, więc mi to w ogóle nie przeszkadza. Przeszkadzało wcześniej jak mnie mdliło i musiałam coś zjeść. Odkąd mam opaski anty mdłościom to w końcu w nocy żołądek odpoczywa.

Tehawanka, tu Ci nie pomogę.
Ryzyko poronienia jest w ciąży zagrożonej, daj mu do czytania pierwszy lepszy artykuł z netu...

Ostatnia edycja:
co do schroniska, to sie wali, bo wczoraj dziewczyna która tu praktycznie stale była wyleciała, bo olewała robotę. i przede wszystkim musimy znaleźć kogoś na jej miejsce, bo ja sama nie wydole na kuchni przy tych zapachach...

Tehawanka, znajdziecie kogoś na pewno. Teraz chętnych do pracy (teoretycznie) dużo ;)
Z Mężem pogadaj, bo naprawdę nie ma przeciwwskazań, ale też nic na siłę - faceci (wbrew pozorom) też ciąże przeżywają na swój sposób ;)

Pinki, jakbym mogła zwolnienia od ręki załatwiać, to bym najpierw sobie załatwiła ;P Ale spoko, jedno dziecko już spacyfikowane i śpi. Franek się zajął puzzlami, więc mogę trochę popracować. Byle do 12 - wtedy razem idą spać, a jak wstają o 15, to już obiad i na pole, więc dzień ma się ku końcowi ;)

i jesli cos wiecie na ten temat, to powiedzcie mi od kiedy można wrócić do "zabaw" z facetem, w łóżku?? mam strasznie wysokie libido i mnie nosi po prostu, a on mi mówi ze dopiero jak minie 3 miesiąc ciąży;/ nie wytrzymam tyle;/

Jeśli nie masz zagrożonej ciąży, to nie ma przeciwskazań. Mój mąż to najchętniej codziennie widział by mnie w roli Bogini Sexu :-D, no ale a to senność, a to lenistwo, a to mnie muli i nie mam jakoś ochoty.

My mieliśmy intesywny weekend, głównie przez Tadzinę, który wymaga nieustającej rozrywki. Chodzi jeden. Ewula, mój też jak jest u dziadków to pałaszuje takie ilości jedzenia, że ja się nie mogę nadziwić. Wczoraj tak zajadał rosół, że aż wyrywał łyżeczkę, bo chciał dostac szybciej.

ehh. u mnie on nie chce, bo sie boi ze poronie;/ nie wierzy w to co przekazuje od lekarza, w internet. w zasadzie wierzy jedynie swojej mamie... a ona też ma nieaktualne wiadomości... jezdzić konno też mi zabronił, bo też moge poronić niby;/ nawet zakupów nie moge do schroniska z auta przynieść;/ jakichś 3-4kg w pudełku, przez 5m drogi przenieść... a jeszcze niedawno nosiłam beczki z piwem po 50l i nie było problemu;/ zapalić- nie, bo dziecko; już po prostu zadnej przyjemności nie mam;/ nawet papierosy mi zabrał;/

reklama
Tehawanka, co do papierosów to ma 100% racji!! Bo to akurat szkodzi dzieciątku.

Megi, u mojego to stan permanentny i dla mnie to normalka :p A jeszcze wszyscy zdziwieni, ze on lubi jogurt naturalny i owoce obok, niesłodzone.

Do góry