reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Tehawanka, palić też bym Ci na jego miejscu nie pozwoliła ;P Z jazdą konno czy na rowerze zdania lekarzy są podzielone, ale raczej trzeba uważać, to jest jednak duże obciążenie dla spojenia, które w ciąży i tak swoje musi przejść. A zakupy... hm... ja Nuśkę 10-kilową noszę i żyję. Ale nie mam wyjścia ;)
Czym Ty się martwisz, Dziewczyno :p Facet o Ciebie dba, to się cieszyć powinnaś ;)

reklama
Hej poweekendowo :)

U mnie bez zmian ;) Byliśmy w sobotę na fajerwerkach, teściu też przyjechał. Generalnie weekend minął fajnie :) Wczoraj mnie wzięło na naleśniki ruskie :) Dobrze, że B. większość przygotował ;) Ja tylko doprawiłam farsz i zajęłam się cebulą. Pychota :)

Trzymam kciuki za wizyty :D

Kurde a mi wypadła plomba po niedokończonym leczeniu kanałowym (nie mogłam dokończyć bo dowiedziałam się o ciąży) i dzisiaj czeka mnie wizyta u dentysty :(

Czesc wszystkim!

ja juz zaliczylam laboratorium bo musialam cotygodniowe badanie progesteronu zrobic.

co do dentysty tez musze ale ja jestem w tej dobrej sytuacji ze moja bratowa jest dentystka i ma gabinet za sciana ale poczekam do wrzesnia jak minie pierwszy trymestr i wtedy jej powiem i pojde leczyc zeby bo teraz nie chce jeszcze mowic a do leczenia to trzeba sie przyznac.
ja ze spaniem nie mam wiekszych problemow np. Wczoraj w dzien spalam dwa razy a potem po 22 padlam i owszem dwa razy na siusiu wstawalam ale dalej szlam spac i malo nie zaspalismy z mezem zerwalam sie przed 8 .
mam dzisiaj ambitny plan posprzatamia mieszkania ale jak to sie skonczy to nie wiem . Uciekam narazie pa

co do seksu.. to my narazie nie bo w sumie puki nie yło pęcherzyka wgl w macicy to nie było nastroju.. każdy się martwił pozamaciczną.. teraz zapalenie wrrr... ale nie odmawiamy sobie przyjemności.. są ręce i inne możliwości.

Tehawanka
to czy lubisz anala czy nie to jedynie twój wybór i nikt nic nie powie bo przecież wszystko jest dla ludzi.. ja np nie mogę bo mam szczelinę odbytu i mi tyłek trzaska:rofl2:
ale za to kocham swój wibrator zwłaszcza jak mąż uczestniczy w zabawie...nie mam zamiaru ani jego ani siebie pościć miesiącami...

.

cześć
a ja mialam zakaz do skończenia 1 trymestru (mialam plamienie w 6tc-7tc, 1 ciąża poroniona, druga przeleżana) -w sumie jeszcze 2 tyg. ale jakoś mnie nie ciągnie...
w poprzedniej ciąży post był przez cały rok i daliśmy radę;)

ja zaraz lecę się pakować, małż wstanie po nocce i jedziemy

milego dnia i samych dobrych wieści z wizyt

Ostatnia edycja:
No ja jeżdzę na rowerze do pracy. Robię to ze względu na oszczędności. Hanka wywindowała takie ceny biletów w Warszawie, a ja do pracy mam jeden przystanek. Tak więc postanowiałam skorzystać w te wakacje z roweru. Na piechotę zajmuje mi to za dużo czasu, a zawsze spiesze się zmienić opiekunkę. A tak rowerem 10 minut i jestem. Wiem, że zdania ginekologów są różne, ale na razie będę jeszcze jeździć, jak mi brzuch podrośnie, to ze wględów bezpieczeństwa dziecka, zrezygnuje. Za to czeka mnie po urlopie intensywne łażenie na basen. Bo sobie kupiłam karnet, ale leń spodowował, że zostało mi sporo minut. Ehhh....

reklama
Witam się z Wami porannie - prawie oka nie zmrużyłam w nocy i teraz tak mnie oczy szczypią że nie wiem jak w pracy wysiedze do 16, ja na dodatek jak tak sie skrajnie nie wyspie to temperatury dostaje i dreszczy z zmina
W sobotę byliśmy na urodzinach u chrzesniaka a w niedziele na chrzcinach u kuzyna wiec obajdłam sie za wszystkei czasy, mała strasznie w sobote dokazywala i nic komplenie nas nie sluchALA no i skonczylo sie dla mnie fatalnym poparzeniem bo wparowala mi na rowerku do kuchni i podciela nogi akurat jak nalesnika zrzucalam na talerz

nie dam rady wsyztskim odpisac wiec tak tylko ogolnie sie odniose: ja nie narzekam na meza bo sporo mi pomaga zwlaszcza przy malej ale tez w pierwszej ciazy twierdzil ze to nie choroba i chcial zebym jak najdluzej pracwoala ale pozniej bylo IP z krwawieniem, miesiac w szpitalu a pozneij lezenie w domu i to ze ledwo Karolcia uszła z zyciem a i ze mna nie bylo rozowo wiec teraz to od razu na mnie krzyczy jak wezme mala na rece, jak do szafki wysoko siegam, jak chce liscie zgrabic, jak cos podnosze ciezkiego i chce zebym dosc szybko prace skonczyla no ale u mnie w zasadzie teraz od tego jak dlugo bede pracowac zalezy wysokosc zasilku bo do marca mialam 7/8 etatu a poznej pelen, podwyzka no i premie co miesiac do lapy dostaje a jak nie bede pracowac to nici z tego itp

Do góry