reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jak mi mój kochany tydzień temu zrobił zupę ogórkową to szalałam ze szczęścia. Zjadłam trzy talerze na raz :)

Arania - Szukałam jakiś informacji o Tobie, ale nie widziałam Ciebie w tabelce marcówek. A wydaje mi się, że jesteśmy w podobnej sytuacji. Bo to też Twoje pierwsze dziecko. A ile masz lat?

Mam tak kijowy internet, że siedzę tylko na marcówkach, o i założyłam post o porodzie...
Ale tak wolno idzie i wszystko się zawiesza, że ciężko mi latać po stronach:( jeszcze tak szybko piszecie, że mam problem z nadążeniem:sorry:

Mam 27lat, kurcze ale cieżko mi się do tego przyznać, nie czuję się tak staro... zaraz będę mieć 30, a czuję się na 15...
Nie obrażam nikogo o wiek, ale wiecie, pesel nie kłamie...

Z tabelką i suwaczkiem mam problem.
Nie pamiętam ostatniej miesiączki, zapewne miałam 3.06 (pierwszy dzień), teoretycznie kolejna powinna się pojawić 29.06... z mężem majstrowaliśmy 16-17.06...
i wg waszej wiedzy od lekarza, dziecko powinno być już w 7-8tyg ...
A tu 5.08 brzdąc się pojawił ale wydawał się mniejszy niż piwinien być... 4-5tyg.

Dlatego suwaczka nie mam, w tabeli też nic nie piszę, bo sama zgłupiałam i nie wiem co o tym myśleć.
12.08 mam mierzoną bete, powinnna już być większa niż 40tys (ostatnie badanie z 29.07) i wtedy się dowiemy czy rośnie czy nie, co się dzieje - a 19.08 mam kolejne już 3usg (na każdej wizycie mam robione)

ale się nie martwię, jestem bardzo spokojna, opanowana, nie płaczę... nic, na drugim badaniu chojrak się pojawił i mnnie uspokoił

reklama
arania - Już wszystko jasne. :) Kochana musisz wierzyć, że będzie dobrze. To między nami 2 lata różnicy.
To Twoje pierwsze maleństwo, więc widzę między nami pewne podobieństwo :)

Ja jestem mega szczęśliwa, że mój maluszek rozwija się książkowo :-D

Arania - ty kryminały, a ja wszystkie sezony Dr House'a. Kompletnie nie wiem co mi się stało. Nie wiem co będę oglądać jak skończę House'a :)

Odpisz mi ;)

a hausa też ogladaliśmy z mężem, zarombisty:D ale od 6 sezonu tak się zepsuł, że już go olaliśmy... był chyba 7 ale już nie widzieliśmy.
Albo 5 sezon się skaszanił, a ostatni to 6 - i jego nie widzieliśmy. Coś takiego, ale początki SUPER!!!!!!!!:-D

Później na TV był SPARTACUS, oczywiście nieocenzurowany, bajka jak nic z tą krwią... ale fajnie się go oglądało. Później mieliśmy przeprowadzkę bez TV, i ściągałam odcinki z neta w pracy:) Jak zawsze w życiu pierwsza seria jest najlepsza. Ostatnia seria, wojna potępionych bodajże już nas nie interesowała...

A teraz... ściągałam filmy z neta, wg listy na webie - janosicku.... nie mam takiego samego humoru co inni widzowie...

wczoraj oglądaliśmy JAK URODZIĆ, ŻEBY NIE ZWARIOWAĆ - śmialiśmy się, ale zaczęłam wątpić w moją siłę...

Jeśli chcecie, to mogę w jakiś sposób wam podrzucać filmiki:) Ale nie z mojego domowego internetu... może płyty wysyłać pocztą, albo ftp ale to już od męża w pracy...

Mam nadzieję, że odpisałam Ci we wcześniejszym poście wystarczająco:)
Jeśli nie, to pytaj z chęcią odpowiem:)

Właśnie mnie mąż tak rozśmieszył tekstem na gg, że aż się popłakałam:-D

Jak urodzić i nie zwariować - to film, który miałam obejrzeć już dawno, ale jakoś nie miałam czasu.
A jeśli chodzi o filmy o ciąży, porodzie to polecam film Krzysztofa Ogłozy - "Jak żyć". To film, który warto obejrzeć. Właściwie, każdy przyszły tato powinien :)

dlaczego te posty przeskakuja na kolejną stronę?
piszę i czytam poprzednią, a jak tylko aktualizuję stronę, to wszystkie wasze posty przeskakują.... no co jest?

reklama
Do góry