reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kasiek, ja spie tak samo jak Ty:wściekła/y: Zasnac ciezko bo niespokojne nogi, na ktore magnez troche pomaga, potem z boku na bok do samego rana ( bo wszystko dretwieje) i bol straszny w pachwinach przy przekrecaniu i wstawaniu, siku 2 razy, a jak tylko sie lekko wybudze to maly zaczyna kopanie i po snie:cool: Wtedy pomaga mi tylko jedzenie w nocy, niestety...
Z tym zrzucaniem wagi to prawda ze najlepiej wyciaga karmienie. Przeszlam dwie ciaze i nawet potem nie cwiczylam tylko dzieci wyssaly ze mnie wszystko.No ale wtedy bylam max 11kg na plusie...Najgorzej brzuch, nawet jesli zejdzie ( za drugim razem trwalo to dluzej) to skora na nim juz nigdy taka piekna jak wczesniej nie byla, po roku jest normalna, ale jak mocno wciagnie sie brzuch to jednak widac zmarszczki po ciazy. Za to z piersiami mialam najmniej problemu, co prawda z B zrobily sie D i pozostaly rozstepy na pamiatke ale dzieki temu ze 24h na dobe przy karmieniu i w ciazy chodzilam w staniku to do teraz wygladaja dobrze tj prawo ciazenia ich zbytnio nie sponiewieralo:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek, takie zaciągnięcie to normalne, też tak miałam ale w 34 tygodniu :)

Joanna, też mam takie niespokojne nogi :D tylko że ja już mam zakaz na magnez:tak:

Chudniecie po ciąży, hm jeśli karmienie tak wyciąga to super!:D ale nie znam się, to moja pierwsza ciąża:)

ja mam 15 na plusie... przez ostatni miesiac przytylam 3 kg;-) ale mialam apetyt trzeba przyznac i jakos nie pilnowalam się za bardzo, teraz troche się hamuje, bo mi będzie jeszcze ciężej. mam 103 cm w obwodzie

a wogole moja kolezanka urodzila kilka dni temu a miala termin na 20 marca:szok: wody jej odeszły o 6 rano ,skończyło się cesarką, mała zdrowa,wszystko oki. dlatego wziełam się za pranie,prasowanie i sprzatanie bo nigdy nic nie wiadomo...dobrze ze mi mama pomaga bo sama to bym chyba nie dała rady,bo zaraz mnie krzyż boli...i musze lezec bo chodzic sie nie da.

Koreczek- czemu masz zakaz na magnez?

Dziewczyny w Lidlu 10tego bedzie Lovela 2,8kg za ok22zł opłaca sie bardzo , ja kupiłam ostatnio 1,8 kg za tyle samo... 1kg gratis jest, także jak nie macie jeszcze albo chcecie sobie kupic na zapas to polecam. ja chyba sie skusze.

Ostatnia edycja:
a ja mam na 10marca ihhihiii i tez się przestraszyłam i wziełam się za przygotowania bo nigdy nic nie wiadomo.

Kasiek bo to już 36 tydzień jest, a magnez jest na wyciszenie skurczy. Najwyższy czas na to żeby macica miała jednak skurcze żeby mogła się przygotować do porodu:tak: tak ogólnie to ja magnez przez chwilę i tak bralam, nospa poszła w ruch może ze 4 rady podczas ciąży, także i tak ten zakaz jest nijaki bo i tak nie biorę co dziennie tego magnezu.

Weronika, spokojnie kobieto nie stresuj się. Każdy organizm, ciąża są inne. Jeśli jest wszystko ok to nie masz powodów do zmartwień że szybciej urodzisz :)

ma ktoras z was recznik kąpielowy z kapturkiem z pepco?widziałam tam za 20 zl chyba, ale wydawal mi sie taki jakis cienki ,nie puszysty. może polecacie jakis sklep gdzie moge kupić niedrogi reczniczek?

Koreczek -to ja chyba tez nie powinnam juz magnezu brac ,jestem w 35 tyg. a biore 3 razy dziennie....kurde

Kasiek, najlepiej jak lekarz ci o tym powie:tak: z rzecznikiem ci nie pomogę:sory: dostałam dwa od brata, w rossmanie kupował a tam tanie nie są:no:

W sumie w mojej miejscowości znam sklepy już gdzie są tanie i dobre rzeczy:)

oj jak ja bym chciała zeby mi kto miał pomóc wszystko niestety musze sama robić,jeszcze synkiem trzeba się zając...
jeszcze przed porodem chce okna umyć żeby mieć już spokój ale czy mi sie to uda ciezko powiedzieć.w poniedziałek ide na wyznaczenie terminu cesarki :szok: i aż sie boje ze trzeba bedzie się położyc tak na "zimno" żeby wyciągli małego

reklama
Do góry