reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Wronka, nie będę miała cc przez cukrzycę. Mam inne wskazania. A cukry miałam na diecie do 175. Najczęściej 130-150. Zaczęłam jeść oszczędniej i pojawiły się ketony w moczu. Żeby nie było, byłam pod opieką diabetologa - tyle, że kobieta kompletnie nie znała się na ciężarnych :/
Zmieniłam lekarza tydzień temu niecały i od razu jestem na insulinie.

Sprawdzasz sobie ketony w moczu? Zakwaszanie organizmu może być groźne i dla Ciebie i dla malucha! Ja sama kupiłam sobie paski w aptece (Keto-Diastix - płaciłam coś ok 20 zł. za 50 pasków)

Secreto, przyznam, że zaczęło nabierać tempa :) Dzięki Bogu!! Bo ja już ledwo żyję...

reklama
Secreto no my w sumie też załatwiamy wszystko przez doradce finansowego bo inaczej to faktycznie by było jeszcze gorzej :) teraz najbardziej korzystnie wygląda bgż ale co z tego wyjdzie to sie jeszcze okaże... a tego zobowiązania na 30 lat boje się strasznie bo to aż tyle ile już sama przeżyłam... kosmos jakiś... no ale bez tego dom pozostalby tylko marzeniem... a tak jeśli dostaniemy kredyt być może na przyszła wiosnę zamieszkamy u siebie :))

Kainkas uśmiałam się bo widzę że twój plan dnia wygląda dziś jak mój :) lab-lidl- śniadanko- łóżeczko :) teraz muszę wstać i troche mieszkanie ogarnąć :) aaaa tak mi się nie chce :( dobrze że do teściowej dziś na obiadek bo gotować by mi się dzisiaj bardzo nie chciało :)

Dziewczyny, Wy zaraz rodzicie, a ja dalej w proszku :O Remont na końcówce, ale trwa nadal. Nawet pralki jeszcze nie mam podłączonej... Z drugiej strony dobrze, ze wcześniej nie szykowałam ubranek, kocyków itp, bo by teraz zakurzone były, bo jednak trochę się pyliło i kurzyło.

Secreto wiem ze druga i powinnam wiedzieć tyle ze przy pierwszym porodzie po 16godzinach probowania urodzenia dziecka SN, wzieli mnie o polnocy na ciecie, ja byłam już tak umeczona padałam z głodu,i bólu...jak mi tylko zrobili znieczulenie to aż wstyd się przyznać ale moment i był odpłyneła

w 34tygodniu jestem

wronka, o to podobnie jak u mnie - po 16 godzinach w sumie i całej nocy plus pół dnia cięcie. Co chwilę odpływałam podczas operacji i nie pamiętam wszystkiego z tego dnia...

Babygg- ketony sprawdzam i sporadycznie pojawiają się sladowe ilości ale mój lekarz kazał mi na wieczór jest pół bułki kajzerki z serkiem topionym i faktycznie po tym nie mam rano w moczu.

Ewula- i co teraz tez bedziesz mieć CC?

Lekarka mnie namawiała na cc, ale chcę próbować naturalnie urodzić. Tylko ze ostatnio okazało się, ze mała fiknęła główką w górę, jak ten stan rzeczy się nie zmieni to bedzie cięcie na pewno.

z tego co mi lekarz mówił to wolą zrobić cc bo jest tak bezpieczniej,porod sn musi przebiegać sprawnie max.do 6 godzin inaczej jest ryzyko pekniecia macicy...

reklama
Do tego nie należy dawać wspomagaczy jak oksytocyna, bo skurcze są za mocne. Lekarze wolą robić znów cięcie, bo poród sn po cc jest bardziej ryzykowny przez bliznę i nie można tak ingerować, ale operacja też niesie za sobą ryzyko. Na innym forum czytałam nie jedną relację udanego porodu naturalnego mimo wcześniejszej cesarki.

Do góry