reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mala przed chwila walla fajny tekst. Zaswedzial mnie sutek, wiec wyciaglam cycka ze stanika i go ogladam, mala podlatuje i pyta co tam masz,ja szybko chowam a ta " moje cycki, a w sumie to juz od wiekow nie moje bo tam mleka nie ma" :-o
Mamusia pewnie tak sie tylko Ci wydaje, a lezy glowka w dol, przeciez Gwiazda nie ma tam juz miejsca.

reklama
Jagna, dooobry tekst :D

Flower, ja czuję w dotyku, że pokarm w piersiach jest, ale nie miałam jeszcze mrowienia. No ale też siara mi nie leci - i nigdy w ciąży nie leciała, więc czekam spokojnie na poród, żeby ruszyło ;)

Jagna, to że przy sprzedaży część kwoty idzie na natychmiastową spłatę kredytu, to wiem, tylko właśnie zastanawiam się, co zrobić jeśli sprzedaż się opóźnia itp.
No nic, jakoś to będziemy ogarniać jak będzie bliżej sprzedaży/kupna.
Dużo ludzi tak robi, więc na pewno są jakieś procedury przyjęte.

Muniuś, przy rodzinie na swoim państwo nie spłaca połowy raty kredytu, tylko połowę odsetek. Kapitał cały spłaca się samemu. Generalnie rata jest niższa przez te 8 lat dopłat, ale to pic na wodę, bo oprocentowanie kredytu jest większe. Więc w rezultacie płaci się więcej odsetek niż przy kredycie bez dopłat, tyle że tą "nadwyżkę" spłaca państwo - bankowi! Więc dla młodych w zasadzie niewielka albo żadna ulga, a bank się bogaci!

To jest tak jak np. przy dofinansowaniach na pompy ciepła w domach. Dostaniesz dofinansowanie jak kupisz konkretny model z pewnymi konkretnymi rozwiązaniami - droższy (o to dofinansowanie) od zwykłego!

Robią nas w jajo na każdym kroku :/

Ewa nie wiem, ja w sumie to sie nowym kredytem nie przejmuje. Znowu w 3 dni dostane decyzje a po 5 podpisze umowe ;-). My zalatwialismy przez firme ktorej sie placi za taka usluge. Ale mamy ich opieke do konca czasu kredytowanai. Z kazda *******a moge leciec do nich i pomoga. My nie bralismy kredytu dla mlodych, maz ma polowe domu na siebie. Zreszta ta firma kredytowa nam odradzala.
Mamusia dzieci maja pomusly.

katrine - munius się pojawiła i zamieszania na fb narobiła :-D Zgadzam się z tym że trzeba umieć czytać ze zrozumieniem :-)
nifla - mimo wszystko zaskakujące, że przychodzą do Ciebie i krew pobierają
jagna - jaki tekst fajny

Jagna, ja niby też miałam kredyt załatwiany przed doradcę kredytowego, ale nie byliśmy z niego zadowoleni :/ Opóźniał się ze składaniem papierów i mało nam zaliczka przez niego nie przepadła. Teraz jakoś lepiej to ogarniemy.

Ewa chlopacy biora jeden procent kwoty kredytu, platne po podpisaniu umowy z bankiem, wiec im zalezy.
A co do karty ciazy, to u nas zabiera szpital do dokumentacji. Ale polozna prowadzi jakas duza karte ciazy. Wiec chyba zaswiadczenie da.

Tak się właśnie zastanawiam bo od kilku dni zauważyłam , że mała ma czkawkę nawet 3x dziennie. Wcześniej to tak raczej sporadycznie się zdarzało... I że tak zapytam to nic dziwnego , że tak często je miewa ?

aaa i właśnie jak się dostać do fb grupy ? ;-)

reklama
Do góry