reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

muniś - ja kupiłam ciemną granatową w różowe kwiatki, ale były też inne wzorki :-) przymierzyłam wygląda spoko - tylko uwaga na rozmiary, kupiłam S i jest ok nawet z brzuchem! Więc zawyżone są moim zdaniem, bo normalnie noszę M. Podobno koszula po porodzie może nadawać się do wyrzucenia więc nie ma co przepłacać na jednorazową imprezę....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już po wizycie, wszystko ok, zapytałam o ruchy, więc posłuchałyśmy serduszka, biło pięknie, więc nie ma powodu do niepokoju. Prawdopodobnie już duży chłopczyk jest i dlatego te ruchy bardziej subtelne. Najważniejsze, żeby regularnie czuć maluszka:tak:

Ostatnia edycja:
Mama znowu się obrazila... myślałam że już spokój będzie. Poprosiłam tylko żeby tv sciszyla, zaraz awanturę mi zrobiła, nie dała dojść do słowa i jeszcze odwracala kota ogonem. Poszła do sąsiadki film obejrzeć, bo ogólnie musi z siebie ofiarę zrobić i nagadać do sąsiadki jaką ina ma wredna córkę, że telewizora nie pozwala oglądać. Teraz ino czekam aż sąsiadka mnie zaczepi, bo źle" mamę traktuje. Ech, pojechałam z m do jego rodziców i patrzyliśmy na internet wynajem mieszkań, może któras z was będzie się na tym znała...

Czy można dostać jakieś dofinansowanie na mieszkanie?

Czy koszt wynajmu wlicza się do czynszu? Bo z tego co wiem to chyba nie, czynsz osobno i wynajem też...

Czy przy wynajmie mieszkania trzeba wpłacić jakiś zadatek?

Czy bardziej by się opłacało kupić mieszkanie?

poodkurzałam WSZEDZIE a wyprasowałam UWAGA 2 rzeczy.....i zawinelam deche i zelazko, nie chce mi sie, nie mam siły, mam to gdzieś..............

koreczek my wynajmowaliśmy płaciło sie odstępne+czynsz+opłaty, zadnego zadatku/kaucji nie placiliśmy ale niektorzy własciciele biorą( po wyprowadzce oddają), zadnego dofinanoswania nie mieliśmy bo nie korzystamy, trzba sie w MOPSIE czy tam GOPSIE dowiedziec, kupno mieszkania a wynajem ma czasami porównywalny koszt- zależy od cen mieszkan i cen wynajmu na rynku mieszkaniowym w Twojej okolicy ( my płaciliśmy 1000zł miesięcznie za wynajem, czynsz, opłaty a koszt raty kredytu to tez około 1000zl- trzeba doliczyc czynsz +opłaty ale na poczatek sprobujcie z wynajmemzawsze to ciut taniej) ...............

A żeby dostać to dofinansowanie na kupno mieszkania, to gdzie mam się dowiadywać na ten temat? To chyba też trzeba mieć stale dochody jeśli się chce takie coś... podobnie z kredytem w banku tak jest.

Kurcze nie znam się na tym :(

Witam popoludniowo!

nikusia tez mam nadzieje ze u mnie GBS wyjdzie ujemny ale to roznie moze byc i powiem ci ze moja kolezanka ktora urodzila w tamten poniedzialaek miala dodatni. GBS miala antybiotyk i mimo,wszystko maly zalapal ale tak jak pisala malpawzoo maly byl od razu pod " lupa " dostal antybiotyk i juz sa w domu od dwoch dni takze spokojnie.

moj synus tez roznie sie rusza dzisiaj jest spokojniejszy wczoraj fajnie sie wiercil ale najwazniejsze zeby sie ruszal

gratuluje wszystkich udanych wizyt intrzymam kciuki za kolejene.

koreczek z tym wynajmem roznie jest u mnie w wiekszosci podaja cene ktora zawiera juz czynsz i oplate za wynajem ale do tego dochodza oplaty licznikowe czyli energia, gaz, rozliczenie ogrzewania, co do kaucji tomtez zalezy kto wynajmuje jeden chce rownowartosc tam miesiecznej czy dwumiesiecznej oplaty a drugi nie, a co do oplacalnosci wynajmu a kupna to jest tak np mojego meza siostra wynajmowala mieszkanie gdzie wszystkie oplaty wynosily jej ok 1400 zl mc wzieli kredyt z narzeczonym i teraz placa ok. 900 zl rate + oplaty ok 500 zl wiec wychodzi to samo ale ze oni nie maja dzieci a mieszkanie jest 3pokojowe to wynajmuja jeden pokoj mlodej dziewczynie chyba za 300 zl wiec ta kase sa do przodu i sa na swoim ale zeby dostac kredyt to trzeba miec udokumentowane dochody jak chcielibyscie wziasc na was dwoje to bedzie malo korzystne bo ty nie pracujesz wiec dochody twojego musza byc podzielone rowniez na twoje utrzymanie no i pojawi sie dzidzia a to wszystko drastycznie obnizy zdolnosc kredytowa chyba ze ma na papierze ze zarabie duze kwoty

mnie dzisiaj boli spojenie caly dzien leze :-(

Marnie widzę to mieszkanie :( strasznie ciężko jest. Do tego dowiedziałam się, że tylko na podkarpaciu, jeśli urząd pracy i urząd miasta dostanie pieniądze na pracę dla obywatelu, to taki urząd miasta musi zatrudnić kogoś na jakiś okres czasu, chyba na pół roku z czego 2 miesiące są to pieniądze od Warszawy, a te 4 miesiące burmistrz musi wyłożyć z budżetu miasta. Jeśli urząd pracy nie zatrudni nikogo, jeśli nie wydadzą tych pieniędzy, to urząd musi to zwrócić do Warszawy i już więcej nie dostaje pieniędzy na bezrobotnych. Dlatego też na podkarpaciu skończą się staże i prace interwencyjne, bo urząd miasta (w lubaczowie) ma mały budżet i maksymalnie będą zatrudniać jedną osobę rocznie. Jas szukając pracy, w każdym miejscu musiałam mieć doświadczenie najmniej 4 lata, a ja nie mam doświadczenia, bo skąd mam je wziąć. Z tym przykreceniem śruby na podkarpaciu, tylko w tym woj. to wyszło z sejmu, bo rząd tak zarządził. Podkarpackie najpiękniejsze wojewodzctwo, największe bezrobocie a teraz to już całkiem będzie patologia. Więc teraz to m musi szukać pracy za granicą najlepiej, bo nawet jeśli ja chce pracować po urodzeniu dziecka, to nie wiem czy ktoś mnie przyjmie. Na staż mnie nie chcieli przyjąć, bo zawsze mówili że nie mają pieniędzy na staze. Masakra jakas...

reklama
Koreczek ale cena wynajmu mieszkań w Lubaczowie nie powinna byc taka duża w lublinie z czynszem bez opłay licznikowych idzie dwupokojowe znaleźć za 1100 zł.

Malpawzoo moja też ma dwie kieszenie z boku na zamek:tak: nieźle wyszło wózki te same torby też i staniki :-D chyba gusta mamy podobne.

Do góry