reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusia, o toxo to wiem, ale ja jestem jednak ze szkoły, że jak morfologia, to bez jedzenia ;) Zresztą nie mam wyjścia - o 7 musiałam już być w domu, żeby Nuśkę przejąć i żeby wszyscy zdążyli do pracy i przedszkola :)

Co do bólu to może to jest też kwestia nastawienia. Bo ja przy pierwszym porodzie szłam z myślą, że będzie wielka masakra, a nie było tak źle jak sobie wyobrażałam. No to do drugiego podeszłam lajtowo, a tu się okazało, że to kurcze jednak za każdym razem boli :p
Ale ja wolę szybki i bolesny poród niż męczyć się ze średnimi skurczami kilkanaście godzin i padać na pysk z wycieńczenia. Tylko woleć to sobie mogę - a co będzie to nie wiem...

Secreto, pokój cudny :D Zazdroszczę, że tak mogliście sobie od zera wszystko przygotować i dopiąć na ostatni guzik! U nas to widziałaś jak jest - miks przebojów ;)
Chociaż ja bym się chyba nie odnalazła w takim różu :)

Wiecie co... Myślałam ostatnio o porodzie w wodzie. Ciążę mam bez komplikacji, nie miałam żadnych infekcji, krwiak z początku raczej nie powinien być przeszkodą, bo się wchłonął.
Tylko tak sobie myślę - oksytocyna raczej niszczy szansę na poród w wodzie? Bo ja coś czuję, że znowu mi będą wywoływać, jakoś nie wierzę w moje naturalne skurcze ;)

reklama
Witam szybciutko,
juz pisałam na odpowiednim wątku Secreto pokój śliczny - zakochałam się ;)

ja dzis chyba pierwszy raz podczas ciąży przespałam całą noc bez wstawania na siusiu!!!!!!:happy2:
rano do laboratorium na badania, we wtorek do lekarza
dziś mróz -17,5 mi w aucie pokazywało brrrrr

najlepsze życzenia dla jubilatów i obchodzących dziś imieniny
i kciuki za wizyty dzisiejsze

teraz zmykam bo znów jedziemy do "naszego" domku ogarniać po remoncie,
aaa i dziś mam mieć paczkę z gemini :)
miłego dnia

Zappomniałam Wam sie pochwalić jaka jestem śłamazara, wczoraj przytrzasnęłam sobie palec wskazujący drzwiami od auta..........na szczescie palce mam chude i sie zmiescił miedzy drzwiami a uszczelką i tylko sie lekko przytukł :-) bo inaczej witaj gips, zegnaj paznokiec.......

Jejku troche pospalam..ale normalnie nieprzytomna. Bylam z psinka na dworzu. Zaczepil mnie sasiad - jego kuzynka urodzila w 29 tc :baffled: maskara... Maluszek 980 g tylko, ale az 8 pkt :baffled: Ide prasowac

Ewa ja różu też nie lubię ale to była najłatwiejsza droga .. z jakimś innym kolorem może gorzej by było coś dopasować a np. jakby miał to być zielony pokój to już wolę różowy bo zielonego bardzooo nie lubię :tak:

Mamusia synka takie przytrzaśnięcie to prawie najgorszy ból jaki może być :no: współczuje

Ostatnia edycja:
Secreto taki róż jeszcze może być, najgorszy jest taki wsciekly :-) Bardzo ładnie wszystko dobrane :-)

Mamusia synka sto lat dla m. I oj Ty uwazaj na paluszki, tez sa potrzebne :-)

Secreto, na pewno się Poli spodoba :)

Ja nie mam problemu, bo teraz już wielkiego przemeblowania nie będziemy robić, a w nowym domu sobie dzieci wybiorą :)

Ale ja generalnie takie katalogowe wnętrza lubię podziwiać, ale źle się w nich czuję :) Lubię drewno, ciepłe kolory, u dzieci żywe, kolorowe.

Aha - poproszę o zdjęcie pokoju jak Pola zacznie raczkować :) Takie lubię najbardziej - wtedy pokój żyje :)

reklama
Pospałyśmy z córą do 9 prawie. U nas -15 było jak wstałyśmy a koło 6 było mroźniej – tak powiedział teść bo właśnie zabrał córcię i odprowadza ją do szkoły. Ale mam fajnie z nimi J Pytał czy też ma odebrać ale chcę wyjść trochę tyłek wymrozić na tym chłodnym powietrzu. Podczytałam co u Was i zabieram się za sprzątanko.
Kamaa – można się wkurzyć na takie nieplanowane wydatki to fakt zwłaszcza, że teraz inne rzeczy planujemy kupować prawda?
Marcia - &&&&&& zaciśnięte
Josek – trzymaj się – jak miałaś ospę to nie powinno być problemu
Agnis – śliczne te zdjęcia maluszków, moja kuzynka z mężem podobnie robią i właśnie z nimi chcę się umówić tylko termin musimy zgrać
Mamusia – sto lat dla m no i fakt bardziej ślamazarny okres się dla nas zaczął teraz, uważajcie dzisiaj na chodnikach
Secreto – ślicznie jak w bajce u malutkiej w pokoju. Tak tak później zdjęcia z okresu raczkowania poprosimy
Aneta – właśnie miałam napisać że w pepco jest sporo ciuchów z primarka – a one służyły mi bardzo długo i nie narzekałam na ich jakość nigdy
Jaspis – u nas przy córci dziadkowie na wózek się zrzucali – teraz wiem, że nie stoją z kasą dobrze ani teściowie ani moja mama, która sama sobie radzi po tym jak mój tata zmarł ( to raczej my im czasem coś pomagamy ostatnio)

Do góry