reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

a ja teraz juz na zadne sesje sie nie nadaję, źle wyglądam, paluszki jak paróweczki, buzia wielka a usta jak wary-obciągary brrrrrrrr

Josek jak juz chorowałaś to nic Ci nie grozi.......

dzis moj m ma urodzinki :-D trzeba sie odświetnie ogarnać :-)

reklama
HEJ

JOSEK- jak chorowalaś to nie ma problemu....gorzej ze mną bo nie chorowalam i boję się nadal...na lutówkach była dziewczyna z ospą i jak tylko jej dziecko złapało, ona dostała immunoglobuline i zrobili cc. Chyba nie złapała bo czytałam posty i nic o ospie nie ma.

ja po sniadanku, liczę ruchy wg zalecenia lekarza;-)

miłego dnia

Kainkas to było na styczniówkach, ona juz byla na koncowce ciazy, lekarze swteierdzili ze trzeba dziecko wyjmowac zanim ja wysypie.....a teraz jest sezon ospowy, moj Mały tez byl chory w lutym....

Flower, fajne te piżamki i względnie tanie, no ale nie ma się co oszukiwać - jakoś tej bawełny ma się nijak do tych za 5 dych. Trójki dzieci to mi raczej nie obskoczy ;) Chociaż kto wie. Ale to nieważne - na nasze potrzeby są zupełnie wystarczające :)

Josek, nic się nie powinno dziać. Moje dzieci miały w maju ubiegłego roku ospę i mnie i Mężowi nic nie było, bo już chorowaliśmy.
Ale współczuję Ci - to nic przyjemnego :/
Chociaż Twoja Córcia już duża, to może będzie łatwiej. U nas najgorsza byłą pieluszka, bo Aniela jeszcze miała w dzień - tam gencjaną smarowałam, bo nic nie pomagało. A na całe ciało Tanno Hermal.

Mamatek, do rozm. ok. 92 zaopatrywałam dzieci w ciucharniach, ale tych większych jest już bardzo mało, bo ciuchy się bardziej niszczą jak w nich chodzi 2-3-latek. I wtedy pepco się nieźle sprawdza. Spodnie dla Franka całkiem fajne mogę tam kupić za 20 zł, a nie 80 zł jak w sieciówkach. Z jakością jest różnie - trzeba mieć szczęście :)

Chodzę jak połamana po tych wczorajszych zakupach :/
I jeszcze mi rano krew upuścili.
Najchętniej to bym poszła spać...

Ewa a ja wczoraj pojechałam do labu popołudniu po te wyniki i od razu kazałam sobie pobrac na toxo i hbs i juz mam wszystkie badania zrobione i nie musialam rano wstawac :-)

Mamusiu-wydawalo mi się ze na lutówkach... no nieważne...a mi lekaraka ze teraz nie ma sezonów, dzieci chorują cały rok- moi znajomi mieli w wakacje np...u Hani w przedszkolu niby na razie nie ma ale i tak się boje...no ale co ma być to będzie nic nie poradze

jest podobno sporo przypadków powtórnych zachorowań jak ktoś przechodził ospę w bardzo wczesnym dzieciństwie i ma mało przeciwciał. Moja koleżanka chorowala 2 razy. Ja się będę musiała zaszczepić jakoś

Ostatnia edycja:
a wiecie co wczoraj miaam taka podnietkę, ze sasiadka tak łatwo urodziła, nie pekła, nie nacieli, szybko jej poszło ale mowila ze bolało ja 1000 razy bardziej niz przy pierwszym dziecku :szok:i moja siostra tez mowiła ze drugi porod bolał ja bardziej.....:no::no::no:

Mamusia, popołudniu musiałabym Nuśkę ze sobą targać :) Robiłam od razu morfologię, mocz i toksoplazmozę, więc i tak na czczo. Czyli pobudka 5.45, żeby o 6.30 być już pod laboratorium :/

Nusia śpi. Idę postawić chleb i się też położę. Olewam dziś robotę. Od poniedziałku nadgonię. Wszystko mnie boli jakbym maraton przebiegła, muszę sobie dziś poleżeć...

reklama
Do góry