reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Witam wieczornie!

moj termometr pokazuje juz -18 :szok: A moj m pojechal do zambrowa sciagnac samochod dla kogos i ja jutro na wizyte na 9 dobrze ze samochod w garazu bo moglabym nie odpalic bo mam diesla.

mamusia super ze zuzia juz taka duza ciekawe ile moj krolewicz wazy , nie koge sie doczekac jutrzejszej wizyty.

tak mnie boli spojenie ze leze z dupskiem w gorze, poszlam do kotlowni i jak otworzylam piec to tak mi dym buchna i sie wystarszylam i wykonalam taki gwaltowny ruch i tak mnie zaczely kosci miednicy bolec...

zaraz pojde spac i tyle..

Jagna, dzięki, to dobry pomysł z kaszą, bo ona na długo syci :) Muszę spróbować, chociaż dzisiaj już zjadłam kolację, ale jutro koniecznie.

a ja wam powiem, ze cały czas mam w głowie te moja sasiadkę, ze nie pękła i lata i siedzi normalnie......oczywiscie jak tam poszłam to jadła, ona non stop je :-D

mamatek - ja robię sobie herbatkę w dzbanku zawsze posłodzoną miodkiem i z cytrynką i jak wstaję do wc to podpijam kilka łyków - wystarczy żeby nie burczało w brzuchu bo tez nie wyobrazam sobie jedzenia w nocy no moja watroba nawet bez ciazy nie dawala rady z wieczornym jedzeniem (zawsze min 2h pzred pojsciem spac jadlam) a co dopiero teraz

mamusia synka super, że mała już taka duża :-) ale jeszcze sie oszczedzaj zeby wytrzymac w 2paku troche :tak: a wlasnie, no podziw dla sąsiadki, tez tak chce :cool2:

mamatek a ja mam butelke wody i jak sie budze na ranem z glodomorra to popijam kilka lykow na zapelnenie zoladka. Na razie nie zdazylo mi sie jesc w ciazy wczesnej niz o 9.

Ostatnia edycja:
Kamaa i Flower - dzięki za odpowiedzi. Wodę to właśnie też mam i popijam, ale nic nie daje, może spróbuję z herbatką z miodem i cytryną, zawsze to coś treściwszego dla żołądka. O dziwo potem się rano budzę i już wcale mnie tak nie ciągnie do jedzenia, mogę spokojnie poćwiczyć czy posprzątać przed śniadaniem. Tylko w nocy ssie w brzuchu... Zrobię dzisiaj herbatkę z miodem i postawię, może pomoże :)

Polecałyście majtki i podkady hartmanna, a jakie macie zdanie o babyono? Bo od Belli to już wiem, że mam się trzymać z daleka :) Ale znalazłam na allegro sprzedawcę z odbiorem osobistym dwie ulice ode mnie, no i nie ma hartmanna, ma za to babyono (i majtki, i podkłady), i się właśnie zastanawiam. Chyba wezmę też stamtąd pieluchy flanelowe i tetrowe, będę mogła pomacać na miejscu, no i inne bzdurki kosmetyczne, których mi jeszcze brakuje.

A czy 29 zł za 3 kg proszku do prania Dzidziuś to dużo? Bo ten sprzedawca też ma, a na razie w hipermarketach nie widziałam Dzidziusia i nie wiem, czy to drogo, tanio czy przeciętnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
My po szkole rodzenia i kolacji u rodziców męża.

W szkole dostaliśmy paczuszkę z próbkami (sudokrem, ziaja, emolium, seni lady, mleczko lovela do prania, chusteczki nawilżane, pieluszka) i była też butelka avent 125 ml (to już mam dwie, bo wcześniej kupiłam taka samą). Lubię takie prezenciki:happy2:.

A teściowie tez nas zaskoczyli bo dali dam kasę - równowartość wózka. Nic nie mówili, my tez nic nie chcieliśmy a tu taki gest. Przyznam, że w szoku lekkim jestem. Miło, no nie powiem. Kasa się przyda na pewno:tak:.

Popijam wodę z cytryną i sokiem malinowym i troszkę was poczytam. Tyle ile zdołam bo zmęczona jestem.
U mnie już -17, a dziś ma być u mnie do -21:szok:.

Do góry