reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Cześć!!!:-) Nie dam rady doczytać weekendowej produkcji, mam nadzieję, że weekend spokojnie minął wszystkim:tak:.

U mnie zima na całego od kilku dni, biało, mróz w nocy -8, -9, a w dzień -5, -7. Do tego wczoraj caluśki dzień słonko świeciło:tak:. Lubie taka zimę.

No i w sobotę pojechaliśmy po ten wózek co był dla nas odłożony (ostatni w wybranym kolorze), ale okazało się że to wózek powystawowy (niby kilka dni stał na sklepie:no:) a wyglądał jakby był używany po prostu i do tego poplamiona była tapicerka i koszyk z dziurą). Nie wzięliśmy więc tego wózka, ale wzięliśmy taki sam tylko w CZARNYM kolorze :cool2:, zresztą też ostatni. Czarny nam się od początku podobał i jest naprawdę prześliczny. Jestem super szczęśliwa że mamy ten zakup już za sobą i w sumie kupiliśmy to co chcieliśmy:tak:.

Termometry - my mamy kupiony zwykły elektroniczny z giętka końcówką do mierzenia temperatury w odbycie, tam jest najdokładniejszy pomiar i wbrew pozorom najłatwiejszy u małych dzieci. Mierzenia pod pachą nie poleca się bo jest zbyt niedokładne, a mierzenie temp. w buzi małego (dodatkowo chorego) dziecka może być trudne. To samo ze smoczkowymi termometrami. Być może dokupimy jeszcze bezdotykowy (zależy od finansów) ale koniecznie taki z atestem klinicznym:tak:.

Szczepionki - ja na pewno będę szczepić raczej tymi 5w1 i zastanawiam się nad pneumo, meningo i rota, bo niestety rozważamy żłobek po moim rocznym macierzyńskim (na nianie nas nie stać i na to bym siedziała w domu też nie, a babcie pracują). Co do takich chorób jak ospa, różyczka czy świnka to nie będę szczepić - uważam że lepiej żeby dziecko pewne choroby przechorowało, ale tych poważniejszych nie chcę ryzykować. Ale to wszystko skonsultuje jeszcze z pediatrą:tak:

Aneta gratuluje dobrych wieści i jaki duży chłopaczek:szok:

Składam życzonka dla dzisiejszych małych Jubilatów i gratki dla mam zaliczających kolejny pełny tydzień:tak:.
No i kciuki za wizyty &&&&

reklama
MASIOSIA - Mam dwa specyfiki, jeden kosztowała bagatela 35 zł (STARWAX) a drugi 6 zł( Dix) ...UWIERZ mi ten za 6 lepiej czyści niż ten za 35...

JOSEK - TO ŚPIJ jak możesz... ja gdybym mogła to bym chociaż te bezsenne noce w dzień odsypiała ale ni cholery... :no:

JASPIS - a POKAŻ zdjecie tego czarnego wózka!!!

Ale sobie zjadłam dobry obiad. Sama go zresztą ugotowałam :-)
Kasza jęczmienna z sosem pieczarkowym i kurczakiem a do tego buraczki na ciepło (żelazo słabe, trzeba je wspomagać)

Po czyszeniu pralki czas na zmywarkę. Kupiłam super specyfik i się myje.

Poczytałam o tym BLW i widzę, że ta metoda by odpowiadała Celinie jak była mała. Ona nie znosiła papek, w sumie od razu dostawała zupkę z grudkami bo jak była papka to pluła. A najbardziej się cieszyła jak dostała fasolkę szparagową, marchewkę i inne warzywa oraz kiełbasę do łapki

Masz rację, dawałam jej jeść tak jak ona chciała. Na rok jadła sama kanapeczkę albo zupkę, widelcem tez sobie radziła. A od 5 miesiąca babrała się w talerzu swoja łyżeczką, a ja ja jak coś to swoja dokarmiałam. Sprzątania była masa, ale ile kot się najadł przy niej;-)

reklama
Do góry