reklama
mamusia synka
i córeczki
w maju 5 latek skonczy :-)
E to duży chłopak już :-) ja mówiłam o 3.5 latce, więc jest różnica wiekowa i na pewno też wzrostem, a waży tyle co twój synek. Trochę mi szkoda tej dziewczynki tak szczerze....
A twój Kurczak to rzeczywiście jest wybredny
A twój Kurczak to rzeczywiście jest wybredny
mamusia synka
i córeczki
no wybrzydzioch niezły ale ja tez jak bylam mała tak jadłam......moj Kurczak ma 117cm :-)
AnetaNorwegia
Fanka BB :)
Załączniki
Ostatnia edycja:
Mamusia synka wydaje mi sie ze dobrze pobralam bo zawsze wstaje, podmywam sie , wycieram i wtedy pobieram probke ze srodkowego strumienia...
aneta ale te paciorkowce to sa z roznej grupy i u ciebie wyszedl pozytywny ten GBS ? Bo to jest paciorkowiec z grupy B a ten moj to chyba z grupy D kurna nie znam sie w kazdym razie mam kupic amotax 500 i brac 3x1
malpawzoo ty chyba madra konietka w kwestiach medycznych wypowiedz sie :-)
p.s moja hustawka zlozona :-)
aneta ale te paciorkowce to sa z roznej grupy i u ciebie wyszedl pozytywny ten GBS ? Bo to jest paciorkowiec z grupy B a ten moj to chyba z grupy D kurna nie znam sie w kazdym razie mam kupic amotax 500 i brac 3x1
malpawzoo ty chyba madra konietka w kwestiach medycznych wypowiedz sie :-)
p.s moja hustawka zlozona :-)
AnetaNorwegia
Fanka BB :)
Marcia no mi wyszedl ten B przez przypadek przy ostatnim badaniu moczu
mamusia synka
i córeczki
GBs to badanie na paciorkowca z grupy b a marcia ty masz paciorkowca z grupy d, masz po prostu infekcje w drogach moczowych........ja zawsze podcieram sie jak mocz daje do badania recznikiem papierowym, a Julkowi jak lape siki na posiew to pod skorką jeszcze rivanolem przecieram bo kiedys mu tak pobrałam ze wszystko tam wyroslo......
Kiedy rozkladacie w domach lozeczka? robicie to przed porodem czy chlopy zloża jak juz bedziecie w szpitalu bo nie wiem........
Kiedy rozkladacie w domach lozeczka? robicie to przed porodem czy chlopy zloża jak juz bedziecie w szpitalu bo nie wiem........
Ostatnia edycja:
reklama
No wlasnie znalazlam cos takiego
Grupa A
Streptococcus pyogenes (paciorkowiec ropny) jest czynnikiem sprawczym paciorkowcowego zapalenia gardła, prowadzącego czasami do ostrej gorączki reumatycznej, płonicy (szkarlatyny), róży i ostrego zapalenia kłębuszków nerkowych. Enzymy i toksyny: hemolizyna, leukocydyna, streptokineaza, DNA-azy.
Grupa B
Streptococcus agalactiae (paciorkowiec bezmleczności[4]) powoduje zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków oraz starszych dzieci, czasami z bakteriemią. Potrafią skolonizować drogi rodne kobiety, podnosząc ryzyko przedwczesnego rozerwania błon płodowych.
Grupa C
Należy do niej Streptococcus equi, który powoduje zołzy u koni, a także Streptococcus zooepidemicus, który powoduje zakażenia u kilku gatunków ssaków, w tym koni.
Grupa D
Wiele paciorkowców grupy D zostało ponownie sklasyfikowanych i umieszczonych w rodzaju Enterococcus (w tym Streptococcus faecalis, Streptococcus faecium, Streptococcus durans i Streptococcus avium). Przykładowo Streptococcus faecalis (paciorkowiec kałowy) nosi teraz nazwę Enterococcus faecalis .
mamusia ja juz mam zlozone lozeczko :-)
Grupa A
Streptococcus pyogenes (paciorkowiec ropny) jest czynnikiem sprawczym paciorkowcowego zapalenia gardła, prowadzącego czasami do ostrej gorączki reumatycznej, płonicy (szkarlatyny), róży i ostrego zapalenia kłębuszków nerkowych. Enzymy i toksyny: hemolizyna, leukocydyna, streptokineaza, DNA-azy.
Grupa B
Streptococcus agalactiae (paciorkowiec bezmleczności[4]) powoduje zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków oraz starszych dzieci, czasami z bakteriemią. Potrafią skolonizować drogi rodne kobiety, podnosząc ryzyko przedwczesnego rozerwania błon płodowych.
Grupa C
Należy do niej Streptococcus equi, który powoduje zołzy u koni, a także Streptococcus zooepidemicus, który powoduje zakażenia u kilku gatunków ssaków, w tym koni.
Grupa D
Wiele paciorkowców grupy D zostało ponownie sklasyfikowanych i umieszczonych w rodzaju Enterococcus (w tym Streptococcus faecalis, Streptococcus faecium, Streptococcus durans i Streptococcus avium). Przykładowo Streptococcus faecalis (paciorkowiec kałowy) nosi teraz nazwę Enterococcus faecalis .
mamusia ja juz mam zlozone lozeczko :-)
Podziel się: