reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Malpko, ja kupiłam w sklepie z bielizną, bez zadnych usztywnien i wydziwiaczy i byłam w szoku że tak tanio, bo za jeden dałam 20 zł. Nie stać mnie na niewiadomo jak drogie staniki:-(

reklama
E to duży chłopak już :-) ja mówiłam o 3.5 latce, więc jest różnica wiekowa i na pewno też wzrostem, a waży tyle co twój synek. Trochę mi szkoda tej dziewczynki tak szczerze....
A twój Kurczak to rzeczywiście jest wybredny :-D

Mamusia widzialam :tak: ale mowilam ze Ty to chudzina :-) u mnie moge pomarzyc zeby tak bylo widac :-D

Koreczek starszy syn mojego 4 lata skoczyl i wazy jakos 19-20kg a wzrost ok.110 chyba

Wlasnie zamowilam ostatnie piierdoly :-):-):-)
3879166924.jpgprod_000000_TS_Frog.jpg1.jpg
Juz starczy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Załączniki

• 3879166924.jpg
    3879166924.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 19
  • prod_000000_TS_Frog.jpg
    prod_000000_TS_Frog.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 20
  • 1.jpg
    1.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Mamusia synka wydaje mi sie ze dobrze pobralam bo zawsze wstaje, podmywam sie , wycieram i wtedy pobieram probke ze srodkowego strumienia...

aneta ale te paciorkowce to sa z roznej grupy i u ciebie wyszedl pozytywny ten GBS ? Bo to jest paciorkowiec z grupy B a ten moj to chyba z grupy D kurna nie znam sie w kazdym razie mam kupic amotax 500 i brac 3x1
malpawzoo ty chyba madra konietka w kwestiach medycznych wypowiedz sie :-)

p.s moja hustawka zlozona :-)

GBs to badanie na paciorkowca z grupy b a marcia ty masz paciorkowca z grupy d, masz po prostu infekcje w drogach moczowych........ja zawsze podcieram sie jak mocz daje do badania recznikiem papierowym, a Julkowi jak lape siki na posiew to pod skorką jeszcze rivanolem przecieram bo kiedys mu tak pobrałam ze wszystko tam wyroslo......

Kiedy rozkladacie w domach lozeczka? robicie to przed porodem czy chlopy zloża jak juz bedziecie w szpitalu bo nie wiem........

Ostatnia edycja:
reklama
No wlasnie znalazlam cos takiego
Grupa A
Streptococcus pyogenes (paciorkowiec ropny) jest czynnikiem sprawczym paciorkowcowego zapalenia gardła, prowadzącego czasami do ostrej gorączki reumatycznej, płonicy (szkarlatyny), róży i ostrego zapalenia kłębuszków nerkowych. Enzymy i toksyny: hemolizyna, leukocydyna, streptokineaza, DNA-azy.

Grupa B
Streptococcus agalactiae (paciorkowiec bezmleczności[4]) powoduje zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków oraz starszych dzieci, czasami z bakteriemią. Potrafią skolonizować drogi rodne kobiety, podnosząc ryzyko przedwczesnego rozerwania błon płodowych.

Grupa C
Należy do niej Streptococcus equi, który powoduje zołzy u koni, a także Streptococcus zooepidemicus, który powoduje zakażenia u kilku gatunków ssaków, w tym koni.

Grupa D
Wiele paciorkowców grupy D zostało ponownie sklasyfikowanych i umieszczonych w rodzaju Enterococcus (w tym Streptococcus faecalis, Streptococcus faecium, Streptococcus durans i Streptococcus avium). Przykładowo Streptococcus faecalis (paciorkowiec kałowy) nosi teraz nazwę Enterococcus faecalis .

mamusia ja juz mam zlozone lozeczko :-)

Do góry