reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej Kobietki ja tylko wpadam napisać po wizycie że wszytko ok szyjka długa zamknięta tylko posiew moczu mam zrobić bo bakterie mam i zobaczymy co wyrośnie zadzwonić do gin.
Usg nadal córa Klara waży 1880 g i wszytkie organy ok przyepływy też szrama po cc szyciu się nie rozchodzi. Tylko się cieszyć.
Następna wizyta za 4 tyg.

Przepraszam że tylko tak o sobie ale mama przyjechałą i nie bardzo mam jak doczytac i pisać bo wypada sie kobietką zająć;-)

reklama
wróciłam od lekarza, wszystko gra, tylko moja Calineczka nadal pozostaje mała i dwa tygodnie jest do tyłu, ale to tak od początku więc spoko. Waży już 1680 więc przez 2 tygodnie przybrała 360 gram :-)
Ale zaczęłam się zastanawiać czy czegoś malutkiego nie kupić, bo Ignac w tym samym czasie, a w zasadzie prawie dwa tygodnie wcześniej, bo już liczę że ona późniejsza to ważył juz 2300 :szok: , klopsik jeden.

No ja na 56 mam po Ignacu, ale on pomimo tych 2300 topił się w 56.
A na ciuchy to chyba nie mam juz siły, bo łazić to ja mogę cały dzień, ale stać w miejscu, nawet przez minutę, na światłach, to mam problem, bo zaraz mi się w głowie kręci.

reklama
Ale mi miło, że z przepisów z bloga korzystacie :) Mam nadzieję, że smaczne rzeczy wychodzą :)
Zaraz wrzucam kolejny - naszego pstrąga z weekendu ;)

Ktoś pytał o krzesełko do karmienia? Bo tak mi się o "oczy" obiło.
My dostaliśmy od Dziadków 5 stów na krzesełko i poszaleliśmy, bo wydaliśmy prawie wszystko ;) To jest chyba najbardziej wypasiona dziecięca rzecz u nas w domu:
FISHER PRICE Krzesełko Do Karmienia ZEN Model 2013 (3871131375) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie wiem czemu na tej aukcji takie drogie, bo my daliśmy ok. 500 zł.
Jest świetne w utrzymaniu czystości, bardzo wygodne, ma mega wielką tackę, co jest ważne, bo rzadko kiedy zasyfiona jest podłoga dzięki temu ;) Tacka się ściąga, więc łatwo ją czyścić. Tacka jest dosuwana, co jest strasznie ważne, bo po pierwsze dziecko nie musi siedzieć w pasach, więc łatwiej je wyjąć jak się np. zakrztusi, a po drugie nic nie wpada między brzuch a tackę, no i po trzecie - nie da się obrócić i wstać (co się nagminnie moim dzieciom zdarzało w drewnianych klasycznych krzesełkach u Dziadków - tych takich ze stoliczkami).

Ale nie wiem, czy teraz bym kupiła takie krzesełko, szczerze mówiąc. Wolałabym chyba takie dosuwane do stołu i zajmujące mniej miejsca. Chociaż to jest bardzo wygodne - nie da się zaprzeczyć :)

Joasia, gratulacje dużej i zdrowej Córci! Musi być faktycznie wszystko w najlepszym porządku, skoro masz wizytę dopiero za 4 tygodnie :)

Szybko mi dziś dzień minął. Siadam teraz do prasowania - kończę ostatnie ciuszki i w sobotę będę je układać.

Mama mi dziś "kazała" zrobić listę rzeczy do spakowania do szpitala (w razie czego). I rozpiskę z rozkładem dnia Franka i Anieli - żeby wiedziała, co, jak, gdzie i kiedy im podać jak z nimi zostanie na czas porodu ;)
I kto tu panikuje :p

Do góry