reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

My mamy zabawki po córce.
Leżaczek mamy taki
FISHER PRICE leżaczek- bujaczek (3866268863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
bardzo sie sprawdził potem takrze do karmienia i jak fotel bujany ponad 3 lata mała go uzywała.
a mata taka tez super sprawa bardzo długo sie bawiła i zasypiała na niej
MATA EDUKACYJNA MUZYCZNA TINY LOVE JAK NOWA (3864849239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Co do lezaczków z tymi cienkimi nózkami to koleżance synek fiknłą w takim jak był starszy ale może juz miał wieksza wage bo one do 9 kg chyba.

a mnie dopada powoli ból plecków i nie moge za duzo wysiedzieć.

reklama
Cześć Mamusie.
Dopiero co weszłam, ale na pewno nie doczytam, do rana musiałabym chyba siedzieć :/

Przeczytałam jedynie wątek szpitalny i zauważyłam, że już są nowe wątki, oby jeszcze trochę puste zostały:tak:.

Mnie bolą tak mocno plecy, że już nie wiem co mam robić, bo ani siedzieć dłuższą chwilę nie mogę, leżenie też ulgi nie przynosi. No nic, oby do marca.

Trzymajcie się cieplutko, może jutro uda mi się posiedzieć z wami trochę dłużej.

PS. słyszałyście o tej 12-latce ze Starachowic, która jest w ciąży?:szok:

Witam sie wieczornie!

doczytalam 13 stron:szok: I zrobilam notatki a wiec:

bylam na wizycie wkurzylam sie na samym poczatku bo bylysmy we trzy umowione ciezarowki w 32 tc a doktorek zamiast zaczac od nas przyja jakies 3 baby nie w cizy ktore umowil sobie z prywatnych gabinetow wiec myslalam ze tam nie wystoje ( nie ma gdzie usiasc , krzeselka sa tak daleko ze jakbym poszla to ktos za mna moglby sie wtrynic wiec stalam ) doktorek sprawdzil wszystko i maly ok wazy 1607 g( niemwiem czy poronywac wage z ostatni, usg bo bylo robione gdzie indziej na innym sprzecie i przez innego lekarza a wiadomo jak to jest) no ale czy tak czy siak urosl, przeplywy, wody itd wszystko ok, termin porodu bez zmian. Potem zeszlam na dol do ginki i ona chciala brzucha obmacac ale mowi zebym zsunela bielizne ze ona recznie szyjke zobaczy no i dupa szyjka miekka i rozwarcie na opuszek i kazala mi lezec nic nie podnosic itd zebym wytrwala jeszcze te pare tygodni. Ja jakos strasznie sie nie przejelam bonten temat juz tu tyle razy przerabialysmy ze mysle ze jakos dotrwam. Poza tym bylam pena ze maly jest ulozony z prawej strony a okazalo sie ze lezy z lewej ale chyba wiem kiedy sie przetoczyl bo mialam taki moment ktoregos wieczoru ze az prawie slychac bylo jak lupnal w brzuchu :-)
kazal mi przyjsc za tzry tygodnie chyba ze bedzie cos nie tak. Tyle z wiadomosci wizytowych w nastepny piatek mam prywatnego gina.
dzisiaj zgaga mnie meczy :-(
pytalam ginke jak mam sama kontrolowac cukier czy 1h po posilku czy 2 h i powiedziala ze jak nie mam stwierdzonej cukrzycy to wystarczy 2 h po posilku bo przeciez jak robimy test obciazenia to tez pobieraja po 2 i byla troche zdziwona jak powiedzialm ze jolcia musi badac 1 h ale zaznaczylam ze ma stwierdzona cukrzyce wiec te normy sa bardzo wysrubowane.
oczywiscie cisnienie mialam wywalone w kosmos bo 145/108 ale mierzyla mi po spacerze po schodach i zasapana bylam na szczescie codziennie mierze w domu i zawsze mam ksiazkowe a cisnieniomierz spradzony i mierzy tak jak jej

kasiulek kciuki za te proby watrobowe, bedzie dobrze...

pisalyscie o pampkach i chusteczkach ja mam chyba ze 3-4 paczki pampersow 1 i 2 i raz kupilam taka duza pake chsteczek pampersow na promocji i wstyd sie przyznac bo je sama zuzylam bo przy tej czstotliwosci chodzenia siusiu to lepiej mi podcierac sie takimi chsteczkami :-)

kamaa tak jak wczesniej pisalam dla mnie ten termometr jest super za to secreto mialam termomter douszny kupiony w superpharm nie pamietam ile kosztowal ale ponad 100 i byl totalnie do dupy, jakies herezje pokazywal

Wogle to gratuluje wszystkich udanych wizyt.

munius ja mam taka chustawke FISHER PRICE Hustawka z Projektorem na PRĄD muzyka (3866867250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. dzisiaj przyjechala ale nie mialam czasu jej rozpakowac

kwestia lewatywy powiem wam ze dla mnie to normalna rzecz po tym jak z kolezanka poczytalysmy o lewatywach oczyszczajacych i kupilysmy sobie wszystko do robienia i kazda w domu sobie zastosowalysmy serie ja robilam z kawy , i sie przyzwyczailam poza tym sa do kupienia gotowe w aptekach i przed porodem mozna sobie zrobic w domu.

ide spac bo zaraz ducha wyzione dobranoc

Jakoś przeżyłam ten zaganiany dzień. Wszystko udało się załatwić - dentysta zaliczony, z córką zajęcia też. Jutro jadę do lekarza na wizytę. Muszę oddać krew do badania serologicznego i na ogólne no i siuśki. Potem czeka mnie jak co tydzień badanie usg i przepływy u małego a następnie wizyta u lekarza z wynikami z usg. Pewnie wrócę padnięta jutro do siebie.
Gratuluję dobrych dzisiejszych wyników i trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.
Kamaa – i jak zaspokoiłaś swoje pragnienie dot. sera z rana ?? Latarnie są ładne . Dalej w takim bojowym nastawieniu do męża?? Źle nie chciał zapewne a my takie drażliwe jesteśmy teraz to może stąd to spięcie. Doczytałam teraz, że przeprosił – nie złość się bo i maluszkowi szkodzi kochana. Ale was wystawili z ta szkołą rodzenia
Ewa – zamknij się z książką a mąż niech zajęcie jakieś znajdzie z dziećmi
Agnis – aaa teraz ja nie mam wody, przyszłam z córką z zajęć i co – kran oddał kilka kropek i koniec a ja mam jutro wizytę u lekarza ???? Musiałam zrobić poprawkę – posta piszę już z godzinkę i woda już jest. Doczytałam o meblach – a w necie nie szukałaś?? Albo w Jysku??
Kasiulekk – oby z Malutką było ok. Trzymaj się – będziesz miała jakąś dietę??
Mamusia synka – na spokojnie z tym ciśnieniem, ja też staram się mierzyć 2 razy dziennie ciśnienie i staram się nie panikować – już miałaś wizytę u lekarza po przepisaniu leku?? Może Ci zmieni jeśli nie będzie na Ciebie miał wpływu. Zdrówka dla Kurczaka
Nikusia82 – super , że się wyspałaś. Moja lekarka w pierwszej i drugiej teraz ciąży nie widziała i nie widzi przeciwwskazań do usuwania kamienia. Dzisiaj ją nawet specjalnie drugi raz zapytałam o to ( w zeszłym tygodniu u niej leczyłam dwa zęby i na ten tydzień na kamień się umawiałyśmy i pytałam czy mogę) i potwierdziła, że nie ma przeciwwskazań a nawet trzeba usunąć kamień bo czasami może się stan zapalny zrobić a to może mieć gorsze skutki dla matki jak i dziecka. Poprosiłam ją nawet , żeby sprawdziła moją kartę czy usuwałam kamień w pierwszej ciąży i potwierdziła, że tak we wrześniu 2005 r. usuwałam a rodziłam w lutym. Kanały to może inne znieczulenie – chociaż , któraś z dziewczyn miała problem straszny z zębem (Aneta??) ciekawe czy wtedy znieczulenie jakieś dostała??
Malpawzoo – ja też jeszcze wózka nie mam – co lepsze nie mam na niego żadnego pomysłu a zęby leczyłam prywatnie więc musiałam niestety płacić
Nieznajoma - dobrze, że badania masz zrobione i wszystko jest w porządku z maluszkiem i uważaj na siebie
Katrine – córka ma koncert w niedzielę więc jeszcze ma trochę czasu na trenowanie. A koncert jest na zamku miejskim ( mamy taki w mieście pokrzyżacki odrestaurowany i odbywa się tam dużo imprez kulturalno-rozrywkowych). No widzisz co dentystka to opinia – moje dziąsła dzisiaj tylko trochę krwawiły i dentystka powiedziała, że dobrze, że dzisiaj robiłyśmy bo miałam lekki stan zapalny. W ogóle mi dzisiaj zęby wypieściła wyjątkowo dokładnie – następna wizyta już po porodzie jakoś za pół roku (mam nadzieję). Super, że siostra już w domku.
Igem – dobrze, że złe samopoczucie przeszło a wyniki masz dobre
Munius – ale towarzystwo masz na klatce – aż strach się bać. Moje kosmetyczki niechętnie robią francuza – zawsze mnie na jakiś kolor namawiają i jestem w sumie zadowolona. Ale klasyk – to klasyk
Juszka – jakie zacięcie na domowe porządki od rana – no podziwiam
Megipegi – zdrówka dla Tadzika. Doczytałam , że też czyściłaś kamień ale bólu ząbka nie zazdroszczę. Jeśli chodzi o tamtą dziewczynę to na FB toczyłyśmy rozmowę bo dziecko przy porodzie zmarła – matka czka na wyniki sekcji zwłok.
Nimfla – a czemu z łóżka sterujesz?? Unieruchomiona już w łóżku masz leżeć??
Carri – ja swoją córkę przez sen wysadzałam w nocy na nocnik – ja się kładłam spać koło 24 to ją brałam i na nocniku wysadzałam i gadałam do niej , żeby zrobiła a ona spała i tak przez sen mi robiła. A córcia sobie wśród dzieci na pewno poradzi. Rtęciowy i ja gdzieś nawet mam termometr.
Aneta – huśtawkę podobną ( w innym kolorze) będę miała pożyczoną od brata a to krzesełko świetnie wygląda – ja mam po córci takie typowe drewniane
KRZESEŁKO DO KARMIENIA SOSNOWE 2W1 (3874180743) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Matę tez mam po córce w tej chwili u brata jest - cos w tym stylu
MATA EDUKACYJNA TINY LOVE MONKEY ISLAND KURIER 0zł (3848166818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Josek – właśnie taką identyczna matę mam po córci !!!!

Dziewczyny o co chodzi z tą lutówką – coś przeoczyłam…? Wygląda to strasznie jak tak piszecie :szok:
edit: już wiem, doczytałam na lutówkach, aż zaparło mi dech w piersiach to straszne i strasznie przykre :no: Aż mam łzy w oczach, biedna kobietka, nie wyobrażę sobie nawet co przechodzi.

Alesia – ale miałaś przygodę, o rany daj spokój, a tak by the way Ty masz na imię Alesia czy Aleksandra i Alesia to skrót?

Aneta – leżaczek fajny, jak najbardziej męski, nawet bardziej męski jak damski, a to krzesełko Blom bardzo mi się podoba tylko chyba cena odstrasza :-(

Moniqaa – pierwszo słyszę o prześcieradłach do wózka, czy nawet o pościeli – bez sensu, kup rożek nie usztywniany i jego będziesz kładła – ja tak robiłam, używałam rożka w wózku i w łóżeczku zamiast tych wszystkich bajerów, zobacz rożek i podusię od rożka jakie zastosowanie szerokie miały u mnie w domciu :tak: 298235913d.jpga0cd35a254.jpg65eb85dc8f.jpg35715e0e1f.jpgfcc2ca1847.jpgmmm.jpg
Na ostatniej fotce mały świeżo po porodzie czerwony cały i siniutki :-(
Dlatego polecam rożek nie usztywniany, bo potem można go wykorzystać :tak:

Megi – bardzo podoba mi się to co piszesz, aż przyjemnie czytać, podoba mi się też Twoje podejście do dziecka :-)

Flower – jakbyś trafiła na Inflancką rodzić to tam nie trzeba mieć swojej „lewatywy”, a piszę o tym, bo dosyć blisko masz prócz Bielańskiego :tak:

[FONT=&amp]Marcia – no to musisz odpoczywać jak tak szyjka się zachowuje[/FONT], trzymam &&& żeby tam nic się nie ruszyło dalej, a huśtawka prześliczna ;-)
Jolcia - chwilowo nieaktualne, ale dziękuję za pamięć :tak:

Załączniki

• 298235913d.jpg
    298235913d.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 33
  • a0cd35a254.jpg
    a0cd35a254.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 33
  • 65eb85dc8f.jpg
    65eb85dc8f.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 32
  • 35715e0e1f.jpg
    35715e0e1f.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 31
  • fcc2ca1847.jpg
    fcc2ca1847.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 33
  • mmm.jpg
    mmm.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
wciągnęłam cały serek wiejski z rzodkiewką, pycha. Jakbym miała chleb to bym usmażyła w sobie w jajku, ale chleba brak, więc trzeba czekać do rana
aneta, ładny ten leżaczek i mnie też wydaje się całkiem męski. Skoro dziewczyny kupują dla chłopaków żyrafy, to ty możesz mieć zebrę
muniuś, ja mam w papierach Aleksandra, ale wszyscy mówią do mnie Alesia, tylko mąż mówi Olka. Alesię wymyśliła babcia, miałam mieć na imię Ewa, ale rodzina myślała, myślała i stwierdzili, że już mają kuzynkę o takim imieniu; dali mi Aleksandra, a później się zorientowali, że dziadka chrześniaczka ma tak na imię, więc zostałam Alesią.
Najbardziej mnie rozśmieszyło jak chodziłam kiedyś z Ignacem do klubu malucha i był tam chłopak z córką, który zawsze prawił mi jakieś komplementy. W między czasie jego żona zaszła w ciążę, my przestaliśmy tam chodzić, bo Ign poszedł do przedszkola, a po roku dowiedziałam się, że córka jego (nowonarodzona) dostała na imię Alesia :-D

Nigdy nie słyszałam o istnieniu takiego imienia, ale lepiej Alesia jak Aleksandra :tak: A ten chłopak co Ci prawił komplementy to chyba jakiś cichy platoniczny wielbiciel hahaha, ciekawe czy jego kobieta wie o tym dlaczego Alesia :-D

reklama
munius - mata przeszła przez moja córcię, dzieci mojej koleżanki , dzieci mojego brata i teraz wróci znowu do nas - bardzo mi się podobała o podoba nadal
alesia - ale masz cichego wielbiciela :laugh2:

Do góry