reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Melduję się po wizycie u diabetologa - jednak dzisiaj się wybrałam.
Pani potwierdziła moje przypuszczenia jednocześnie wystawiając laurkę mojemu byłemu lekarzowi prowadzącemu.
Cukry u ciężarnych 1h po posiłku nie powinny przekraczać 120. Ja od poniedziałku mam jeden pomiar poniżej. Reszta to 130-175. Oczywiście dieta, za dwa tygodnie kontrola. Ponoć kwalifikuję się na 1-2 jednostki insuliny, ale ze względu na zaawansowaną ciążę pani doktor woli tego uniknąć. Zobaczymy, jakie wyniki będą na ścisłej diecie.

Mówicie o wyprawce - ja już swoją mam skończoną. Czekam tylko na informację, że nasz wózek i fotelik dotarł do sklepu i jedziemy go odebrać :)

Odnośnie termometru bezdotykowego... Kupiliśmy taki, jakiego używali w naszej przychodni i bardzo chwalili za dokładność. I niby faktycznie jest niezły, ale czasami kalibracja mu się resetuje chyba, bo pokazuje ze sporym błędem (np. 38,6 zamiast 37,2). Zawsze przed użyciem weryfikujemy jego poprawność. Mam też zwykły, elektroniczny i ten nigdy mnie nie zawiódł.

Z ciśnieniem nie ma żartów. Mam bardzo przykre wspomnienia z tym związane i teraz sama sobie mierzę dwa razy dziennie, mimo że ciśnienie mam wręcz za niskie (96/62). Dziewczyny z wysokimi ciśnieniami - ciśnijcie swoich lekarzy, bo unormowali Wam ciśnienie max do 130. Jeśli po lekach wciąż jest za wysokie, to znak że jest za mała dawka.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję dobrych wieści powizytowych :)

reklama
Dzisiaj rano teść wpadł spr co z ta pralką a ona dziwo dzisiaj dobrze chodziła!! Całe szczęście !! No i dzisiaj ja miałam luz bo powiedział, że zaprowadzi córkę do szkoły i nie musiałam lecieć JJ
Dzisiaj to już siadam i w tej aptece Gemini którą polecacie będę zamówienie robić kosmetyczne, potem materacyk, pościele, koszule i szlafrok tylko poczekam na córkę aż ze szkoły wróci bo chcę, żeby w tym uczestniczyła i czuła się ważna , że dla braciszka wybiera.
Ozila – dobre wyniki z gleukometru – super wieści, ja też jak patrzę na ubranka to się dziwię – takie małe?? Jak tam Twój syn jeszcze w PL? Śniegu to raczej nie zobaczył co??
Aneta – spr faktycznie lepiej swój stan u lekarza coś jest nie tak chyba
Mamusia synka – ja tego wymiotowania nawet nie pamiętam, tylko koleżanka pamięta i mi przypomniała – tak pamięta, poród ;) A masz ciśnieniomierz nadgarstkowy cz y naramienny – bo też wychodzą różne wyniki. Ja biorę dopegyt 2x1.
Koreczek – ściskaj nogi jeszcze masz czas a jeśli lekarz kazał brać to bierz i spr ciśnienie
Nikusia82 – ja córkę urodziłam Sn ale zastrzyku po porodzie nie dostałam i teraz wytwarzam przeciwciała anty D podobno najgorsze dla płodu – stąd rozważania lekarzy czy będzie Sn czy cc. Jestem pod stała kontrolą lekarzy co tydzień jeżdżę – robią mi badania na przeciwciała – jaki jest ich poziom i badają przepływy krwi w głowie maluszka czy zmiany żadne nie zachodzą. Na chwilę obecną u mnie ich poziom kształtuje się w wys. 128 na początku było 64.
Flower - też racja z tymi położnymi, koleżanka z którą rodziłam to pielęgniarka ale z innego oddziału ale się znała z położnymi ( 3 dzieci tam urodziła) więc na pewno miało to jakiś wpływ. Teraz będę rodzić w szpitalu wojewódzkim więc takiego wsparcia nie będę miała – ale jak leżałam w szpitalu przed świętami to miałam okazję poznać położne i wszystkie wydawały się być miłe. Teraz jak co tydzień jeżdżę na kontrolę to je widzę i się przypominam !!
Agnis – z tym konfliktem i porodem to jeśli macie wyniki dobre, czyli nie wytwarzacie przeciwciał to racja – a z tego co kojarzę to miałyście wyniki dobre – tylko ja taka wybrakowana. Co do kg – tp tak jak Ty mam – z podobna wagą startowałam i podobnie przybieram i nie oberwałam jeszcze od lekarza.
Munius – podpytaj i daj instruktaż później bo ciekawa jestem – może w necie poszukam
Ewa – trzyma się w tym swoim domowym szpitalu – nie daj sobie chorym na głowę wejść tylko
Jolcia - &&& za wizytę
Babygg – dobrze, że poszłaś wcześniej i wiesz na czym stoisz

susi naramienny elektroniczny m mi kupił jak mu trułam, ze mi słon na klatce piersiowej siedzi tak mi się ciężko oddycha bo takim zwykłym nie umiem zmierzyc -chyba.....

naramienny podobno lepszy - ja mam oba ale po wizycie u nefrologa jak nam różne wyniki wychodziły - ja mierzyłam nadgarstkowym a on naramiennym to kupiłam ten drugi - bierz raczej po 1 tabletce i odczekaj kilka dni jak lekarz mówił jeśli będzie ciśnienie takie wysokie pewnie zmieni lek bo może dopegyt nie działać na Ciebie

mamusiu- a Ty spłacasz w walucie? duzo z tym zachodu? ja mam kredyt we frankach i tak zastanawiam się czy by nie zaczac w chf splacac..troche się boje ze cos nakombinuje i bedzie d...a

W walucie spłacamy, kupujemy sobie euro- mamy kolege, ktory pracuje w Luksemburgu i zarabia w euro, on potrzebuje zlotówki, my euro i robimy wymiane, jestesmy tak umowieni ze 10go kazdego miesiaca liczymy po kursie NBP :-) wszystkim sie to opłaca....

reklama
susi- życzę kompetenetnej i zaangażowanej położnej i też mam nadzieję na taką trafić; tez wlasnie zerkam na to gemini ale kurcze nie ma niektoprych produktow ktore potzrebuje (np. tych podkladow bella mama, pieluchy tylko happy a ja mialam 1 z Karo i bardzo niezadowolona bylam)
malpawzoo - to zdjęcie niewiele mi mowi to taka miekka poducha? jezlei masz na mysli cos takiego Krąg połogowy Sanity welurowy bez pompki - Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty to to jest zajebista sprawa jak masz komplikacje po nacieciu tak ajk ja mialam - najpierw do spzitala mąż pzrywiozl dziecinne zwykle kolo i od razu pękło (mimo moich 53kg po porodzie!) a to ponad miesiąc uzywalam - niestety pzry jakichs wyglupach z mezem tez "poszlo" ale musze poszukac moze sie uda znalezc dziurke i zakleic albo chociaz pompke wezme i kupie ten tanszy z linka bez pompki - nie wiem tylko czy to jest "niezbędne" przy sn bez naciecia a;lbo nawet z nacieciem ktore bylo dobrzez zrobione, zszyte i dobrze sie goi?nie poradze ale chyba zawsze mozesz powiedziec mezowi w szpitalu zeby ci kupil jakby co?zeby to nie byl zbedny wydatek
moniqua - no mam nadzieje ze do 45tc nie dociagniesz:-D
babygg - oby sie unormowal cukier - dobrze ze poszlas do innego lekarza
koreczek, mamusiasynka - mi tez na logike sie wydaje ze dorazne branie tabletek nic nie da

Do góry