reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Melduję się po wizycie u diabetologa - jednak dzisiaj się wybrałam.
Pani potwierdziła moje przypuszczenia jednocześnie wystawiając laurkę mojemu byłemu lekarzowi prowadzącemu.
Cukry u ciężarnych 1h po posiłku nie powinny przekraczać 120. Ja od poniedziałku mam jeden pomiar poniżej. Reszta to 130-175. Oczywiście dieta, za dwa tygodnie kontrola. Ponoć kwalifikuję się na 1-2 jednostki insuliny, ale ze względu na zaawansowaną ciążę pani doktor woli tego uniknąć. Zobaczymy, jakie wyniki będą na ścisłej diecie.

Mówicie o wyprawce - ja już swoją mam skończoną. Czekam tylko na informację, że nasz wózek i fotelik dotarł do sklepu i jedziemy go odebrać :)

Odnośnie termometru bezdotykowego... Kupiliśmy taki, jakiego używali w naszej przychodni i bardzo chwalili za dokładność. I niby faktycznie jest niezły, ale czasami kalibracja mu się resetuje chyba, bo pokazuje ze sporym błędem (np. 38,6 zamiast 37,2). Zawsze przed użyciem weryfikujemy jego poprawność. Mam też zwykły, elektroniczny i ten nigdy mnie nie zawiódł.

Z ciśnieniem nie ma żartów. Mam bardzo przykre wspomnienia z tym związane i teraz sama sobie mierzę dwa razy dziennie, mimo że ciśnienie mam wręcz za niskie (96/62). Dziewczyny z wysokimi ciśnieniami - ciśnijcie swoich lekarzy, bo unormowali Wam ciśnienie max do 130. Jeśli po lekach wciąż jest za wysokie, to znak że jest za mała dawka.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję dobrych wieści powizytowych :)

reklama
Dzisiaj rano teść wpadł spr co z ta pralką a ona dziwo dzisiaj dobrze chodziła!! Całe szczęście !! No i dzisiaj ja miałam luz bo powiedział, że zaprowadzi córkę do szkoły i nie musiałam lecieć JJ
Dzisiaj to już siadam i w tej aptece Gemini którą polecacie będę zamówienie robić kosmetyczne, potem materacyk, pościele, koszule i szlafrok tylko poczekam na córkę aż ze szkoły wróci bo chcę, żeby w tym uczestniczyła i czuła się ważna , że dla braciszka wybiera.
Ozila – dobre wyniki z gleukometru – super wieści, ja też jak patrzę na ubranka to się dziwię – takie małe?? Jak tam Twój syn jeszcze w PL? Śniegu to raczej nie zobaczył co??
Aneta – spr faktycznie lepiej swój stan u lekarza coś jest nie tak chyba
Mamusia synka – ja tego wymiotowania nawet nie pamiętam, tylko koleżanka pamięta i mi przypomniała – tak pamięta, poród ;) A masz ciśnieniomierz nadgarstkowy cz y naramienny – bo też wychodzą różne wyniki. Ja biorę dopegyt 2x1.
Koreczek – ściskaj nogi jeszcze masz czas a jeśli lekarz kazał brać to bierz i spr ciśnienie
Nikusia82 – ja córkę urodziłam Sn ale zastrzyku po porodzie nie dostałam i teraz wytwarzam przeciwciała anty D podobno najgorsze dla płodu – stąd rozważania lekarzy czy będzie Sn czy cc. Jestem pod stała kontrolą lekarzy co tydzień jeżdżę – robią mi badania na przeciwciała – jaki jest ich poziom i badają przepływy krwi w głowie maluszka czy zmiany żadne nie zachodzą. Na chwilę obecną u mnie ich poziom kształtuje się w wys. 128 na początku było 64.
Flower - też racja z tymi położnymi, koleżanka z którą rodziłam to pielęgniarka ale z innego oddziału ale się znała z położnymi ( 3 dzieci tam urodziła) więc na pewno miało to jakiś wpływ. Teraz będę rodzić w szpitalu wojewódzkim więc takiego wsparcia nie będę miała – ale jak leżałam w szpitalu przed świętami to miałam okazję poznać położne i wszystkie wydawały się być miłe. Teraz jak co tydzień jeżdżę na kontrolę to je widzę i się przypominam !!
Agnis – z tym konfliktem i porodem to jeśli macie wyniki dobre, czyli nie wytwarzacie przeciwciał to racja – a z tego co kojarzę to miałyście wyniki dobre – tylko ja taka wybrakowana. Co do kg – tp tak jak Ty mam – z podobna wagą startowałam i podobnie przybieram i nie oberwałam jeszcze od lekarza.
Munius – podpytaj i daj instruktaż później bo ciekawa jestem – może w necie poszukam
Ewa – trzyma się w tym swoim domowym szpitalu – nie daj sobie chorym na głowę wejść tylko
Jolcia - &&& za wizytę
Babygg – dobrze, że poszłaś wcześniej i wiesz na czym stoisz

susi naramienny elektroniczny m mi kupił jak mu trułam, ze mi słon na klatce piersiowej siedzi tak mi się ciężko oddycha bo takim zwykłym nie umiem zmierzyc -chyba.....

naramienny podobno lepszy - ja mam oba ale po wizycie u nefrologa jak nam różne wyniki wychodziły - ja mierzyłam nadgarstkowym a on naramiennym to kupiłam ten drugi - bierz raczej po 1 tabletce i odczekaj kilka dni jak lekarz mówił jeśli będzie ciśnienie takie wysokie pewnie zmieni lek bo może dopegyt nie działać na Ciebie

mamusiu- a Ty spłacasz w walucie? duzo z tym zachodu? ja mam kredyt we frankach i tak zastanawiam się czy by nie zaczac w chf splacac..troche się boje ze cos nakombinuje i bedzie d...a

W walucie spłacamy, kupujemy sobie euro- mamy kolege, ktory pracuje w Luksemburgu i zarabia w euro, on potrzebuje zlotówki, my euro i robimy wymiane, jestesmy tak umowieni ze 10go kazdego miesiaca liczymy po kursie NBP :-) wszystkim sie to opłaca....

reklama
susi- życzę kompetenetnej i zaangażowanej położnej i też mam nadzieję na taką trafić; tez wlasnie zerkam na to gemini ale kurcze nie ma niektoprych produktow ktore potzrebuje (np. tych podkladow bella mama, pieluchy tylko happy a ja mialam 1 z Karo i bardzo niezadowolona bylam)
malpawzoo - to zdjęcie niewiele mi mowi to taka miekka poducha? jezlei masz na mysli cos takiego Krąg połogowy Sanity welurowy bez pompki - Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty to to jest zajebista sprawa jak masz komplikacje po nacieciu tak ajk ja mialam - najpierw do spzitala mąż pzrywiozl dziecinne zwykle kolo i od razu pękło (mimo moich 53kg po porodzie!) a to ponad miesiąc uzywalam - niestety pzry jakichs wyglupach z mezem tez "poszlo" ale musze poszukac moze sie uda znalezc dziurke i zakleic albo chociaz pompke wezme i kupie ten tanszy z linka bez pompki - nie wiem tylko czy to jest "niezbędne" przy sn bez naciecia a;lbo nawet z nacieciem ktore bylo dobrzez zrobione, zszyte i dobrze sie goi?nie poradze ale chyba zawsze mozesz powiedziec mezowi w szpitalu zeby ci kupil jakby co?zeby to nie byl zbedny wydatek
moniqua - no mam nadzieje ze do 45tc nie dociagniesz:-D
babygg - oby sie unormowal cukier - dobrze ze poszlas do innego lekarza
koreczek, mamusiasynka - mi tez na logike sie wydaje ze dorazne branie tabletek nic nie da

Do góry