reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzien dobry :-)

U nas za oknem szaro, ludzie chyba jeszcze spia albo w nocy przeszedł Armagedon bo nikogo nie ma:-)
Mysmy ledwo wytrzymali do 12 ale potem jakos się rozbudziliśmy i do 1:30 siedzieliśmy ... A byliśmy sami to znaczy ja, mój i Madzia:)
Zrobilam pieczareczki nadziewane do tego pizza i jakos nam ta noc minela. Madzia się bardzo bala huku petard, także na balkon nawet nie wychodzlismy, spac tez nie umiala , w nocy kolo 4 rano obudzila się z takim wrzaskiem ze az ja podskoczyłam ze strachu ....
Brzuszek mnie troszkę pobolewa i jakos takn spiaca jeszcze jestm
Jutro mam badania krzywej cukrowej ..... także dziś ograniczam słodkich rzeczy

Fajnie ze każdy z Was spedzil milo te noc :-):-):-):-):-):-):-)

Marcia3o gratuluje 30 tygodnia :)))

Agnis u mnie tez chyba Armagedon byl , ludzi zero hehe

Josek no to mialas nocke hehe, no i jaki poczatek roku ze dziecko pokoik posprzatalo to chyba dobrze wrozy na ten nowy rok :))

reklama
Witam i ja w Nowym Roku i jeszcze raz dużo szczęścia życzę!

Ja dotrwałam gdzieś do 1.30. Spędziliśmy wieczór we dwójkę i było bardzo sympatycznie. Pogadaliśmy, pochichraliśmy się jak nigdy :-) o północy wyszliśmy z naszą truskawą na dwór i oglądaliśmy fajerwerki. Mężulkowi serwowałam kolorowe drinki, a sobie robiłam taką samą wersje bezalkoholową ;-) Leon harcował jak szalony w brzusiu! A potem wskoczyłam w piżamkę i jakoś tak się mędziłam, aż w końcu zasnęłam. A dziś obiadek u mamci i mega leń :-)

Dzień dobry w nowym roku.
My mieliśmy nawet udana imprezke wytrzymalam do 12,30 i wrocilismy do domku dobrze ze mielismy blisko klatka obok. Milosz dotrwal wypił pikplo i byl zadowolony. A na imprezce byly jeszcze dwie ciężarówki marcówki takze bylo o czym gadać. Tylko potem w nocy spac nie moglam i teraz czuję się jak na kacu glowa pobolewa i sił brak kręgosłup wysiada. Milego dnia dla was wszystkich i jeszcze raz szczęśliwego nowego roku.

Witam noworocznie!
Susi - raclette super, różne serki mieliśmy plus do tego mięsko grillowane, wędlinki, dodatki warzywne i sosy i wszystko zapiekane na patelenkach - fajna sprawa, no ale nie dla bardzo głodnych, bo jednak trochę się czeka na pierwsze porcje. Ale najedliśmy się baaardzo i smaczne, więc zadowoleni jesteśmy. A o północy maluszek tak zaczął kopać, że aż się zmartwiłam, że się boi tych strzałów, ale może mu się podobało?
Tylko potem w nocy średnio mi się spało, więc nieprzytomna jestem

No Malutka spi po nieprzespanej nocy , mąz sobie czysci części moto a ja koncze robic obiad :-):-):-)
Potem może do tesciow się przejdziemy ale czas jeszcze pokaze
Milego popołudnia

Anetko daj znac jak tam się czujesz??

Witam was w nowym roku!!! :-)

AnetaNorwegia nio faktycznie jest roznica z brzuszkiem. Trzymam kciuki, żeby maleństwo jeszcze troszke tam posiedzialo! Dobrze, ze skurcze coraz mniejsze!

Ozila ale pieknie u was!!! :-D U nas wczoraj była taka mgla, ze ledwo cos było widac…

marcia30 Gratuluje pelnej 30stki!!! Ja będę mieć już w piątek! :-)

Nastka-83 ja tez na imprezie przesiedziałam w pozycji półleżącej. Nawet się smiali wszyscy, ze mogę isc do sypialni się położyć, bo tam mam loze VIP hehe ;-)

Josek super, ze ci corka taka niespodzianke zrobila! :tak:

jaspis ja tez dzisiaj się czuje jakbym kaca miala, ale to chyba przez to dlugie siedzenie i jedzenie hehe Trzymam kciuki żeby te bole glowy szybko minely!

Carri kciuki zaciśnięte za glukoze!

Mam nadzieje, ze Sylwester u wszystkich dobrze minal! My byliśmy u mojego kuzyna i ja się najadlam jak swinka hehe Ale były takie pyszności, ze mi się buzia wogole nie zamykala i wypilam tez takie bezalkoholowe piwko Bawaria 0,0% jabłkowe i musze powiedziec, ze smakuje identycznie jak somersby. Chyba będę musiala sobie takie jeszcze kupic hehe ;-) I wytrwalam az do 2 w nocy, wiec jestem z siebie dumna. :tak: A dzis spalismy do 13 i wlasnie śniadanko sobie zjedliśmy. I wiecie co jest dziwne? Ani razu w nocy nie wstawalam! Pierwszy raz od bardzo dlugiego czasu przespalam tak dlugo! :-D

Milego dnia wam zycze!!! :-D

No to tez witam w Nowym Roku :)

Mysmy wstali przed 12 dzisiaj :) Michelle padla kolo 24:40, chlopaki o 1 a my siedzielismy prawie do 3 na sofie i ogladalismy Harrego Pottera bo wlasnie lecial w tv :D
Na sylwka nic nie szykowalam ;) zdjedlismy na obiado-kolacje indyka :) pozniej gralismy w gry, ukladalismy puzzle itd przed 24 wyszlismy przed dom... Podeszli wszyscy sasiedzi i w sumie u nad przed domem puszczalismy fajerwerki :) troche sprzatania jest... Ale ja nie ruszam tego :tak:
Mala byla zachwycona sztucznymi ogniami :) ubralam cieplo i posadzilam w wozku :) nawet nie plakala a tego sie balam :) w tamtym roku miala zaledwie miesiac na sylwka i raczej nic nie pamieta bo przy cycu spala :tak: :D

Moj wlasnie wyjechal do pracy... Wroci jutro lub w piatek :) wiec laba mi sie skonczyla. Ale jestem sama tylko z Michelle wiec dam rade.

Zaraz ja klade do spania i obczaje sklepy internetowe. Dzis 1stycznia wiec jeszcze wieksze wyprzedaze :) a musze sie z ubranek zaopatrzyc jeszcze w rajtuzki i skarpetki :tak: rajtuzki mam tylko 2 chyba a skarpetek z 5par.

Moje skurcze juz ok ;) nadal sa ale slabiutkie :tak: wczoraj nawet sie ladnie ubralam na wieczor :) szpilki na 2min do zdjecia tylko byly :D

Kurcze po tym indyku lece na qpe co chwile... Juz 3 razy dzis. Michelle walnela jedna a porzadna po obudzeniu ze az z pampersa wyplynela... Wszystko przez suszone sliwki :tak:

Moj przyniosl ze strychu wszystkie ubranka dla malego... Jestem przerazona!!! Nie wiedzialam ze az tyle tego mam naskladanego tam :D wieczorem przegladne jak mala zasnie :tak:

Dziewczyny kiedy rozbieracie choinki?

Dzień dobry Drogie koleżanki ;* :-)

Jak tam samopoczucie i humorki po sylwestrze, jak się bawiłyście, długo dotrwałyście? My posiedzieliśmy do 3, znajomi się zwinęli i po chwili poszliśmy w kimę. Skakaliśmy między Polsatem, a Tvn-em, podjedliśmy, choć chyba ja najwięcej zjadłam ze wszystkich (ale w sumie to nie jest do dla mnie nowość) :-DNajpierw poszliśmy strzelać fajerwerki o 21, potem o 23, żeby o północy już z balkonu oglądać i wiecie co...widoki był oszałamiające! :tak:Nie był to profesjonalny pokaz tylko ludzie z bloków wychodzili i strzelali, ale było co oglądać - jak nigdy! Nam też wszystkie fajerwerki wyszły fajnie, nie było niewypałów no i jaka zabawa i radość po wystrzeleniu każdej :-)
Nie wiem o co chodzi, ale takie fale gorąca miałam od rana, kręciło mi się w głowie, a tego posta chyba z godzinę pisałam, bo odkładałam laptopa, kładłam się, znowu siadałam na łóżku i próbowałam pisać…brzuch nie boli, tylko kręciło mi się w głowie, fale gorąca jakby uderzały czy któraś z Was też tak kiedykolwiek miała? Może to od „przedawkowania” tych szampanów bezalkoholowych? Ta, szampanów, napojów bezalkoholowych dla dzieci…bo czwartą butelkę kończę od wczoraj, właśnie dopijam...przecież nic innego nie mogłoby się przyczynić raczej do uderzeń gorąca…! A i jeszcze jedna nie przyjemna sprawa...ZGAAAAGA WRÓCIŁA WCZORAJ! :no: Zwalczyłam ją jedną szklanką coli i poszła sobie od razu, ale miałam nadzieję, że mam to już za sobą :confused:

Mamusia synka – dzięki za info, to ja pytałam kto wypłaca becikowe czyli ZUS nie ma wglądu do tego czy je dostaliśmy, no nie? Dzięki za przepis na sałatkę, zrobiłam taką: puszka kukurydzy, puszka groszku, ser pokrojony w kosteczkę, szynka pokrojona w kosteczkę, papryka konserwowa pokrojona w kosteczkę i majonez – przepycha, zajadałam się od wczoraj do dziś, aż micha się skończyła. Tą co Ty dałaś przepis już sobie go wydrukowałam i zrobię ją w najbliższym czasie, bo coś mnie złapało na te sałatki :tak:Ta Twoja teściowa to naprawdę wariatka jakaś, jak można na swoje wnuki mówić, że są głupie?! Ehh…a Zuzia to bardzo ładne imię :tak:

Kamaa – dziękuję za komplement, może rzeczywiście z wagą coś nie tak…mam nadzieję, zobaczę u ginki, bo ja wagi swojej nie mam, ważyłam się na skupie złomu jak jechałam sprzedać stare książki :-DCo do dziwnych imion to mam kolegę, który ma na imię Eligiusz, kolejny Edwin, jest jeden na osiedlu co ma na imię Erwin i u mojego w robocie jest Remigiusz – przekaż bratowej, że to dopiero dziwne imiona i Leoś to przy tym pikuś, poza tym, że to ładne imię i na pewno nie jest dziwne! :tak:

Kainkas – jak robisz tą sałatkę ze słonecznikiem, uchyl rąbka tajemnicy i zdradź swój przepis :-)

Jagna – aj to i może Ty zdradziłabyś przepis na tą sałatkę ze szpinakiem…? :zawstydzona/y:

Josek – dziękuję bardzo za komplement i wiem które to żelki, bardzo je lubię, no i są nie drogie. Dzięki za przepis na sałatki, na pewno je wykorzystam, a najbardziej podoba mi się połączenie ananasa z czosnkiem, w zyciu czegoś takiego nie jadłam :happy2:

Ewa – jak tam zdrówko? ;-)

Małpa – co to raclette? :szok:

[FONT=&quot] Aneta – wymiary pościeli, którą kupiłam to 120x90. Dobrze, że u koleżanki wszystko w porządku, a córeczka jaka maleńka… Nieźle Ci się brzusio obniżył, niezła różnica! :szok: Jak znajdziesz w jakimś sklepie fajne promocje to wyślij linka, ja też zaraz zacznę wertowanie neta, a tak będzie łatwiej :tak: Ja choinkę rozebrałam parę dni temu, ale to dlatego, że ją dostaliśmy od znajomego i brzydka była :baffled:[/FONT]
Secreto – jak ja mówię niektórym, że myślę o imieniu Grzesio to większość na to „eeee, takie starodawne, brzydkie, może (i tu propozycje padają)”, więc powtarzam grzecznie, że nie wiem na jakie się zdecydujemy i nie dziwię się Twojej reakcji... :tak:

Koreczek – na rozstępy używam Bio Oil. Pojawiły mi się czerwone kreski i od razu poleciałam po Bio Oil, bo czytałam na styczniówkach, że laska ich używała na czerwone i pojaśniały…to samo stało się z moimi, aż w szoku byłam! :-) Fakt, że dopiero po tygodniu pojaśniały, ale i tak uważam, że lepiej takie niż czerwone. W tym momencie nie mam ani jednego czerwonego paska, wszystkie srebrne, a Bio Oil używam jak sobie przypomnę (nie 2x dziennie jak zalecają, bo zapominam), więc uznaję go za CUD. Co do nacisku na spojenie to normalne, ja też tak mam i już przywykłam, nie ma się czym martwić, a koty na pewno nie weszłyby jakbym tego nie chciała, musisz też swoje zasady wprowadzić, albo po prostu poszukać czegoś innego, bo nie wróżę dobremu jak tak dalej będzie :no:

Nikusia – ucztę wyszykowałam i połowę sama zjadłam, ta moja koleżanka co jest już w 15 tc nie jadła tyle co ja, a ja co chwila mieliłam buzią, hahaha, więc ta uczta była tak naprawdę dla mnie, mojego, bo też podjadł i męża mojej koleżanki, co 7 udek z kurczaka zjadł, a ona niewiele, ale mdłości ma i wymioty to w sumie się nie dziwię :baffled: I nie zazdroszczę :dry:

Marcia – gratki 30 tc.!

Munius dam znac:tak:
poki co obczailam nowosci na h&m :-) jakie slicznosci
hmprod (2).jpghmprod (3).jpg
mimo ze mam juz full ubranek na 50-68 to i tak kupilam te body na 56 :sorry2: wersje chlopieca :zawstydzona/y::tak: tylko 30zl :cool2:

Załączniki

• hmprod (2).jpg
    hmprod (2).jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 42
  • hmprod (3).jpg
    hmprod (3).jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Aneta u nas jest zwyczaj ze choinke się rozbiera po # Króli, czyli po 6 styczniu i ja tak rozbiorę :-)

Byłam się przespać 2 godzinki :-) jakaś zamulona jestem.............

Do góry