reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Farfalla - a widzisz...bo co innego gdyby nikt z Twoich współpracowników nie wiedział...
Ale ja w swojej pracy tak jak napisałam powiedziałam bo ja nie widzę inaczej...Zresztą skoro piszesz, że zawsze była w porządku to może w tej sytuacji doceni własnie Twoją lojalnośc. &&&& KCIUKI aby okazała się po prostu ...człowiekiem.

Była szefowa, ale tylko na chwilę. Przyniosła umowę na kolejny rok. Podpisałam, ale nic nie powiedziałam o ciąży. Nie było jak powiedzieć. Jeśli będzie taka możliwość to powiem szefowej jutro. Nie wiem czy mogę być spokojna. Okaże się. :)

Była szefowa, ale tylko na chwilę. Przyniosła umowę na kolejny rok. Podpisałam, ale nic nie powiedziałam o ciąży. Nie było jak powiedzieć. Jeśli będzie taka możliwość to powiem szefowej jutro. Nie wiem czy mogę być spokojna. Okaże się. :)
Radzę by na taką rozmowę zabrać ze sobą zaświadczenie lekarskie o ciąży- bo tylko przedlożenie tego dokumentu chroni nas przed zwolnieniem/rozwiązaniem umowy itp. Samo powiedzenie o ciąży raczej nic nie znaczy... Niestety w takich czasach żyjemy,że trzeba się zabezpieczać na każdą okoliczność. Przynajmniej tak jest w mojej firmie.

Farfalla - No dobrze ale podpisałaś i ewentualnie przy okazji powiedz szefowej, że chciałaś jej powiedziec ale nie było sposobności. Swoją drogą Mrowka ma rację teraz to już lepiej iśc z zaświadczeniem.

Kurcze no ale skoro szefowa powiedziała, że jej przedłuży to w czym problem? Niech jej przedłuży a ona za jakiś miesiąc pójdzie i powie, że jest w ciąży... Ja np kiedy byłam w 1 ciąży miałam dokłądnie tak samo tyle, że ja byłam bardzo taka mh... no chciałam byc w porządku i od razu powiedziałam, że jestem w ciąży. No i do dnia porodu mi przedłużyli...
Ja w pierwszej ciąży, poinformowałam pracodawcę, pod koniec maja, a w lipcu dostałam umowę na stałe. I jak ja dostałam to po tygodniu poszłam na L4, moja personalna mnie wygoniła;-) Później macierzyński , wróciłam i poszłam na wychowawczy:-D
Mamusia synka poleż troszkę, odpocznij

Farfalla, trzymam kciuki, żeby szefowa okazała się do końca fajna :)

A my po wizycie u lekarza z Nuśką. Jakiś wirus para-różyczkowy. Tzn. różyczka to nie jest, ale wysypka bardzo podobna.

Mam nie panikować, nie przyspieszać wizyty u gin., ale jak pójdę, to poinformować, że był taki wirus w domu.

Planowaliśmy wyjazd na weekend do rodziny, a tam dwie kobiety w ciąży. Więc nie jedziemy :/

hej moje Słoneczka! ktoś się stęsknił?
czytałam Was, ale już nie będę wyciągać zaległych tematów, więc wciągnę się do rozmowy teraz ;-)
jeszcze tylko doczytam Was z dzisiaj, podczytam założone nowe wątki, uzupełnię tabelki i będę na bieżąco.

reklama
Witam.
My dopiero sciagnelismy do domku .... leje caly dzien i przez ta pogode jestem strasznie senna.
Juz mi sie okropnie teskni zamaluchami wiec maz z synem wymyslaja ciagle jakies atrakcje zeby mnie zajac.

Do góry