reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jagna ja w ciąży z Radkiem od dnia testów wiedziałam że to chłopak, na pierwszym usg się potwierdziło.
Teraz nie mam w tym kiedunku jakichś myśli.. chyba zostawie to losowi ;) mąż by chciał synka drugiego ale jestesmy zgodni że obojętnie kto byle zdrowy ;)

właśnie się dowiedziałam że kuzyna żona też w ciąży 4tydzień :) znów posypią się dzieciaczki w rodzinie ;)

Ja mam takie dziwne przeczucie nic poza tym. Mi tez obojętne jaka płeć, byle zdrowe:-D
U nas Celi ma 3 kuzynów, różnica wieku ogromna z dwoma, bo mają 23 i 17 lat, a 3 kuzyn ma 9 miesięcy to też nie nadaje się do zabawy:-( Coś u nas nie ma szczęścia do dzieci, co prawda kuzynka ma dzieci mniej więcej w jej wieku, ale mieszka 200km od nas:-(

reklama
u nas Krolina ma w pierwszej linii (od mojej sis) kuzyna starszego o 3 tygodnie:D
od strony męża z kolei jest 5 letni chłopczyk i drugi maluszek który ma 1,5 miesiąca
ja chyba bym chciała drugą księżniczkę żeby takie rodzyneczki były w rodzinie ale najważniejsze żeby bylo zdrowe, moj m chyba chcialby chlopca do parki racezj

Farfalla szefowa ma przecież obowiązek Ci przedłużyć umowę z racji ciąży. Jesteś w okresie chronionym a jak nie to idź do sądu i sprawę masz z miejsca wygraną bez zbędnego gadania.
No wyboru imienia u nas chyba nic nie przebije. Mój synek ostatnio chciał pogilać dzidzię no to mu dałam brzuch, potem się pyta jak się dzidzia nazywa-mówię mu że jeszcze nie ma imienia i jak on by chciał daćć na imię, żeby się nazywała.... a on mi na to mówi że AZOR!!!! uśmiałam się że ho ho i mu tłumaczę że pieskowi można tak dać na imię a nie dziecku a on mi na to że chce azor:)
komu nie powiemy to mamy ubaw:)

Millie chyba nie masz racji z ta umowa o pracę, pracodawca musi przedłuzyc jesli pracownica ukonczyla 3 miesiac ciazy a jak nie ukonczyla to nic nie musi :-(

no jak to nie-ciąża to ciąża niezależnie od jej wielkości. no przecież nie mogą jej zwolnić.... nie słyszałam nigdy o ograniczeniach typu 3 miesiąc czy którykolwiek tydzień....

hej
jakos nie potrafie sie wbic w rozmowe.
Od piatku zyje jutrzejsza wizyta u gin, mam nadzieje ze wkoncu bedzie widac bobasa i co najwazniejsze uslysze serduszko.
hmmmm mam przeczucie ze bedzie wszystko dobrze ale ogromny strach mnie opuszcza.....
Chciala bym juz miec to za soba, te czekanie najgorsze, czlowiek ma milion mysli na minute.
No nic, zajrze do was jutro po wizycie ktora jest dopiero przed 18sta.
No chyba ze wezme sie w garsc i jeszcze wieczorem do was wpadne

ale oni jej nie chca zwolnic tylko umowa sie kończy bo ma na okres probny.................... i moga umowy nie przedłużyc................

Mamusia synka, Millie ma rację, już od kilku lat polskie prawo pracy jest w tej kwestii za kobietami. Na szczęcie. U eMka jakiś czas temu była redukcja etatów i zwolnili jedną z dziewczyn. Za kilka tygodni przyszła i przedstawiła dokument, iż w dniu wypowiedzenia była w 7 tc i musieli jej zwolnienie anulować. Oczywiście już nie przychodziła do pracy tylko poszła na L4, urodziła, macierzyński, urlop wypoczynkowy, a teraz 3 miesiąć leczy się u ortopedy.
Z tym Azorem to dopiero wymyślił :-D

Ada u mnie jutro też usg, więc wiem co czujesz. Potrzymam &&&&&&&&&&&&&

reklama
Kruszka czy to mozliwe ze teraz sie odezwały te moj bol w krzyzach? bo jestem w ciazy? zapracoana nie jestem. Nieiem co by moglo pomoc: masc rozgrzewajaca czy raczej kostki lodu,albo moze dobry masaz...tylko maz zabardzo do tego masażu leniwy.

Farfalla ja tez tak mysle,raczej masz okres ochronny

Do góry