reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Megi za późno na pessar tu może pomóc duża dawka magnezu i leżenie kłodą .. kiedyś to pewnie jeszcze fenoterol... ja mam w domu jedno opakowanie..

Aneta serio połóż się i leż bo my tu zawału dostaniemy:no:

Aneta trzymaj się tam i mocno zaciskaj nogi! Mały jeszcze troche pewnie posiedzi jak będziesz odpoczywała! &&&

Lece na wizyte, mam nadzieje że już dziś złych wieści nie będzie.

&& za dzisiejsze wizyty!
Wpadne do was wieczorem

mamusia synka co do lactulosum jeszcze to na jednym opakowaniu miałam napisane żeby normalnie po łyżce 2x dziennie a na innym 1 łyżka 1x dziennie rozrobione z wodą. Ale jak u ciebie nie pisze żeby rozrobić to nie trzeba. Tez się obawiałam że mnie po tym przeczyści, ale nic z tych rzeczy, łagodnie działa. I gin mówił żeby brać przez tydzień a potem tydzień przerwy i znowu.

Aneta daj spokój z praniem itp. leż i odpoczywaj może się wyciszy. Kurde, stresa mam za ciebie większego chyba niż ty:szok:

Anetko nie wiem co to za lekarz kt uważa że poród w tak wczesnym tyg to nic nie bedzie się działo.. czasem rodzą się w 35 i są pod respiratorami bo jeszcze nie potrafią dobrze oddychać.. dlaczego na płucka zastrzyków nie dali? dla mnie to jakieś wariactwo..

Młoda mama to jest Norwegia... oni tam całkowicie inaczej podchodzą do takich sytuacji... też czasem nie rozumiem ich standardów, ale widocznie tak jest... u nas to Aneta by leżała na patologii na podtrzymaniu ciąży i tyle..

Aneta, lez nic więcej! No oddychać możesz...i do toalety, nawet niech twój nosi ci jedzenie do łóżka. Zaciskaj nogi. Musi mały siedzieć w brzuchu jeszcze ile się tylko da.

Ale teraz stresa złapałam, bo mam termin na początku marca, jak Aneta a ona że już tak blisko, ją się zaczynam bać coraz bardziej :szok:

Byłam na zakupach, kupiłam chusteczki z plastikowym opakowaniem, wkładki na cycore hehe pokłady, materac, dwa przescieradla, pościel, dwa smoczki, krem przeciw odparzeniom i chyba tyle. No i termometr, płatki nawilzane spirytusem i woda do przemywania oczek.

Koreczek spirytus do przemywania oczek?

No dziewczyny racja tutaj jest inne podejscie. No bo w sumie nic zlego sie nie dzieje :) jak beda silniejsze skurcze it to wtedy do szpitala i jesli mnie zostawia to dostane wszystkie potrzebne zastrzyki itd.

reklama
Do góry