reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusiu, Agnis ma racje nie użalasz się.
Moja mama zawsze kupuje to samo mi i synowej. No może ja lepsze słodycze dostałam w tym roku;-) Ale mój mąż i brat dostali po koszuli, my zestawy cieni. Sprawiedliwie jest:-)
Te orzechy w czekoladzie dostałam, pychota:-D
2_36531_Mieszanka_orzechow_341.jpg

Lecę się ubierać, dam znać po wizycie

reklama
Witam się i ja poświątecznie!

Igem koniecznie daj znać co u Was? Pojechałaś do szpitala w końcu?
mamusiu synka czytam i czytam o tej teściowej i włos się jeży :szok: nie do pomyślenia takie babsko- nie dziwie się, że nie chcesz do niej jeździć. Ale Ty jesteś fair, nie zabraniasz Julkowi, czy mężowi jej odwiedzać a ona... Pogadaj z mężem, na spokojnie, powiedz co czujesz bo to nie żadne Twoje fanaberie. Chyba każda z nas tak by się poczuła i nie chodzi przecież o żaden głupi prezent ale o sam gest, myślenie o drugiej osobie... Pogadaj z mężem, bo jak dla mnie to troszkę też jego wina, choć nie osądzam. Powinien się bardziej za Tobą wstawić! Moja teściowa mówi, że traktuje mnie jak córkę, której zresztą nie ma a zawsze chciała. Chociaż to taka zimna kobieta brrr. Ale jej siostra kiedyś powiedziała i to przy mnie, że jak to można synową/zięcia traktować jak swoje dziecko jak to przecież jest całkiem OBCA osoba :eek: więc ludzie różne podejście mają...

muniuś bo chyba Ty pytałaś o talerze- ja mam z ikei i bardzo je lubię, polecam. Są niedrogie i można sobie dobrać kolory jakie się chce. Ja mam teraz turkusowe i zielone :)

jagna zdrówka dla Celinki!

Marcia- jak wizyta, co słychać u Krystianka?

masiosia a Ty teraz sobie odpoczywaj i się relaksuj. Nie musisz gotować, sprzątać, uczyć się, czy pracować. Wykorzystaj ten czas do niedzieli!

A ja się cieszę, że już po Świętach... Niby miło, sympatycznie, o dziwo przewspaniała atmosfera była całe Święta, wspaniałe prezenty ale normalnie zmęczona jestem... Tym jedzeniem, siedzeniem przy stole. Wieczorem tylko z brzuszka taka bańka się robiła :eek: Jednak trzeba w dzień troszkę poleżakować :-D
A dziś się spotykam z koleżankami, jedna w ciąży, druga z dwójką dzieciaczków przyjedzie. I znowu się będziemy obżerać ehhh. Ale przy plotach to co innego! ;-)Lecę na śniadanko.

Jestem po wizycie i tak:

Krystian wazy 1339 g czyli przez 4 tyg przybral pomad pol kilo:-)
co do klucia powiedzial ze to wiezadla i nic sie nie da na to poradzic,
co do spinania sie brzucha w tym okresie ciazy w ciagu dnia mozemy miec nawet do 10 skurczy
co do szyjki to nie badal bo powiedzial ze nie ma sensu grzebac i to ze szyjka sie skraca to jest normalne bo im wyzsza ciaza tym szyjka nizsza i jezeli nie mam regularnych skurczy to sie nie przejmowac
co do ruchow bo znowu pytalam chcialam sprawdzic czy powie to samo co ginka to potwierdzil ze jak w ciagu dnia poczujemy min 10 ruchow nie wazne czy lekkie kopniaki czy mocne czy rozpychanie jaka kolwiek aktywnosc to jest ok i dal mi karte ruchow plodu wg cardiff i polega to ja tym ze od 9 rano zaczyna sie obserwacje i w karcie zaznacza sie kwadracik przy godzinie kiedy sie poczuje 10 ruch dziecka .
Krystian jest idelanie rozwojem do wieku ciazy , nastepna wizyta 24 stycznia i dokladniejsze usg.

jagna trzymam kciuki za wizyte&&&&&

mamusia synka przykro mi z powodu tesciowej:-( To jest chora milosc.....

Marcia dziekuje za relacje z wiyzty. To i ja jestem spokojniejsza bo wkoncu my ten sam etap ciąży praktycznie.:tak:

Edit:

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do ginki.
Powiedziałam jej że w Wigilie i 1 dzień swiat było ze mna kiepsko ale już wczoraj i dziś jest dużo lepiej.
Ze nawet liczba skurczy się zmniejszyla, mały kopie regularnie a uczucie "tampona" już praktycznie zniknęło.
A i jeszcze wspomniałam ze nie mogłam zrobić tej nieszczęsnej kupy i jak zrobiłam pod koniec 1 dnia swiat to zaczelo puszczac....

Wiec powiedziała ze mam nadal odpoczywać, lezec w miare możliwości. Ze możliwe ze to uczucie tez było od odbytnicy. Poza tym ona od dziś do niedzieli dyzuruje w szpitalu wiec jakby mnie cos niepokoilo mam przyjechać od razu do niej na oddział a nie na IP.

I ze wyjątkowo przyjmie mnie w sylwestra, przyjedzie specjlanie do swojego prywatnego gabinetu żeby zbadac jakąs kobietke i ze tez mam przyjść. Wiec super bo jak się nic nie będzie dzialo to i tak kontrola przesunela się na 31 grudnia. Zrobie tez usg dla uspokojenia. Uffff... :tak:

Ostatnia edycja:
Agnis prosze bardzo :-)
ja do gina mowie " a szyjki nie bedziemy sprawdzac bo wie pan mam kilka kolezanek w ciazy i maja jakies przeboje z szyjka ze sie skraca i takie tam ......a on wlasnie ze to normalne i nie ma co sie sugerowac kolezankami bo kazda z nas jest inna i kazda ciaza jest inna a ja do niego ze wie pan jak to jest jak sie baby spotkaja to zaczynaja gadac i sie porownywac :-) . Juz nie wspomnialam ze tych kolezanek mam ponad 30 :tak:

a ten filmik odyseja zycia super musze obejrzec wszystkie odcinki

U mnie 31tydz :) 70dni do konca :)

My wlasnie wstalysmy z Michelle, moj od 6 w pracy ale niedlugo wraca i ma wolne az do 1stycznia :)
Przyjezdza z synami i zostaja u nas na sylwka. Jeszcze polowa prezentow pod choinka czeka, wszystko dla nich wiec bedziemy otwierac.
A jutro pijedziemy chyba do dziadkow mojego w odwiedziny :)

Marcia gratuluje wizyty.

Agnis prosze bardzo :-)
ja do gina mowie " a szyjki nie bedziemy sprawdzac bo wie pan mam kilka kolezanek w ciazy i maja jakies przeboje z szyjka ze sie skraca i takie tam ......a on wlasnie ze to normalne i nie ma co sie sugerowac kolezankami bo kazda z nas jest inna i kazda ciaza jest inna a ja do niego ze wie pan jak to jest jak sie baby spotkaja to zaczynaja gadac i sie porownywac :-) . Juz nie wspomnialam ze tych kolezanek mam ponad 30 :tak:

a ten filmik odyseja zycia super musze obejrzec wszystkie odcinki

Bueheheh :-D ale ja mam tak samo, mówię gince o koleżankach z forum:-D mój mąż to już do Was przyzwyczajony, nieraz mu nawet czytam co nieco żeby on tez był spokojny. No np. przeczytałam mu Twój post z wizyty ii tez chodzi spokojniejszy. On mi wręcz kazał dzwonic do ginki.
Dobrze ze pracuje w szkole to jest praktycznie caly czas ze mna bo do pracy wraca dopiero 2 stycznia:tak:

Aneta gratki pelnych 30 tygodni, fajnie ze już Ci leci 31 :tak:

Witam się poświątecznie :)

właśnie czekam na siostre bo ma wpaść do mnie z córcią na kawke :) małe się pobawią a my się musimy zgadać co do sylwestra :)

właśnie zrobiłam pranko bo się trochę nazbierało.... :) Olka pomagała mi wieszać :)

ja po świętach + 2KG .... czyli łącznie 7kg..... :(

potem muszę nadrobić forumowe zaległości :) paaa miłego dnia!!!

reklama
i ja się witam po świętach:-) powiem Wam, że jestem zmęczona tym siedzeniem przy stole...;-) a w Wigilię to tak źle się czułam wieczorem, w ciągu godziny kilka skurczy, brzuch robił się twardy jak kamień, tak się zmartwiłam:-( ale wzięłam magnez, nospę i do łóżka i na szczęście pierwszego dnia świąt już było dużo lepiej. Ale staram się odpoczywać:-)

Agnis cieszę się, że już lepiej się czujesz i mam nadzieję, że te bóle już się szybko nie pojawią :tak:

Marcia gratuluję wizyty, super że wszystko w porządku! oby tak dalej:-)

mamusia synka strasznie wredna ta Twoja teściowa:wściekła/y: musisz porozmawiać z mężem, powiedzieć, że takie zachowania sprawiają Ci przykrość i on też powinien jakoś chociaż delikatnie ze swoją mamą porozmawiać. ehh w każdej rodzinie czasem coś bywa nie tak:-(

Aneta ale Ci fajnie, że już 31 tydzień:happy2:

Ja mam wizytę 7.01 ale usg 14.01 dopiero, więc muszę jeszcze trochę czasu wytrzymać. Mam nadzieję, że będzie dobrze, musi być!:-)

Miłego dnia dziewczyny!

PS. Czy któraś z Was ma pod ręką listę aptecznych rzeczy które będą potrzebne? Wiem, że gdzieś te listy były wklejane, ale teraz ich nie znajdę:sorry2: a przed nami dopiero zamawianie, chyba z tej apteki gemini zamówimy:-)

Do góry