reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mój co do drugiego imienia nie protestował bo wie że bardzo kochałam tate i bardzo mi go brakuje i chciałabym żeby synuś miał drugie imie po nim :) a i dobrze się złożyło bo mój tesc też Jerzy hihi :)

reklama
Nikusia trzymaj się tam biedaku z tym zębem :* jutro leć znowu do dentysty, jak pisałaś bo nie ma sensu się męczyć. A ja, że tak powiem dołączam do Ciebie... Może nie tak spektakularnie ale od piątku też boli mnie ząb :/ zerknęłam w lusterko i w siódemce pod plombą dziura wyłazi :/ mam nadzieję, że moja dentystka jutro się zlituje, bo ona choć prywatnie to ponad miesięczne terminy ma!! A innemu się nie dam ;-)

Kurczę tak piszecie o tym serniczku- chyba i ja się skuszę!! A od paru dni w ogóle nie jem słodyczy. Wrzucę Wam mój ulubiony serniczek Idealny sernik z białą czekoladą przepis | Kotlet.tv

A my w sobotę zrobiliśmy rajd po marketach i tak padłam, że dopiero dziś odzyskałam siły. Nigdy więcej :no: kupowaliśmy prezenty, parę dzidziusiowych rzeczy, rolety do pokoju Małego, plus z rana załatwianie spraw urzędowo- bankowych. Nie dla mnie już takie wojaże! Jak wróciliśmy to już się z łóżka nie podniosłam, a jeszcze ten ząb! Resztę prezentów domówiłam w necie i już jestem spokojna- świąteczna gorączka opanowana ;-)już mam też listę potraw do upichcenia, zostanie tylko pokupować składniki.
A dziś mężul zamontował rolety i wysprzątał pokoik- zostały tylko dekoracje :-)
Jutro wybieram się w końcu na tą glukozę, bo przeziębienie trochę przeszło. Więc trzymajcie kciuki! Zabieram ze sobą mamę bo mam tendencję do mdlenia po zwykłych pobraniach więc ciekawe co będzie jutro...

alesia w mojej bliskiej rodzinie urodziła się niedawno Rozalka- jest śliczna. W przyszłym tygodniu właśnie wybieramy się do niej w odwiedziny.

Ostatnia edycja:
Mnie tez serniki nie wychodza :zawstydzona/y::sorry2: zawsze jakies oklapniete i gumowe :confused:

moj tatko pojechal dzis po 18 wroci w piatek w nocy lub w sobote :-( i znow sie bede nudzic...

89 dni do porodu.... :baffled: to wydaje sie tak malo :szok:

Witajcie kurcze nie wiem co jest ale wylacza mi die forum na kom.... pisalam I sir wylaczyl. Dlatego czasem wole pare wiadomoaci napisac niz jedna bo bojr sie ze uciekna....
Z tego co pamietam...
To spoznione urodzinowe zycsenia dla Franka...duzo zdrowka I usmiechow
Ewa86 ja tez tak mam jak Wy z Moniqa tzn ja nawet jakby na plazy bylo 40 st musze byc przykryta.....

Anetka uwazaj na wojaeze..... jeszcze 3 miesiace musiny dociagnac !!!!

Koreczek przepraszam ale nie rozumjem czemu Ty jestes od kupowania fajek dla mamy?! Szwagierka sie nie przejmuj.... povadaj z nia na trzezwo o co jej dokladnie chodzi..... bo skoro ziuga to o cos chodzi na pewno.... a jesli moge Ci cos doradzic..... w empiku jest ksiazka "koniec wspoluzaleznienia" mysle, ze duzoby Ci dalo jakbys przeczytala I duzo by Ci uswiadomila I podniosla na duchu... mi kiedys b pomogla ... polecam.... I 3mam kciuki za Ciebie.....

Mamusia synka super ze sie dobrze czuhesz ze caly dzien Ci tak przelevial, moze teraz juz bedzie tylko tak???!! Na pewno!!!##

Nikusia bidulko lacze sie z Toba w bolu.... ja w Iwszym trym mialam zapalenie dziasel I dostalam antybiotyk ktory ponoc nie wplywal na plod... dentysta mi powedzial ze wieksze szkody moze zrobic to zakarzenie niz sam antybiotyk.... ja mysle ze na tym etapie ciazy mozesz cos dostac bo kucze szkoda zebys sie tak meczyla.... ja mysle ze mozesz spokojnie co 4 h zazywac apap bo nysle sobie ze wiecej Twoj bol wplywa niekorzystnie na Kruszynke niz jakbys wziela tabsa.... ale to mojr zdanie wiec pewnie sie myle ....

I teraz mam problen bo zapomjkalam.....
Ooo
Secreto polecam staniki do karminia z canpol w smyku kupowalam za 30zl ale ja bym jescze poxzekala.... szkoda ze wczesniej nie wiedzialam ze bede w ciazy bo dostalam staniki bawelbiane ktore kobiety nosza po operacjach poprostu rewelacja jssli chodzi o noszenie tak w domu czy teraz w ciazy..... moglam ich miec mase ale podziekowalam I wyladowaly w smietniku...a tak to bym Was obdarowala.... nowisuienkie w opakowaniach...ale duze byly zanim zszzlam w ciaze.......

Katrine mam nadzieje, ze zabek przestanie dokuczac... zazdroszcze nie jedzenia slodyxzy.... ja sobie powiedziam , ze do wtorku bo ostatni egzamin a pozniej dopiero na weekand moge, ale bede probowala cos upiec a ze nic nie umiem to bede liczyla na Wasza pomoc..... ja nienawidze rajdu po sklepach a moj m tym bardziej nie jestem typowa kobieta.

Alesia ja mam na zajeciach pania Roze I ma 63 lata I sobie wynyslila szkole na emeryturze podziwiam ja, jest goralka z klasa kobieta.... piekna I wszystko na plus ;) musze dodawac wiadomosci co chwile bo m dzwoni I boje sie, ze straca sie, a ze niedziela to w rsstauracji 2 baby showery I ruch wiec co chwile po niego dzwonia co chwile sie rozlacza I oddzwania ... :/

Japis a barxzo boki depilator??? Musze tez poczytac ten blog co Ty kto wie... heheh.... chociaz moj m.... mowi no jakos Cie przy wypirkach nie widze heheh....

Korexzek ja tez uwielbiam swieczki co chwile kupuje jakies... zwlaszcza reraz przed swietami.... ale pdo19 tyg nic nie moglam wachac.... dzieki ciazy zaoszczedzilam na perfumach hehehrh....

Monisia mam nadzieje ze szybko oddzwonka do Twojego m a jak nie.... to znaczy ze znajdzie lepsza prace ;)

Mrowka tak jak pisza girls zjwdz cos slodkiego, albo b slonego albo napij sie pepsi to pomaga... moze sie baby odwrocilo I stad mniej czujezz a moze poprosth ma takie spanie przez pogode?!

Japis gartukuje mijen 100 dniowki ;) mam nadzieje ze spaxerek sie udal....

Kurde powinnam sie uczyc caly wieczor I caly dIen a ja nic tylko albo Was podczytuje albo jem.... 3egzamjny przeee mna... staram sie nie stresowac co sie mialam nauczyc to sie nauxzylam.... mam oceny na franicy A I B z tym ze ocrna. Ztego egzaminu to 20% calej oce y wiec I tak pewnie wszystko spadnie na b bo ponov ciezko jest zdac te egzaminy na 90 kilka %...bo kazdy trwa 90 minut I jwst duzo tego....

W piatek bylam na 3d 4d I co..... zawozilam Julka najpierw do polskiej szkoly potem do targetu po monopol empire dla Julka od mikolaja...jak jechalam to plakac mi sie chcialo bo Kruszynka tak kopala..... jwstem na usg a Ona spi.... 4p min ja budzilisny szturchalismy a kna nic spala sobie jak nigdy bo tak to tylko kopie od rana do wieczoda I w nocy az pytalam doktor czy tl normlane ze tak ja xzuje..... zlosnica mala doslownie.... rekami w pewnym mkmencie machala jakby chciala powiedzidc zostawcie mnke w spokojh nie widzicie ze spie?! Mamy ok 35 zdjec I filmik... 120 zaplacilisny szkoda tylko, ze nie wspopracowlaa z nami heheh....

A Julek ske mnie zapytal jak to sie stalo ze masz Lene w brzusKu..... heh zabawnie....
Dobra powtorzyc najwyzszy czas.... oczywiscie nie na wszystko odpislaam za co przepraszam..

No i nadrobiłam weekendowe wpisy ale czy wszystkim się uda odpisać ?? :)
ewa - spóźnione życzenia dla Franka, zaszalałaś w kuchni z tymi ciastami i obiadami nieźle :)
koreczek - super wieści z wizyty ale uważaj z ciśnieniem i nie daj się prowokować rodzince !!!
carri - mieszkam w Ostródzie a gdzie Ty masz swoją rodzinkę??
masiosia - a z czego Ty masz te egzaminy? oczywiście &&&&& zaciśnięte :)
nikusia - współczuję ogromnie bólu, trzymaj się kochana , któraś z Was napisała , że zęby leczone kanałowo mogą się w ciąży odezwać i aż się boję bo ja tez mam taki .... Aż umówię się na wizytę w tym tygodniu, żeby sprawdzić wszystko
agnis - super , że Mikołajki w szkole się udały, a chęci u męża bardzo się liczą - pamiętaj
monisia - &&& za szybki odzew z firmy, do której rekrutował Twój mąż !!!A Ty bierz się za pisanie pracy póki masz jeszcze jako tako siłę bo potem będzie coraz ciężej
aneta - też już bym chciała mieć rzeczy na święta kupione , wiem ile z tym roboty i latania - zazdroszczę bo jeden problem z głowy
ozila - ja też jeszcze z tych nieprzygotowanych - czekam do stycznia po szale świątecznych przygotowań będę działać
mloda mamo - choinkę trzymam tak długo aż igły zaczynają strasznie opadać a trochę o trwa , zdrówka życzę :)
kamaa - paczkomaty jak napisały dziewczyny są świetne, a na święta faktycznie dużo firm do paczkomatów nie dolicza kosztów przesyłki

U nas weekend minął szybko. W sobotę byliśmy w kinie - ja z córką na Krainie lodu w 3d - świetna bajka i świetne efekty w 3d , mąż buszował po sklepach - już dawno nie był ;) Potem poszliśmy razem zjeść obiadek i wspólnie po sklepach jeszcze polataliśmy. Kupiłam sobie bluzkę z C&A na święta i sweterek ( nie ciążowe ale większe ) i stanik sportowy. Mój m znalazł świetną promocję na odzież narciarską - kupił kurtkę i spodnie dostał gratis. Nasza panna powiedziała, że w tym roku nie chce takiego kombinezonu całego - bo ma problem w toalecie , że musi go ściągać cały no i taki jest dla dzieci i chcieliśmy jej kupić spodnie ( kurtkę narciarę kupiliśmy już w zeszłym roku) ale nie było na nią rozmiaru spodni odpowiedniego :( Do domu wróciliśmy późno... Ja byłam padnięta a moi grali jeszcze w scrabble. A dzisiaj było rozstrzygnięcie konkursu na bombkę. Kobietka wyczytuje 30 wyróżnień a tu nic, ja na męża on na mnie no i niespodzianka, bo zajęła 2 miejsce :) Dumna poszła po dyplom i mikołaja czekoladowego i dostała 2 książeczki i piórnik - w domu oczywiście reorganizacja w piórnikach była :) Organizatorka generalnie mówiła , że konkurs robią po to , żeby nie zapomnieć o tradycji robienia bombek jak kiedyś z papieru i wspólnie rodzinnie - co też w bombkach było widać :)
Ostatnio mam tak, że chodzę spać właśnie w takich godzinach - czytam książki jak w pierwszej ciąży do 1-2 w nocy - ale dzisiaj dzięki temu mogłam was doczytać i odpisać.

Susi podziwiam za odpisanie na wszystko ;) ja zasypiam ok 10 ale nie raz obudze sie o polnocy I wydaje mi sie, ze to juz rano..pozniej laze po domu.... czytam zwierciadlo I pani.... mam zaleglosi w kilku nr wiec doczytam od srody ... musze sie w koncu wybrac na polnoc do jakiejs polakiej kaiegarni ale sama nie trafie a te tyg prsed swietami mozemy cos zarobic, bo sa Christmas party w restauracji I duzo wynosow do downtown... plus taki, ze jest robota ale minus, ze m musi byc w pracy... I pilnowac wszystkiego....
Susi ja chfe tu przewaluowac mojego mgr I zeby to zrobic musze zrobiv klasy mowienia pisania czytania I gramatyki ... poziom akademicki.... teraz mam egzaminy koncowe.... I tu nin stop aprawdzaja Twoja wiedze dlatego non stop pisalam o testach itp.... oczywiscie pouczylam sie 40 min naprawde mam zmeczenie materialu..... coz spokojnie.... bylismy z Julkiem 2 razy odsniezac bo pada..... mam nadzieje, ze za godzine m wroci do domu, ze drogi wyczyscili.... ja mam tyle planow na ten miesiac wolnego ale mam tez slomiany zapal....heh.... niestety nienodpoczne za bardzo bo teraz to ja conajmniej 3 razy w tyg bede zawozic Julka do szkoly, dzieki temu m bedzie jezdzil na 7 na treningi w pon sr I piat I bedzie popoludnia jam gonpraca nie zatrzyma z nami.... tyle, ze ja w jedna steone 30 min jade I nie chodzi juz o ten czas, ale moje auto duzo pali I cholerka nie mamy jak tego poukladac....:/
Glowa mnie zaczyna pekac.....

Załączniki

• 1386555704893.jpg
    1386555704893.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Niestey na zdjeciu nie hkazalo jak moi sasiedzi ubrali dom....tzn zeobili choinke z domu..... jak zapala wszustko to u nas w sypialni swieci sie jakby byl dzien hehe.... zycze Wam milego dnia....a poki co spokojnej nocy.... tygodnia bez nerwow I zlych niespodzianek.....
Zdrowka dla chorowitkow I pozamykanych szyjek;) zero skurczow..... jeszcze 2 dni I bede z Wami non stop.... ;)

Do góry