reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dobry wieczór Kochane marcóweczki! :* :-D

Próbuję Was doczytać, bo z 15 stron mam, ale póki co napiszę co u mnie.
Mam pytanie do Was to na wstępie...
Dziewczynki, opłaca się kupić trymer do bikini? Nigdy nie używałam i tak się zastanawiam…jak tak to jaka firma? :zawstydzona/y:

W poniedziałek idę na glukozę i biorę chłopa ze sobą – zobaczymy co to z tego będzie. Uwielbiam, kocham i noszę na rekach słodycze, więc jak wyjdzie coś nie tak, to dopiero będzie przede mną wyrzeczenie! :wściekła/y:

Do tego pościel mi przyszła, ale się cieszę…coraz bliżej do skomplementowania całej wyprawki, ale w tym miesiącu limit na wydawanie się skończył, bo meble do kuchni i cały ten remont trochę nas wykosztował :confused:

Jutro zaczyna mi się 25 tydzień ciąży…kiedy to zleciało! :szok: Gres już się błyszczy na podłodze w kuchni, szafki górne skręcone, teraz za dolne się wzięliśmy. Jeszcze tylko poszpachlować, pomalować ściany (wybrałam taki bardzo delikatny kolor kremowo oliwkowy), zawiesić szafeczki, zamontować blat, kupić zlew, piekarnik, zmywarkę, okap, zamontować płytę i będzie gotowa! Kuchnia moich marzeń! :tak:Powiem Wam szczerze, że są martwiłam się paroma dniami bez kuchenki, ale są plusy…taką miałam ochotę na pizzę – drugi dzień pod rząd zamawiamy, to samo z kebabem...troszkę mi jednak tego brakowało. Wczoraj zamówiłam płytę gazową Amica, taką: Amica PGX 6610 sklep NEO24.PL PGX6610 cena mam nadzieję, że się sprawdzi. Ma to takie zabezpieczenie przeciwodpływowe gazu, jak dziecko podejdzie i przekręci gałkę to gaz nie ulatnia się tak samo jakby zalał się palnik czy wiatr przygasiłby ogień.

Co do zachcianek ciążowych…jakie macie, bo ja mam takie dziwne…np. na herbaty! :szok: Zrobiłam sobie aż dwie naraz, a i tak pewnie będę za godzinę znowu piła :-p Mały coś mało mi się dzisiaj ruszał, pojadłam słodkiego i po 15 minutach bach kopie jak szalony, a tak się martwiłam :-D

Zastanawiamy się nad imieniem Grzesio…Grzegorz, Grzesiu, Grzesiek...hmm, ciężki wybór.

Na Mikołajki mojemu kupiłam te szklanki bujające się Sagaform, nie pamiętam, która z Was mi to podpowiedziała, ale baaaardzo dziękuję, bo zadowolony siedzi właśnie i pije sobie w nich Jacka Daniellsa (oczywiście musiałam kupić, bo co to za frajda dostać puste szklanki) z colą i lodem. Ja dostałam za to takie głośniki z obudową drewnianą, ale trafił nieziemsko, bo dziś właśnie kupiłam głośniki, no i pod sklepem jak po mnie przyjechał mu opowiedziałam, że kupiłam, to powiedział żebym zwróciła, bo ma dla mnie prezent. Takie fajne, z dobrym basem na wypasie, a ostatnio stękałam, że głośniki bardzo by się przydały, bo od kąpieli po sprzątanie robię to z muzyką z laptopa i ostatnie mi się popsuły, więc długo byłam bez.

Póki co rzuciłam okiem na posta wyżej, Ewcia sto lat dla Synusia Franusia (chciałam tak nazwać mojego szkraba w brzuszku, ale Zbyszek nie chce kategorycznie i odpada)…żeby dobrze rósł, zdrowo rósł i był szczęśliwy! :tak:

A to kuchnia przed rewolucją i w trakcie
Zobacz załącznik 598058Zobacz załącznik 598059
Nawet zahaczyłam o kawałek przedpokoju. Te płytki...cudo no cudo! :-D

* edit: aż głupio nie pochwalić się, że kuchnia to robota mojego Zbyszka i spora część mojej :tak:
To zabezpieczenie wypływu gazu jest super, ale długo odpala się palnik, bo to zabezpieczenie to właściwie czujnik temperatury i musi się rozgrzać. Ale u nas kilka razy się przydał raz młoda odkręciła, a raz mi coś wykipiało i się nie skapnęłam
Kuchnia zaczyna wyglądać świetnie:-D
.
Dzięki Dziewczyny za rady.
Tak pomyślałam o tym śpiworku, bo ja np.nie znoszę spać odkryta. Pościel nawet latem jest u mnie obowiązkowa...
Przynajmniej jak zasypiam ;-)
Oj ja tez wiecznie pod kołdrą, a moi wiecznie na kołdrze;-)
Nikusia &&&&&&&&&& za wytrzymanie do jutra

Nie wiem która wrzuciła linka do tego sernika, ale ma MEGA BUZIAKI:-D:-D:-D Zrobił furorę, moja mam chce przepis, bo smakuje jak jej a 1/3 jaj idzie:-) Aż się upomniała że chce na jutro do kawy i na biegu pakowałam. W ogóle się jakoś zakręciłam i kurczaka dopiero dziś po 9 wyjęłam, na biegu rozmrażałam, ale wyszedł przepyszny, rozpływała się. Piekłam w całości w "mojej" przyprawie. Miłego wieczoru żeczę:-D

reklama
Ten sernik jest boski. Ja dałam łyżeczkę olejku cytrynowego i kilka kropli pomarańczowego, wyszedł pyszny. A i czekoladę użyłam Goplany Alpejską, mniami:-D:-D

Nastka nie ma mozliwosci zeby nie wyszedl chocbys nigdy nie piekla plackow nigdy wczesniej :-)

Ja czekolade podwojna zrobilam, ale twarda wyszla, na nastepny raz kupie gotowa polewe, no i dalam waniliowy olejek, bo uwielbiam wanilie :-D

Po tesco tylko chodze i swieczki zapachowe wacham, plyny do plukania, perfumy i mydla :szok: wczesniej tak nie mialam. Terazz to tez i zapach farby, benzyny lubie, ale od stoiska z proszkami uciekam, bo dusze sie doslownie

Wachanie swiec zapachowych, moj nowy fetysz :-D

Znowu mnie głowa boli....:-(

muniuś
ja mam trymer do bikini przy depilatorze braun xpressive - to są osobne nakładki i jestem zadowolona, chociaż ostatnio oglądałam braun FG1100 jest bardziej precyzyjny i może się skuszę (albo Gwiazdora skuszę;)), bo nie jest drogi.
Mój synuś będzie miał na imię Grzegorz - mówimy już tak do niego od 13 tygodnia ciąży:tak:.
Szybko wam z kuchnią poszło - koniecznie pochwal się efektem końcowym!
Nikusia trzymaj się bidulko, współczuje:-(
Agnis chyba ty pisałaś o opłatku, a ja bym zapomniała na śmierć w tym roku - trzeba za tydzień iść do kościołka:tak:.
Mrówkaa dobrze że córa się poruszyła:tak:. Ja mojego synka tez czasami prawie w ogóle nie czuje, a czasem to mam wrażenie że w ogóle nie śpi:szok:

Mmmm sernik......
Ja też mistrzem wypieków nigdy nie byłam póki nie trafiłam na blog moje wypieki i się zaczęło:tak:. Tzn. do mistrza to mi jeszcze daleko, ale lubie piec.
Moim hitem wśród serników jest sernik marmurkowy (z bloga powyżej), ciut drogi bo z mlekiem skondensowanym i mascarpone, ale lepszego nie jadłam w życiu.

A ja nie piekę serników bo mi zawsze oklapną i są takie "naleśnikowate" :-)

Koreczek mój Kurczak uwielbia zapach benzyny zawsze na stacji benzynowej rozkoszuje się zapachem :szok: ale cos mi się majaczy ze jak byłam mała to tez podobał mi się ten zapach......

Wiecie, ze ja się super czuje, głowa mnie nie boli nic a nic ale ja jestem dziwoląg i jak innych boli głowa to mnie nie......

Dziś mój Kurczak mowi: mamo uwielbiam Cie bo jesteś taka......mądra hihihihi

Hej wieczorem !
Ech mój męzuś juz w drodze i za granicą. Pusto tak bez niego :(

Nikusia trzymaj sie ! Mnie złapała ząbek w 8 tyg ciązy miałam z nim problemy juz przed ciąża wielokrotnie go leczyłam wiec ,że to dolna szóstka to zdecydowałam sie na wyrwanie ale ból był okropny bo był juz tez zaropiały. No ale narazie mam świety spokój.

Co do imienia unas tez chyba powoli sie klaruje bo sa dwa Michał albo Szymon. My drugie imie tez dajemy w przypadku synka będzie to Mieczysław po dziadziusiach. Córa tez ma imie mojej mamy Jadwiga.

Co do imienia to ja się zastanawiam czy na drugie nie dać po tacie, czyli byłoby Leon Jerzy... ale mój mąż już do leona coś się przekonać nie chce...a boje sie zaproponować mu imienia po tacie...

reklama
dziewczyny, a gdzie jest przepis na ten sernik, na wątku kulinarnym? może też bym się skusiła, chociaż mamy w domu mnóstwo słodkiego, bo wczoraj robiłam ciasteczka owsiane, a przedwczoraj kruche z powidłami śliwkowymi
kamaa, proponuj, co ci zależy, najwyżej, powie że nie.
My ostatnio jeszcze myślimy nad Rozalką, ale zobaczymy

Ostatnia edycja:
Do góry