reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Co do ochraniacza to ja chyba nie będę mieć w ogóle. Te na całe szczebelki mają swoje plusy, ale z drugiej strony - zasłaniają dziecko. Jak nie ma ochraniacza, to wystarczy oko otworzyć, jeśli łóżeczko jest blisko, i już widać, co się dzieje w środku :)
Uderzenia w szczebelki się nie boję - nie ma tam takich odległości, żeby uderzyć się z impetem ;P A nóżki czy rączki wystające na zewnątrz - żaden problem :) To się znowu nie zdarza aż tak często, no i zawsze można dziecko poprawić. Zresztą jak śpi i mu wygodnie, to po co ruszać ;)

mam swoją firmę.. i musiałam płacić wysoki ZUS przez 3 miesiące, żeby mieć dość sporo płatne chorobowe a potem macierzyńskie.
i trzeci raz płaciłam w listopadzie, oraz od 4 listopada jestem na L4.
i okazuje się ,ze podobno nie wypłaca mi teraz chorobowego tylko w styczniu, dlaczego? i jak to mozliwe.. jak wszystko było płacone tak jak powinno.. i księgowa też mówiła co innego.
i w styczniu mi wypłacą za dwa miesiące? ;/ listopad i grudzien?;/

Wiem, że na umowie o pracę pierwszy miesiąc zwolnienia płaci jeszcze pracodawca, a dopiero potem zus. I to "z dołu". Ale przy samozatrudnieniu to nie mam pojęcia.

Kobietki też macie takie napady głodu?

Ja właśnie nie mam :/
Od urodzin (miałam 11 listopada) leży mi paczka ferrero rocher i miałam dziś plan wsunąć co najmniej połowę, ale po dwóch kulkach wymiękłam :/

Ale bigos to bym zjadła :)

mi lekarka inaczej tłumaczyła- że w ciązy organizm jest wystawiony na ekstremalne sytuacje i wtedy ujawniają się różne choroby które bez ciąży by się nie ujawniły teraz ale na przyklad poxniej- ja po porodzie jeszcze przez jakiś czas mierzyłam cukier, wypytywali czy ktoś w rodzinie ma cukrzycę. Lekarka mówiła, żeby uważać z ta cukrzycą ponieważ może się ona pokazać w starszym wieku. o proszę: Cukrzyca ciążowa | dolegliwosci-profilaktyka | uroda

aneta -sowy super

a ja kupiłam wózek chicco enjoy trio:) za 400 zł 3w1 chociaż tyle bedziemy mieć i jeszcze super czapkę dla małego: taką korzuższkową pilotkę- i teraz na koncie pusto wiec koniec z zakupami- czekam na talony z pracy

mamusiu- super że kanapa będzie,...odpoczywaj

pizza się piecze wiec do poxniej

A ja dzisiaj malo co zjadlam, chyba... 3 banany, dwie mandarynki, 3 kiwi, zapiekanke, mueslli z mlekiem i dwa ciastka.

Nogi mi juz do du...y uciekaja, mojemu dzisiaj zechcialo sie plackow po wegiersku, od 14 molestuje ten gulasz, bo wiadomo zeby mieso miekkie bylo, dopiero koncze :szok: jak ja nie lubie robic gulaszow, bo dusic, dusic i dusic trzeba godzinami ta wieprzowine... a jeszcze scinki kotu chcialam rzucic, to kotka nie wytrzymals i rzucila mi sie i podrapala, su...a :crazy: !

I krwotoki z nosa, az w glowie mi sie kreci...

Koreczek te krwotoki to wykończyć potrafią... Ja dziś też się męczyłam...
Rzeczywiście dużo to nie zjadłaś... jak ja bym chciała na tym przeczyć i nie paść z głodu ;-)

Ewa86 ja tam mogę za Ciebie zjeść to ferrero rocher :-D

Kainkas niedrogo ten wózek :-) My jeszcze nie kupiliśmy... Nawet nie wiem jak się za to zabrać... ale widziałam temat wózkowy na forum to poczytam...

Jagna25 fajne te body. Niebieskie bym kupiła najchętniej... Tylko czemu te koszty wysyłki takie przesadnie drogie :confused:

Sowy to już widzę wszędzie...
SOWYPASTELROZ.jpg
Świetne są...

Załączniki

• SOWYPASTELROZ.jpg
    SOWYPASTELROZ.jpg
    92,6 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Moniqaa, malo to ja jadlam za granica jak pracowalam. Przez 5 dni zjadlam garsc orzeszkow i hektolitry coli. Oczywiscie poczatki ciazy, a ja nie mialam czasu zeby zjesc, bo jak wracalam na mieszkanie to wolalam sie wykapac i isc spac. 4 godziny snu i zas praca, masakra jakas. Ciesze sie ze zrezygnowalam, cos mnie tknelo, popchalo do tego. Jakbym miala tak pracowac do wrzesnia, to zle by sie to skonczylo... a tak to jestem moze i gruba bo waze juz 86 kg, ale jestem zdrowa i dziecko zdrowe, a odchudzac sie bede po porodzie.

koreczek, ja sie nie zamierzam odchudzać, ale myslac o tej diecie to sądzę, że i tak sporo schudnę. Szczególnie jak mi diabetolog walnie "tylko" 2000-2500kcal dziennie. Wcześniej spożywałam jakies 3000-4000 kcal(przed ciaza)

Nieznajoma na samozatrudnieniu tak jest, płacą później ale wyrównają :-) potem już będą placic regularnie za tyle dni zwolnienia ile jest w miesiącu :-)

Nasze mebelki przywieźli :-) leżę sobie na nowej kanapce :-)

Słuchajcie dziś miałąm brzuch głaz :-( masakra, tak mnie bolał, ze nospe forte wzięłam i leżałam nie ruszając palcem ze strachu .....

Moniqa
ja nie mam napadów głodu :-) w tamtej ciąży miałam normalnie jadłam po 5-6 kanapek bo jak nie to myślałam, ze rozpiepsze wszystko z głodu :-( skończyło się +18kg.....

reklama
mamusia to teraz się możesz wylegiwać :-D, a brzuch to może od latania po mieście cię bolał? I wiesz co pocieszające jest to, że jak na 18+ w poprzedniej ciąży figurę przed tą ciążą miałaś rewelacyjną (no teraz też, tylko brzuszek ładny).
Ja dobiłam już do 60 kg:szok:, czyli 10+, a jeszcze trzy i pół miesiąca:cool:.

Do góry