reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzień Dobry :-)

Dziewczyny tak doczytałam... i wygląda na to, że apteczkę też mam już pełną i zabezpieczoną :tak:

Marcia -
dobre chociaż już kilka lat temu to czytałam ;-) uśmiałam się wtedy...i &&&&&&&&&&& ZA WIZYTĘ!!!!

Ewa - co do wałków to nie wiem czy któraś ogląda master szefa, tam używają Fiskarsa sprzętu i mnie on się nieziemsko podoba :tak:

Z ubranek to chyba będę najbardziej potrzebowała śpiochów i body po 2 komplety na rozmiar i styka :)

reklama
Koreczek - moje najwcześniejsze wspomnienie jest z wieku 2 lata i 9 miesięcy. Generalnie przyjmuje się, że najwcześniejsze wspomnienia dziecka są związane z silnymi emocjami, więc jeśli pamiętasz konkretne emocjonalne sytuacje, to pewnie nie jest to twoja wyobraźnia.

Ewa - odnośnie wałka, chyba w realu upolowałam wałek drewniany z jednego kawałka drewna, ale z wyprofilowanymi pięknie rączkami. Chyba nie ma szans, żeby się popsuł :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a ja mam pytanie do tych z Was, które mają wykształcenie/ doświadczenie medyczne, może będziecie umiały mi pomóc. Organizujemy w rodzinie paczkę dla rodzinki z chorym dzieckiem, potrzebują inhalatora i ssaka do odsysania wydzielin z górnych dróg oddechowych, znalazłam coś takiego:
Inhalator nebulizator Omron NE-C802, 2 maseczki, 3 lata gwarancji, wysyłka w 24h - hurtmedyczny.pl

Ssak medyczny do odsysania New Aspiret + wysyłka w 24h - hurtmedyczny.pl

ale kompletnie się na tym nie znamy, i tylko szukałam po nazwach, wolałabym się upewnić, że to jest to, o co chodzi?

Mamatek - najlepiej zapytajcie bezpośrednio rodzinę dziecka, czego potrzebują. Często jest tak, że przy określonych schorzeniach ważne są parametry sprzętu. I tak, dla generalnie zdrowego dziecka ten nebulizator jest w porządku, ale jeżeli dziecko jest chore np na mukowiscydozę, to już może się okazać niewłaściwy/za słaby/ za mocny/ za duże krople/ za małe itd. Jeżeli rodzice nie mają konkretnych wymagań, to wtedy na pewno może być.

mamatek zgadzam się z małpą w zoo i tak samo odnośnie ssaka też zależy czy to ma być odsysanie z buzi, czy rurki tracheostomijnej... ale wydają się być ok ssak ma regulację ciśnienia, filtry

Jestem juz po wizycie...... Krystianek wazy 768 g byl glownka do dolu i jak to doktorek powiedzial nosem w lozysku i jest ksiazkowo ten sam wiek ciazy z om i usg. Co do glukozy powiedzial zeby wyeliminowac slodycze i uwazac.

Secreto u mnie z ta glukoza to tak jak u ciebie i ja tez z glukometrem siedzialam i okazalo sie ze podwyzszone a z wynikow labu mieszcze sie z w gornej granicy normy bo u mnie bylo 138 po 2h

ozila taka komoda kompielowa jest bardzo fajna i tez bede cos takiego kupowac..

no to teraz sprawdzam moją pamięć i odpisuję - z gory p[rzepraszam jak o kimś zapomniałam ale się normalnie nie da przy was
megi pegi - mialam ci powiedziec wczoraj ale skleroza ciążowa no i ciągle biegałaś za Tadzikiem :p pięknie napisałas o tych językach miłości; czy Tadziu tez tak marudzil w dalszej podrozy czy pozniej mu pzreszlo?zmeczony bidus byl juz
krysina- dla mnie lekarz tylko z tą płcią przegiął a tak to jezlei wszytskjo jest ok a ty nie masz zadnych pytan to co on ma gadac?konkrety najwazniejsze sa a nie pogaduszki co innego jezlei lekarz nie odpowiada na towje pytania; ja chodzilam w 1 ciazy prywatnie i tez mi nikt nie tlumaczyl wszytskiego ale jak sie sptalam to odpowiedz mialam i w necie czytalam; ja mialam w krk gina na nfz co wizyta badanie gin i usg, zawsze mowil ze w normie i tyle jak zapytalam o cos to odpowiadal; jezlei zle sie u niego czujesz zawsze mozesz poszukac kogos innego; a co do tego ze w Pl jest zle zgadzam sie z dziewcyznami - narzekanie nic nie da trzeba dzialac i dawac z siebie wszystko
koreczek - zycie cie nie oszczedzalo a jestes takim dobrym czlowiekem, wyroslas na ludzi, teraz Ty i mala najwazniejsze jestescie; a może zwróc się do MOPs-u o pomoc/poradę psychologa dla mamy? nie wiem jaki masz "status" mieszkaniowy pisalas że czegoś poszukacie na wynajem - moze Tobie albo Twojej mamie przysluguje mieszkanie komunalne?wiadomo ze sie dlugo czeka ale warto sie tym zainteresowac i zlozyc odpowiednie wnioski/papiery;
malpawzoo - co do listy apteczkowej to przeciwbolowo/goraczkowo paracetamol to polecasz w czopkach czy syropie? ja bym jeszcze maść majerankową dokupiła
ktos tu robil aplikacje chyba mi sie zdaje; a z jakiej dziedziny prawa bo to ogrom? ja cos tam wiem ale nie wiem czy akurat z tej dzialki
co do kolek - to te wsyztskie leki któe wypisałyście to tzrzeba naogól przezd kazdym karmieniem stosowac co jest uciazliwe dosc - ja polecam baaaardzo wodę koperkową (Gripe Water) podaje się doraźnie po paru minutach dziecko pruka i po problemie! u nas wczesniej nic nie pomagalo a to reweeelka!
magnez - aspargin albo asparaginian extra polecam na skurcze
Ozila - oj bardzo ciężko Ci musialo być ale mozna na to sojrzec tez od innej strony: mialas/masz 2 osoby z ktorymi dzileilas/isz zycie i kochasz no i wspanialego syna a drugie dzieciatko w drodze! dzielna kobieta jestes!
marcia - znam i niezmiennie gęba się cieszy jak się to czyta :p
secreto - te ketony pewnie od tego mi tez kiedys wyszly na przyjeciu do spzitala a z nerow caly dzien nie jadlam
aneta - jak paczka przyjdzie to schowaj i bedzie na za rok (za wyjatkiem sukieneczek); do 8 to raczej musi byc chirurg stomatolog - wspolczuje ja z zebami problemow nigdy nie mialam a 8 nie mialam, nie mam i nie bede miala ot taki prezent dziedziczny po mamie
ewula - ja tez ostatnio zamowilam z tesco - super sprawa! a zamawialas moze wedliny/mięso/owoce/warzywa/pieczywo?ja takich produktów się bałam jakoś bo lubie sama wybrac co ladniejsze
połóg - najwieksze nasilenie krwawienia jest w momencie karmienia wiec ja zawsze po karmieniu robilam so0bie 'toaletke" CO BY SIE CZUC KOMFORTOWO
ewa - super bedzie ta twoja kuchnia az sie nie moge doczekac fotek gotowej! a no i bardzo ubolewam że nie moglam sie z Wami spotkac az mi slinka ciekla na mysl jakie kulinarne cuda przygotowalas;-)
nastka - gratki obrony!no to na nastepnym spotakniu obowiazkowo musiszz byc!
munius - pytalas o quinny zapp - wczoraj bylam u kolezanki co ma 4mies syna i wlasnie starsznie sobie na gondole narzekala i mowila ze juz dawno w niej nie jezdzi tylko zmienila na spacerowke

dzieci są fajne tak niewiele im do szczęścia potzreba! na wczorajsze spotkanie BB jechałam z małą tramwajem i ona na kazdym przystanku piszczala ze szczescia jak tramwaj sie zatrymywal i ruszal (przystankow mialysmy prawie 15:-D) az wszyscy ludzie na nas sie ogladali i jakos tez im paszcze od razu sie usmiechaly:-)

edit. no i oczywiscie gratulacje udanych wizyt, kciouki za kolejne i zdrówka dla podziebionych

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry