reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nie braci tak meczyc z ta sytuacja,starszy brat z zona mieszka w Holandii i na styczen beda mieli dziecko, wiec nie chce go obciazac, drugi brat tez mieszka za granica tez ma tych wydatkow sporo i zmartwien. Dzisiaj prawdopodobnie moj wraca i bede z nim rozmawiac. Jest miejsce u jego wujkow, ale to nienormalni sa ludzie, znaczy sie w pewnym znaczeniu. Dwaj bracia, jak sie napija to awantury sobie urzadzaja, wiec nie :no: w weekend bedziemy szukac mieszkania do wynajecia przynajmniej. Tylko nie wiem jak to z tymi oplatami i ile to bedzie miesiecznie wynosic. Damy rade jakos :-) za granica bylo mi dobrze... moj szedl do pracy, a ja szlam w gory, na plaze, na spacery, chcialabym zamieszkac tam na stale. Zero sniegu itp, mam tam bardzo mile wspomnienia i tesknie za ta wyspa:-) taki luzik tam byl, calkiwm inna kultura spoleczenstwa. Palmy, kaktusy, piasek ach no raj, a jak dziecko sieuodzi i podrosnie to pokaze jej gdzie byla poczeta:-D jedyne co mnie tam denerwowalo, to woda morska w moich oczach, pieklo jak diabli :-D

Tez macie takie miejsca na ziemi, do ktorych chcialybyscie wrocic?

reklama
Koreczek nie chcesz denerwować braci, a sama to możesz się denerwować. Oni tez powinni wiedzieć co się dzieje, to co że jeden spodziewa się dziecka, Ty też nosisz pod sercem swój skarb, któremu szkodzisz.
A nie możesz wyjechać ze swoim i mieszkać za granicą???

Ale ja tu spamuje :-D

Jagna, mnie tez to moje dzieciatko maltretuje i to dziwnie wysoko, chyba na ukos lezy... nozkami mnie kopie na dole po prawej stronie i to czasem nisko, czasem kopa czuje jakby w szyjce :-D i po jelitach dostaje kopa. A raczkami bije mnie po lewej strony prosto w moj zoladek, czeli pecherz i zoladek jest ciagle katowany:-D a ostatnio zastanawialam sie nad jej ulozeniem :cool:

jesteś u mnie mała ma czkawkę taką, że poważnie słychać na zewnątrz:-D akurat ciałko ma całkiem po lewej stronie ..koło jajnika wepchnięta bo tam mi podskakuje wszystko.. do tego kopie mnie po dole i to boleśnie..

Malpawzoo, to dobre pytanie. Otoz po przyjezdzie do Polski pierwsze co zobaczylam to zarosniete podworko. Dalwj gdzies tam w trawach w cieniu lezal moj haski, oczywiscie miala go czesac, bo byly upaly a futro zimowe mu zalegalo. Dalej drzewo lezalo nieposkladane, taka kupa rozwalonego drzewa. W domu pelno wszystkiego na wierzchu, detergenty obok lodowki, naczynieumyte ale na suszarce, pelno misiow na meblach, kurz na meblach itp. Nie radzila sobie najlepiej bedac sama. Ja pierwsze co zrobilam, to zajelam sie psem, caly worek na smieci futra bylo. Moj kosil trawe i drzewo skladal a ja ogarnialam w domu i jakos wyszlo sie z tego zametu.

Jagna, ogolnie dobrze by bylo zeby moj mial tam prace, a teraz pracuje w polsce i na razie szukamy gdzies pracy poza Pl jak dostanie prace to jedziemy od razu

Mlodamama, z ta czkawka haha w nocy sie budze, alysze cos, no czkawke slysze, myslalam ze kot mi do pokoju wlazl :-D ale nie, i tak slucham, a to moje dziecie czkawke mialo haha az aie zdziwilam ze to na zenatrz slychac :szok:

reklama
Ok pytanie z innej beczki.

Łapią mnie skurcze w łydce i biodrze, dziś w nocy na śmierć wystraszyłam męża tak wrzasnelam z bolu:baffled:
I teraz tak kupiłam Zdrowvit Magnez Chelat Max...ale on jest z wit B6 i się boje go brac bo czytałam ze można przedawkować wit B6.
Czytalam ze dzienne zapotrzebowanie kobiet w ciąży na wit B6 to 100 - i tyle jest wmojej podstawowej tabletce Falvit mama..wiec jak przyjmę jeszcze ten magnez to będzie tej witaminy więcej.
Może lepiej do swietego spokoju isc po magnez bez tej witaminy?
Jak myślicie?

Do góry