reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Malutka juz spi wiec zerkam do was i tez znikam pod kolderke
Malpawzoo sliczne mebelki

Mamusia synka moze czas na zastrzyki , dla synusia

Kamaa oby dwie naklejki sa fajne ale ta zyrafa wydaje sie ladniejsza, ma lepsze kolory :)

Jagna slyszalam tez ze antybiotyk + mleko to niezbyt dobre rozwiązanie

Czarnyloczek gratulacje z udanej wizyty a przede wszystkim z tego jak dzidzia rosnie :)

Marcia30 co za rysuneczki :))

Nic zmykam leczyc się dalej:cool:

Faktycznie Anety nie było dawno, Mroowki tez nie....mam nadzieje ze z nimi wszystko ok ....

reklama
Może dziewczyny potrzebowały poleżeć w łóżku pod kocem i nosa nie wychylać - też mam nadzieję, że wszystko w porządku z nimi i tylko jakieś lekkie przesilenie jesienne je dopadło.

U nas dzień dzisiaj leniwie minął. Córkę do szkoły zaprowadziłam a sama byłam u kosmetyczki nóżki sobie zrobić. Obiad z wczoraj - tylko deser robiłam- lody truskawkowe ( córka uwielbia) - nie wiem czy któraś z Was używa Thermomixu?? Super urządzenie :) Wszystko można z nim zrobić :)

mamusia synka - ciesz się , że masz takich sąsiadów, my mamy jednych takich co się nie kłaniamy jak nas kiedyś obrazili. Twoi zawsze mogą być pomocni jak będziecie w potrzebie.
secreto - lawenda super kolor, zawsze różem zdążysz przełamać jak będziesz miała taką potrzebę ;) My tak jak jedna z Was ( nie pamiętam która) mamy pokój córki na zielono pomalowany i dywanik ma kolorowy w pokoju. Stronkę z sówkami sobie zapisałam - jak pokazałam córce te wszystkie wzory to stwierdziłyśmy , że musimy płeć znać tak na 100% i wtedy będziemy wybierać. Córka ma fazę na sówki właśnie - bo sowa to mądra głowa i piórnik, tornister, worek szkolny , chusta wszystko w sowy ;)
ewa86 - a może jako prezent kosmetyczny wizyta u kosmetyczki (bon do kosmetyczki) -np. jakaś maseczka w granicy cenowej jaką podałaś??
jaspis - przez ostatnie 2 dni podobno była pełnia więc może stąd te problemy ze spaniem ??
monika 2412 - a może jakaś fototapeta pod to szkło ?? U mojego brata w kuchni tak jest zrobione i super to wygląda:)
ozila - a jaki masz ciśnieniomierz?? Ja jestem pod opieką nefrologa i na ostatniej wizycie robiliśmy porównanie z jego ( naramiennego) i mojego (nadgarstkowego) i niestety w nadgarstkowych występują przekłamania.
monisia - gratuluję wyraźniejszych ruchów. Pomysł z naklejkami super!! Ja mam w mieszkaniu coś z tego typu naklejek :
Naklejki na ścianę, ścienne, naklejka, ścienna,200 (3691272571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
w sypialni mamy motyw gałęzi z kwiatami czarno - biały a w dużym pokoju mamy motyw kłosów z motylem w kolorze brązowym. U córki w pokoju jakieś naklejki z Biedronki motyw ptaszków i motylków :)
czarnyloczek - przypomniałaś mi, że muszę kupić mapę świata na ścianę :)
krysina - ja odczuwam ruchy w ciągu dnia rano koło 11-12, koło 15 , 20 i właśnie teraz - ale to od zeszłego tygodnia dopiero wyczuwam częściej niż zwykle wyczuwałam
Spokojnej nocki wszystkim życzę i kciuku za jutrzejsze wizyty trzymam :)

Ewa lodówka Sharp czterodrzwiowa cudo taka kupuje oczywiście najtańszy model ale opinię i żywność się w niej nie psuje i nie wysycha od droższych modeli różni się tylko wysokością czyli minimalnie pojemnością .
LODÓWKA SHARP SJ-F72PC-BE.
Czarnyloczek gratuluję udanej wizyty duży chłopak ;)
Susi zastanawiałam się nad foto tapeta Ale jakoś w tej ciąży ciężko mi się zdecydowac w sobotę dowiem się o ceny to będę decydować.
Muszę położyć malego bo nie chcę spac i marudzi

Dzień dobry!!!!
Huraaaaa wstałam dziś o normalnej porze, a nie o 3, a to dlatego że Grześ szalał w brzuszku do 1 w nocy, ale tak mocno że nie mogłam zasnąć. Ach ten mój synuś.....

krysina ja od niedawna czuje ruchy już regularnie i mogę śmiało stwierdzić, ze największa aktywność mojego maluszka to między 22-23 i około 5-6 rano. W dzień potem około 9, 13. Czasem te pory lekko się zmieniają, jak dziś. Musze jeszcze troszkę poobserwować i będe wiedziała na pewno.
A ty w którym tyg. jesteś?

Suwaczek mi się zablokował :baffled:

Aha i juz postanowiłam kupię tą pościel w suwki i jakąś naklejkę lub obrazek w temacie sówkowym do pokoju synka. Tak mi się te sówki podobają.

Ostatnia edycja:
Czesc

U nas lipa noc bo o 3 Julek znow mial 39 stopni :-( i tańcowałam nad nim z piciu, termometrem i lekami............... i zastanawiam sie czy po 3 dawkach antybiotyku nie powinno byc lepiej..........................chyba zaraz bede dzwonic do przychodni, niech może nasza lekarka go zobaczy......................

zaraz przychodza z wodociagów wymienic nam liczniki ( nie wiem po co) :baffled:
idę zjeść i sie napic poki ich nie ma.....

reklama
mamusiu nie wiem jak u dzieci bo moja julka miała tylko antybiotyk na uszko ale np u mnie puszcza dopiero po pełnych 3ch dniach..

co do naklejek na ścianę... no śliczne są ale.. nie idzie już przemalować tego miejsca.. więc u nas na razie odpadają bo w jednym pokoju gdzie mamy wymienione okna wychodzi wilgoc(właśnie śpimy w salonie od wczoraj bo zaczeło delikatnie wychodzić więc za wczasu działam ) no a w salonie jak przychodzą znajomi z dziećmi to nie trudno o plamki i zadrapania;-)

jak wspomniałam wyżej śpimy w salonie.. musiałam na szybko cały salon ogarnąć bo było pranie do wyprasowania, szafe juz przeglądnęłam i letnie poszły w kufry ubrania no i musiałam wszystko umyć bo ja nie nadaję się do krztyny kurzu.. zaraz kicham, kaszle i czuje się fatalnie.. tak się orobiłam te 2 dni że nie wiem czy dziś wstanę.. jeszcze mi się jakaś gula zrobiła w ..między pośladkami ale to nie hemoroid.. może pryszcz od depilacji.. i nie mogę usiedzieć na tyłku:no: a aftę mam dalej taką, że pół 8 mam na wierzchy bo całą dziurę mi wyjadło świństwo:( myję już zębole dosłownie po każdym jedzeniu, płukam płynami do jamy ustnej i nic!

chyba Was nie doczytam..

Do góry