reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej Wam

Ja dzisiaj tez niewyspana jestem, pies mnie obudził o 1:30 i zasnąć nie mogłam, bo musiałam wyjść na podwórko i się rozbudziłam. Mój kundelek uciekł z podwórka, a jak ucieka, to haski wyje i daje znać, ze nie ma go w domu:confused2::confused2:

Ten mój wózek z pompowanymi kołami, co link dałam na temat wózkowy, to na wszelki wypadek wzięłam sobie numer kontaktowy, ze jak już wózka więcej nie wystawi, to się z nimi skontaktuje, ewentualnie zrobię te 700 km do Wrocławia i osobiście go kupie, ale to dopiero jak M będzie musiał jechać do firmy, bo też jest we Wrocławiu:tak: W ogóle mówiłam bratu ile kosztuje ten wózek, to się zdziwił, ze aż 1000 zł :-D To mu powiedziałam, ze to są te najtańsze, bo takie wypasione wielofunkcyjne to nawet i 4 tys kosztują :-)

I czytałam wczoraj na temat becikowego, bo mnie to zainteresowało bardzo... Miało być 1200 zł jednorazowo dla matek, które: były pod opieką lekarza przynajmniej od 10 tc i tam gdzie na jedną osobę nie przekracza dochód miesięczny bodajże 1990 zł. Jednak te 1200 zł nie przeszło, zredukowali do 1000 zł, a to co zaoszczędzą to podniosą chyba rodzinne, bo lepiej co miesiąc dostawać nieco wyższy zasiłek, niż jednorazowo 200 zł:tak: Tylko szkoda, ze zrobili taki podział na bogatych i biednych... :no:

Wątróbka, tez słyszałam, ze na początku ciąży nie można z nią przesadzać, ale wszystko z umiarem, ja i tak nie lubię wątróbki :-D

Sudocrem, mojego kuzynka, to ciągle go dawała na pupę córki.... Aż do tej pory. Dziecko ma już rok czasu, a jeszcze ani razu nie widziałam, żeby chodziła albo raczkowała, dla porównania wnuk sąsiadki ma 9 msc i już sam stawia 2, 3 kroczki. ale się nie wtrącam:tak:

Mnie już drugi dzień biodro boli:-( Jak przenoszę ciężar na lewą nogę, to taki ból narywany mam z lewej strony biodra... masakra :-( A jutro jeszcze wizyta, jak będzie mnie tak bolało, to nie wiem jak w razie wu wlezę na tą kozę... :confused2:

Z pracą ciężko jest pod koniec roku, jak dla kobiet tak samo dla mężczyzn, my sami mamy taki problem. Dopiero rusza cos w styczniu, jak ktoś już mówił, ewentualnie na budowach, to na wiosnę. I też tak czekamy na ten styczeń :tak:

aaaa, co jeszcze pisac miałam....

Słonica. Zamiast nicku Koreczek, powinnam mieć OŁOWIANKA:-D:-D Padam już na 2 piętrze, sił mi brakuje w nogach, dyszę jak lokomotywa. Pryszcze na twarzy, wygląd słonicy, masakra. Ale radość z chudnięcia zostawiam sobie na później, nie będzie mi się nudzić przynajmniej, bo będzie dziecko i będę się odchudzać, a będzie z czego:-D Zaczynałam z wagą 68 kg, a mam już 82, a wzrost 172 cm, wiec jak któraś mi powie, ze jest gruba, to.... :no: :-D Przynajmniej jak leżę na boku, to kości biodrowe mnie nie gniotą:rofl2:

Trzymam kciuki za wizytki &&&& !

reklama
Ewa z tych produktów co dziewczyny pisały ja osobiście wątroby nie polecam.. Poza ciąża ok a w ciąży lepiej w ogóle albo mało :p

Nie ma strachu. Ja wątróbki i tak nie przełknę ;)

Ewa najlepiej porównac z dwie trzy ekimy remontowe i wybrć tę która najlepiej wam pasuje a nie zawsze jest to najtańsza.

Tak właśnie mamy zamiar zrobić :)

I już nie wiem co pisać. Jakoś mi wena odeszła ;)
Dobrego dnia wszystkim!:)

To ja się teraz zastanawiam czy aby mój ginekolog dobrze pomierzył Pole bo w 22 tyg i 6 dniu miała 655 g i 22 cm długości :| to ja mam giganta w sobie :p teraz to pewnie kilo już ma a ja jestem dosyć drobna więc ciekawe :p a jak się urodzi kolo 4 kg to chyba sama w tych ubrankach 56 będę chodzić;p
Ja dla Celinki kupowałam ubranka na 58-62, bo moja mama nas słoni porodziła i teściowa też słoniątka rodziła,a urodziła się maciupka, dobrze że miałam kilka śpiochów na 52 po kuzynie Celinki:-)
Co do porodu to odmawiam powyżej 3kg;-) A moja mama urodziła naturalnie mnie słonia 4600g:szok::baffled:

Nikusia -GagaP ma rację ja po Karolinie wzielam 7/8 etatu bo dziewczyna ktora mnie zastepowala miala o polowe mniejsza pensje ode mnie, na szczescie tez sfrustrowana moim powrotem i powtorna degradacja odeszla z firmy; mam jakby co wzór pisma tez
Joasia, jagna - gratki parki!
mlodamama - po cesarce? wybierz sie do gina lepiej
secreto - jesli myslisz o drugim to zostaw koniecznie, a jak bedzie chlopiec to sprzedAsz - ja bede pewnie sprzedawac po mojeje Gabrysi bo 3 racezj nie bedzie; Pola ładniej dla mnie brzmi niż Blanka choc tez ladne ale jeszcze to zalezy jak sie z nazwiskiem komponuje; najwazniejsze zeby w szafach duzo ci sie pmiescilo bo cholewcia pozneij zawsze jakos brajkuje miejsca na ron=zne rzeczy :?

odnosnie poprawy morfologi to polecam popping z amarantusa (można dodawac do jogurtów, mleka, ciast, budyniów, lodów itd Amarantus - ziarno dla każdego > Żyj zdrowo
sudocrem - to troche tak jak z antybiotykami niby wiadomo ze nie mozna naduzywac a pediatrzy przepisuja na kazdy kaszelek, wiadomo ze nie zaszkodzi (wyjatek synechia ale na szczescie rzadka) ale czy nie lepiej stosowac cos lagodniejszego i mniej inwazyjnego skoro nie ma potzreby? ja do codzienniej pielegnacji uzywalam linomagu masci a jak cos to sudocrem, jako sudo nie dawal rady (zwlaszcza przy rota) to fiolecik;
wiadomo ze sa rozne szkoły i opinie nie chcialam wywolac "burzy" tylko przestrzec was przed ta paskudna synechia
a wiecie co jest odobno najlepsze na pupe dzidzia i nie tylko? masc z naszeho lożyska! w niektorych szpitalach robia to "na czarno" moja sis taka dostala po porodzie

monisia - to delikatna sprawa i pewnie twoj maz podchodzi do tego ambicjonalnie jak wiekszosc facetow ze to on ma zapewnic rodzinie utrzymanie, teraz ciezki okres do szukania pracy:konvza sie budzety roczne wiec nie ma nowych zatrudnien, pozniej swieta i dopiero po nowym roku cos sie zaczyna dziac; ja zajmuje sie rekrutacja w mojej firmie wiec chetnie sluze rada przy "przerobkach" CV jakby co
megi pegi, aneta - moja wczoraj zjadla 2 nalesniki na kolacje z po 0,5 h jeszcze sie upominala o platki z mlekiem - ja i mąż zjedlismy po 1...
megi pegi - widzisz juz z ta inhalacja troche lepiej - moze wkrotce polubi. dobrze ze Tadzik wychodzi z chorobska, a to jest niestety czasw kiedy nasze maluchy wyjatkowo nas "terroryzuja" i wymagaja naszej uwagi i obecnosci

co do wyprawki szpitalnej kosmetycznej dla nas to polecam bardzo te malutkie wersje kosmetykow podrozne - w rossmanie jest ich pelno, troszke drogo wychodza ale zawsze pzniej mozna uzupelniac a jak sie wezmie duzy szampom, balsam do ciala, zel do higieny intymnej, odzywke do wlosow, krem do rak, lakier do wosow czy co tam kto bierze to sie pol torby tego nazbiera :)
mamusiasynla - ja raz kupilam prezent dla mojego ze strony int i odzyskalam kase po 5 miesiacach i zalozeniu sprawy na policji, ale gosciu wylgal sie z tego i konsekwencji zadnych nie dostal tylko kase nam zwrocil; marchew ma PROwitamine A czyli ta nieszkodliwa i racja z umiarem mozna wszytko!
juszka, jagna - podobno z waga moga mylic sie do 20% a i to zalezy czy dziecku da sie zmierzyc dokladnie glowke - u mnie sie nie dalo bo byla juz w kanale prawie i mowili ze maluszek i nie bedzie pewnie miala 3kg a wazyla prawie 4!jakby nie sn to bym myslala ze dziecko mi podmienili :D no i przeciez oni nie waza tych malcow tylko szacuja na podstawie wymiarow kosci nogi,obwodu brzuszka i glowy wiec kazdy milimetr roznicy w pomiarze to i roznica w wadze wychodzi
ewa - to ja odmawiam powyzej 3850 - raz tyle dalam rade to i drugi dam ale wiecej nie ma mowy!

tez niewyspana dzisiaj; mieszcze sie jeszcze w biodrowki sprzed ciazy bo ciazowki leca mi z tylka
Moj chlopczyk akurat ucioł sobie drzemke i do pomiaru główki super ułożony był. Zreszta w tej chwili ułorzony jest poprzecznie, ale odwrotnie, tzn. lekko okrecony kręgoslupem do nas i lerzy na syjce. Zazwyczaj dzieci sie lokuja w górnej części macicy,a on na dole;-)

Ja jak mam wejść do domku, 4 pietro, to juz przy pierwszysm mam zadyszke, a na pólpietrze miedzy 3 a 4 robie przerwę;-)
Obiadek sie gotuje, a ja chyba zaraz uderze na komis dzieciecy. Raz bylam i maja nawet ciuszki:-D

Flower - no mnie się na 7/8 etatu wracać zupełnie nie będzie się opłacało...na same dojazdy muszę wybulić 300 zł...więc :no: liczę, że ona odejdzie a ja sobie na swoje stanowisko wrócę....chyba, że w totka wcześniej wygram. :-)
Co do sudocremu - to ja tam zostaję na razie przy swoim stanowisku, powiem Wam jak dowiem się czegoś w PN w pracy od lekarzy :-)

Kasiulekk, Mouse - &&&&&& za wizytę!
KORECZEK -
Łączenie braku mówienia przez dziecko, chodzenia, pełzania czy raczkowania ze smarowaniem pupy SUDOCREMEM...to chyba lekko posunięta diagnoza jakoby aż tak był szkodliwy :confused2::eek::szok:... BEZ PRZESADY...nie dajmy się zwariować...

Jagna -
ja szykowałam wszystko na 56.,... A MOJA gwiazda urodziła się 49 długa i te wszystkie ciuszki wisiały na niej, że aż żal było patrzeć :-(

Nikusia - nie musisz brać tego 7/8 na rok, możesz określić we wniosku że na 2 miesiące a ochronę i tak masz przez rok czasu; można też we wniosku napisać dłuższy termin np 6 mies a poźniej za zgodą pracodawcy skrócić ten okres - ochrona dlaje jest przez rok za samą zmianę wymiaru etatu choćby przez miesiąc!
Koreczek - sudocrem akuart do chodzenia dziecka nic nie ma :p każdy brzdząc zaczyna chodizic w innym czasie dla siebie odpowiednim i pierwsze kroki na 18 miesiecy to tez normalne no ale jezlei nie podejmuje innych prob poruszania sie typu pelzanie, raczkowanie, turlanie to to juz bym uznala za niepokojace

ojej ile dzisiaj wizyt trzymam kciuki za wszystkie !:D

hehe ja bym sie serio zdziwiła jakbym urodziła dziecko ponad 3,5 kg :p teraz na wadze mam już kolo 9 kg do przodu ... startowałam z wagą 48 kg a teraz już mam prawie 60 ;/ najbardziej poszło mi w biodra i uda ale ogólnie do dużych osób nie należę i mój brzuch już na tym etapie jest mega obciążeniem dla mnie .. i mam to samo co wy przejdę 300 m i już mam dość, o schodach już nic nie mówię

A co do tych małych kosmetyków.. to ja bym ich nie kupowała bo faktycznie wychodzą bardzo drogo .. dobrym rozwiązaniem są takie pojemniczki np. do samolotu i tam sobie można przelać co się chce .. są w każdym rossmanie
Teraz jak kupiłam sobie szampon i odżywkę do swojej wyprawki to kupiłam alterre maja małe dosyć opakowania:)

haha dziewczyny :-D:-D:-D:-D haha!

sudocrem nie ma nic do chodzenia, pełzania czy robienia kupy przez dziecko :D Nie było to nawet związane z sudocremem, tylko napisałam to, bo akurat pisałam o Julce :rofl2: Padne hahah:-D:-D żle to określiłam, pisałam o kremie, a po kropce dałam nowa myśl, dotycząca dzieciaka :rofl2::rofl2:

reklama
witajcie:)
ja już po wizycie i będzie na 100% chłopczyk było widac wszystko dokładnie :D
ahh jestem mega szczęśliwa!

waży 558g już duzo prawda?:p
a ma ok 25 cm

w dalszym ciągu mam wyniki moczu jakieś nie takie jak maja byc. ale juz jest lepiej i zapalenia nie ma.
a morfologia jest ok:)

trzymam kciuki za inne wizyty!

Pozdrawiam

Do góry