reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

jestem juz po wizycie i mam 3 pecherzyki :D na prawym jajniku na lewym nic nie ma ale no coz na prawym sa to jest nadzieja ze hmmm nie przekiwtam bo tego sie najbardziej balam chyba myslac o swoich wynikach
co prawda mam podobno bardzo male jajniki bo 1,8 cm a powino byc 2,5 do 4,5 cm ale coz hmm mam jakies leki brac od nastepnego cyklu ale nie pamietam nazwy.
Pecherzyki podobno tez sa male jak na 8dc bo maja 2 po 2mm 1 3mm
ale coz wazne ze sa.

Lukna mi tez gin na wyniki spermogramu i tez uznal ze ten urolog malo kompetenty jest bo nie napisal ile jest plemnikow tylko napisal ze jest ich malo, no i ze ab niema ruchu tzn 0% i 70% prawidlowej budowy. i o to caly spermogram ok jeszcze bylo ilosc 2ml, no i ph 7,6 i lekocyty 5,6
mam przyjsc w piatek na badanie znow jajeczek i mam przyniesc sperme mojego ,,emka´´ i luknie i powie cos wiecej.

Urosla we mnie nadzieja :) wiem ze nie jest najcudowniej ale jest dobrze :D

kariin to super że wreszcie dobre wiadomości, ściskam cieplutko :-)

moniś no to już bez gadania idziesz z nami na listopad:tak:

Ja wczoraj byłam u gina (bo nie wytrzymałam i przełożyłam wizytę:-D) no i widać że macica powiększona a w środku siedzi pęcherzyk :-)

Ginka mi powiedziała że ciąża młodsza niż wynika z wyliczeń od ostatniej miesiączki i dobrze że w ogóle coś widać. Czyli do zapłodnienia doszło ok 20-22dnia cyklu. Dowiedziałam się przynajmniej czemu te pierdzielone testy zaczęły coś pokazywać dopiero 5 dnia po terminie @ :zawstydzona/y:

Nie żałuję że poszłam wcześniej bo sie uspokoiłam że wszystko ok a tak miałam różne pomysły :crazy:. I dostałam mocniejszy magnez, będę grzecznie łykać :-)

reklama
witam sie

Monis gratuluje:)

Ana super dzidziołek

Mou za wczesnie na tescik czekam z Tobą ;)

Kariin wcale nie masz małych jajeczek, jajeczka rosną 2-3 mm na dzien jeżeli owu masz koło 16 dc to masz je w sam raz:) nie stresuj sie bedzie dobrze

owulacje powinnam miec 15 dc, martwi mnie wielkosc moich jajnikow bo dlugosc to 1,8mm a szerokosc tez cos 1,3 mm wiec faktycznie male no i jak tam sie zmiesci ten pecherzyk ?? to mnie martwi, moze cos podpowiesz :) 

Kariin - chyba Ci się cyferki pomyliły a raczej milimetry z centymetrami, bo jakim cudem masz jajeczka większe od jajników??? :-D

No dobra, ale tak poważni :-) jeśli masz normalne owulacje stwierdzone monitoringiem (co powinnaś zrobić) wielkość jajników nie ma znaczenia. Gorzej jeśli nie masz owulacji to wtedy może być to problem. Podobne małe jajniki są wtedy, kiedy owu nie występuje, dlatego musisz to sprawdzić właśnie przez monitoring. :-)

Ostatnia edycja:
a wiesz ze masz racje hmm juz zglupialam sama ok widze ze glupoty pisze hmmm czekam do wizyty do piatku bedzie juz cos wiadomo gorzej jak pecherzyk bedzie rosnol 1 lub 2 mm na dzien to nie ma szansy na owu bo jak z max 18mm pecherzykiem raczej sie nie uda ale ok pozyjemy zobaczymy :)

No więc zaczęło się! Już zaczynam świrować. Przespałam właśnie dwie godziny bo usypiałam na stojąco. Sikam co chwilę i mam (*)(*) całe w żyłkach. Czyli jak zawsze po owu, no ale przecież mogę sobie to przypisać objawom ciążowym. No i ta zgaga.... Bleee.

Kariin - pęcherzyk to taka bestia że raz może rosnąć 2mm na dobę, a raz 4mm. więc nic nie jest przesądzone jeszcze. A powiedz mi - będziesz miała kolejne usg żeby sprawdzić czy urosły???

Dziewczyny wierzę już :)

Picture0017.jpg

nononono Moniś GRATULACJE
Mama również gratulacje , nie doczytałam dobrych wieści :-D

MOU troszkę za wcześnie na teściki , ale Ty jak zawsze niewytrzymała jesteś :-D , a co do (*)(*) , to ja na tym etapie też miałam strasznie wrażliwe i mi tak zostało , dlatego zaciskam mocko kciukasy.

Alebur - właściwie to nie są nijak wrażliwe tylko całe w żyłkach. Aż zielone he he he :-D
A jak Ty się czujesz? jak dzidziuś? Kiedy kolejne usg? :-)

reklama
Do góry