reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
no i ja tez dolączam....tez sie staramy o drugą dzidzie nasz synus ma prawie 9 miesiecy i wsumie od samego porodu sie nie zabezpieczamy boi chcielismy odrazu drugiego ale jeszcze nic nie wyszlo od tych 8 miesiecy :( teraz 20 lipca robie tescik i sie okaze czy moje plodne sie okazaly plodne....bo okres mam w miare regularny wiec zobaczymy :)

no i ja tez dolączam....tez sie staramy o drugą dzidzie nasz synus ma prawie 9 miesiecy i wsumie od samego porodu sie nie zabezpieczamy boi chcielismy odrazu drugiego ale jeszcze nic nie wyszlo od tych 8 miesiecy :( teraz 20 lipca robie tescik i sie okaze czy moje plodne sie okazaly plodne....bo okres mam w miare regularny wiec zobaczymy :)

Witaj:-). Trzymam kciuki za pozytywny taścik:tak:.

Podziwiam ze taj szybko.Ja nie ialam odwagi, teraz juz sie nie musze bac :zawstydzona/y: Jeszcze troszke i mam nadzieje ze sie uda.

no ja tez mam nadzieje ze nam wszystkim sie uda.....
Nasze pierwsze malenstwo przyszlo do brzuszka w walentynki 2008 roku staralismy sie trzy miesiace....przez pierwsze dwa tak z luzikiem do tego podchodzilismy porrostu przestalismy sie zabezpieczac i jak sie uda to sie uda....ale sie nnie udawało....a w trzecim miesiacu to juz powiedzielsimy BASTA idziemy na calosc...i nasze codzienne starnka przyniosly efekt.....a teraz to poprostu obliczam dni plodne w internetowym kalkultorze i mam nadzieje ze sie uda....chociaz moj synus ma 9 miesiecy i sie wogole nie zabezpieczamy wiec myslalam ze nam sie szybko uda a tu lipa :(:(:(

~~~~~~~łapcie kochane musimy sie trzymac razem bo my sie rozumiemy nawzajem.....inni tego nie czują :) milego wieczorku

Witam.....mam mały problem trudny do rozwiązania.....otóz jestem szczesliwa mama 9 miesiecznego chłopczyka, ktory jest moim całym swiatem....natomiast nie chce aby sie wychowywał sam i cicialabym miec drugie dziecko i to teraz juz....ale nie jestem do konca przekonana gdyz mieszkamy z tesciami i nie za bardzo mi to odpowiada....tesciowa sie o wszystko wtraca a tesc robi na zlosc...i musialabym isc do pracy aby budowac wlasny dom gdyz moj maz nie zarabia najwiecej i nie dali by mu kredytu zreszta trzeba sie tez utrzymywac......niewiem co wybrac waham sie strasznie....bardzo tesknie za byciem w ciazy i sama sie wychowywalam z 2 lata strasza i o rok mlodsza siostra wiem wiec ze takie wychowanie jest super...ale z drugiej strony dobijaja mnie tesciowie...co Wy na to pomózcie błagam czy czekac na druga dzidzia kilka lat czy poczekac z budowa kilka lat zanim dzieci sie usamodzielnia chociaz troszke
Mam nadzieje ze nie tylko ja jkestem w taskiej sytuacji i znajdzie sie jakas madra rada.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam.....mam mały problem trudny do rozwiązania.....otóz jestem szczesliwa mama 9 miesiecznego chłopczyka, ktory jest moim całym swiatem....natomiast nie chce aby sie wychowywał sam i cicialabym miec drugie dziecko i to teraz juz....ale nie jestem do konca przekonana gdyz mieszkamy z tesciami i nie za bardzo mi to odpowiada....tesciowa sie o wszystko wtraca a tesc robi na zlosc...i musialabym isc do pracy aby budowac wlasny dom gdyz moj maz nie zarabia najwiecej i nie dali by mu kredytu zreszta trzeba sie tez utrzymywac......niewiem co wybrac waham sie strasznie....bardzo tesknie za byciem w ciazy i sama sie wychowywalam z 2 lata strasza i o rok mlodsza siostra wiem wiec ze takie wychowanie jest super...ale z drugiej strony dobijaja mnie tesciowie...co Wy na to pomózcie błagam czy czekac na druga dzidzia kilka lat czy poczekac z budowa kilka lat zanim dzieci sie usamodzielnia chociaz troszke
Mam nadzieje ze nie tylko ja jkestem w taskiej sytuacji i znajdzie sie jakas madra rada.
Pozdrawiam
Dla mnie prosta sprawa :

1. Nie czekac z drugim dzieckiem
2. Wynajac mieszkanie

Powodzenia.

Witam:-) zgadzam się z Kaprychą. Moim zdaniem nie ma co czekać z decyzją o 2 dziecku bo nigdy nie wiadomo czy potem jak się w końcu zdecydujemy nie będzie z tym problemów. Nigdy nic nie wiadomo. My też się staramy, ja na razie siedzę z małą w domu, miszkanie wynajmujemy, jak drugie dziecko podrośnie poszukam pracy i nie będę się musiała martwić że za rok czy dwa wyskocze szefowi z ciążą;-). No i nie odzwyczaiłam się jeszcze od pieluch itd. więc tak z biegu odchowamy jeszcze i drugie maleństwo:-D. Zawsze chciałam mieć małą róznicę wieku między dzieciaczkami:tak:.

reklama
Też bym wolała teraz starac sie o drugie dziecko ale musi mi wystarczyc córeczka, kupiliśmy dom, remonty trwają.... wiadomo co musiałam wybrać. Jeśli sytuacja finansowa nie jest dobra to moim zdaniem lepiej sie wstrzymać

Do góry