reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam
Ja mam siostrzyczke mlodsza o 20 lat!!!
Jest ukochana,wyniuniana przez wszystkich w rodzinie.
I za przykladem moich rodzicow tez tak chce!
Antek jest teraz,mysle,ze za rok dolacze do staraczek i za 20 lat(o ile forum bedzie istnialo) znowu sie odezwe:-D
Oliwka(moja siostra 4,5 roku) nie byla planowana,ale jest najukochansza siostra na swiecie(hehe bo jedyna siostra).
Mam jeszcze brata starszego (26lat) i oboje ja rozpieszczamy do granic niemozliwosci:laugh2::laugh2:

reklama
ja niestety jestem jedynaczką
niestety......
razem z mężem chcielibyśmy miec trójkę dzieci
ale jak narazie tylko synus w domku
tak wiec usilnie staramy sie z mezem o dzidzie
jak juz sie owocnie wystaramy to w niedlugim czasie chcialabym miec kolejnego dzieciaczka

Miedzy moja parka jest tylko 1,5 roku roznicy,a rocznikowo 2 latka.Wszytkim polecam tak maly odstep,choc nie powiem,zeby bylo łatwo na poczatku:no: .teraz dzieciaki maja 8,5 i 7 i sie super dogaduja,bawia,bija:tak: :-) i kochaja bardzo mocno;-) .W lutym bedzie trzecia dzidzia (z wpadki;-) )i dzieciaki sie bardzo ciesza:laugh2:

Tyciu u mnie jest bardzo podobna różnica między dzieciaczkami ( na roczniki to tylko rok róznicy). Jak narazie to jestem bardzo mile zaskoczona wobec zachowania mojego starszego synka - myślałam, że będzie gorzej. Też uważam, że taka różnica między dziećmi jest najlepsza.
A może za pare ładnych lat postaramy się o trzecią dzidzię:tak: . Zobaczymy. Na razie wystarczy mi dwójka:tak:

Mam pytanie dla osób, które starają się o drugie dziecko. Moja Julcia ma już prawie dwa lata i bardzo chciałabym drugie dzieciątko, ale mój mąż nie za bardzo się na to pisze. Oczywiście mówi, że chodzi o względy finansowe. Jak namówiłyście męża na drugie dziecko. Moje argumenty, że nigdy nie będzie dobrej pory i w ogóle, nie trafiają do mojego Szanownego :). Jak ktoś ma jakis złoty srodek to ja bym poprosiła. Pozdrawiam.

Staram się o drugie dziecko mam syna ma 17 lat ja mam35 lat i pragnę miec dziecko ze względu długolotniej choroby nie mogłam być w ciąży bo brałam lęki .Miałam jyż cesark i cięcie klasyczne z tego co wiem znów muszę mieć cięcie jak zajdę w ciąży czy ktoś ma taką różnicę wieku i czy nie jestem za stara na dzidiusia?;-)gg2165127

Kasia nie wydaje mi sie zebys była za stara :-) 35 lat co to jest:-) moja tesciowa urodziło mojego meza jak miała 40:-)

U ciebie jest duza roznica wieku wiec mozesz rodzic naturalne a nie wcale przez cc ale to wszystko zalezy:-)

Kasia nie jest z a późno:) Jak się urodziłam to moja mama miałą 35 lat :) tata 42 brat 17 a siostra 14 i uważam że jest to najwspanialsza rzecz dla moich rodziców - zarozumiała jestem :) Ale serio moja mama odmłodniała i miała że tak powiem dla kogo się starać. gdy miałam 5 lat brat i siostra "poszli w świat" i zostałam rodzicą na pociechę. Moja siostra w wieku 36 te z urodziła dziecko i różnica między jej najstarszym dzieckiem była 15 letnia. KAsia do dzieła!!!! też bym w tym wieku chciała mieć dziecko z taką różnicą wieku - u mnie to już niestety nie możliwe ale kto wie :) ??? Co prtawda kontakt z moim rodzeństwem nie jest wymarzony - różnica pokoleń ale to i tak superowa sprawa szczególnie dla ciebie. Jesteś jeszzcze młoda więć DO DZIEŁA

Kasia, dołączam sie do wypowiedzi innych dziewczyn!NIE JEST ZA POZNO!!! U mojej babci, w swietokrzyskim jest teraz kobitka w ciąży ma jakies 45 lat.I w cale nie uwaza ze jest za pozno.( rok temu we wrzesniu stracila w wypadku 17 letnia corke, chce zeby jej młodsza corka miala rodzenstwo).Wiec głowa do gory i do robotki!!!;-)

reklama
Witajcie! Tak sobie pomyslalam, ze moze zalozymy nowy watek dla mamus starajacych sie o dzidzie po raz drugi;-)co wy na to??

1. Mamusiasynusia

2. Nastoria

3. Artemida

4. Ksztalt_zapachu

5. Beza

6. Carolans

7. KN80

8. Leika

9. Wojteczkowa

10. Nenius

11.Ozkane

12.Ell

13. Anetka80

14. Pixxela 77

Nasze kolejne upragnione dzieciaczki sa juz w srod nas :tak::-):-):-) :

1. Córeczka Izabelki - Weronika ur.
----24.06.2008 - Gratulacje :-)

2. Córeczka Sylci31 - Wiktoria ur.
----21.07.08 ma 3100g, 56cm - Gratulacje :-)

3. Synek Cyprysiowej - 24.11.2008 godz. 7.30;-) Ksawery waga 3400g i 57cm

Ostatnia edycja:
Do góry